Tjockis

Jag tänker spinna vidare inom ämnet shopping och gå över till det heta ämnet "jeans".  Jag äger tre par jeans. Ett par har hål i grenen, det andra paret köpte jag 2002 och sedan är det ett par kvar som jag köpte i somras. Kanske har jag tappat ett kilo eller två för de sitter för löst. Summan: jag behöver nya jeans!


I helgen hann jag springa in i två butiker (Guess och Calvin Klein) i jakt på jeans. Hittade ett par grymma jeans på Guess, frågade om min storlek varav tjejen tittar på min rumpa med förvånad min och utbrister "of course NO". Går in på Calvin Klein jeans och hör med dem vilken som är deras största storlek på tjej-jeans. "28" svarar killen. Jag har nu gett upp jeansjakten innan jag ens börjat, jag blir nämligen överlycklig om jag lyckas klämma ner mig i ett par 29or…. Eller så ska jag kanske ge upp allt som heter stolthet och gå in på "the big elephant shop" - en butik för västerlänningar.Kärlek
Tjockis-Sara


stövelfråga

Jag behöver köpa ett par gummistövlar. Enligt mig gör Hunter väldigt snygga stövlar, så snygga att man faktiskt kan kan klampa runt stövlar och känna sig som en fashionista :-). Gick online för att kolla in utbudet. Mycket snygga med lika dyra. De paret jag spanat in mig på kostar 90 pund, det är mer än 1000 kr! Jag letade vidare på internet, hittade en kinesisk sida som säljer Hunter inspirerande stövlar. Well, det är inga exakta kopior med allt bra nära. Priset? Mellan 50 och 100 kr.
I want! Hunter boots, 90 pund
 

I could go with one of these! 78 respektive 59 krHade även kunnat tänka mig dessa sötisar. 50 respektive 60 kr.
Även om jag köper alla 4 kina-stövlar jag tycker om kommer jag inte ens i närheten av priset för ett par äkta Hunter stövlar. Vad tycker du, vilka stövlar ska jag köpa?Kärlek
Sara


Life...

Life is what happens when you are busy making other plans! - John Lennon
Ta till vara på din dag!

Kärlek
Sara


Adventstider

Det är en utmaning att finna julkänsla i Shanghai. Det är ca 15 grader utomhus och snö är ett minne blott. Dessutom är det ingen som bjuder på pepparkakor, inga butiker som spelar julmusik eller ngn butik som julskyltar. För första gången i mitt liv har jag därför bestämmt mig för en alldeles egen julgran!

Igår begav vi oss till en av Shanghais blomstermarknader för att leta efter just en julgran. Vi hittade inte bara en liten en som får fungera som julgran hos oss (jag vill bara ha en liten gran) utan vi hittade även Shanghais julskyltning. Bakom alla pegonier och flita lisor fanns nämligen julen. Roterande plastgranar, sjungande renar och glitter så det räckte för hela året! Trots att det var något av en överdrift mös jag som bara den, misstänker att jag redan börjar kompromissa för att vi "missar" julafton i år.

När vi kom hem julpyntade vi med det enda julpyntet vi har, en liten tomte. Sedan klädde vi vår söta lilla en. Så nu har julen kommit till Shanghai! Tyvärr hade vi köpt helt fel julgransbelysning så vår visa vår lilla en i veckan när den strålar i julens anda!Kärlek
Sara


Första advent

Vi är på väg ut mot en söndag i vänners tecken. Först ska vi bruncha med Erno, Kinga och deras Valle. Vi ska till Sashas, ett av de mest poppis brunchställena i Shanghai. Mysigt!


Sashas ligger i ett vackert hus mitt i området French Consession. Vi är oftast här för att festa på deras bakgård och tillhörande bar, Zapats. Det är nästan alltid fullt på Sashas, det är väldig poppis bland oss expats.Sedan bär det av på adventsfika hos några svenska vänner. Vi ska dricka glögg, äta pepparkakor o snacka skit med våra svenska vänner :-). Tror att det blir en bra söndag!


Jag inviger advent i min vinterklänning. 200 kr kostade den och är köpt på uniqlo. Japans svar på HM.


Kärlek
Sara

♥ och lyx

På onsdag var det tre år sedan jag och Micke träffades ♥♥♥. Idag förfirar vi lite och myser med en riktigt god SALLAD och en flaska Amarone. Äkta LYX här i Kina! Puss och kram från oss som idag är så där äckligt kära ♥♥♥.
♥LYX♥


Kärlek
Sara


I närheten

Att flytta till Kina har inneburit förändringar på många plan. Bland annat har närområdet till mitt boende förändrats drastiskt...Mitt gamla område, Drottningtorget i Malmö. Här kan man köpa stans godaste glass, gå på loppis på söndagar eller äta lunch på Falafel Nr 1. Mums!

Mitt nya område. Jag bor precis bakom det ljusa huset (till höger på den översta bilden). Utanför vår byggnad går en femfilig väg.Hhär finns nog mellan 5 och 7 shoppingcentrum, alla större än Väla. Det finns fler restauranger än vad jag kan räkna och neonljusen tävlar om uppmärksamhet.Kärlek
Sara

Myshelg!


Åh, jag är på kram och puss humör!

Jag tänker låta denna helgen vara fylld med mys, vackra ord, kärlek, kramar och pussar! Vad ska du låta din helg vara fylld av?

Kärlek
Sara


Drama

På de flesta arbetsplater cirkulerar det humor mail med diverse kuligheter, så även på min. Tänkte dela med mig av dagens roligaste mail. Bilderna nedan är tagna av en privatperson i Peking.
En ung man blockar ena filen på en större väg.


Han går fram till en bil...


...öppnar dörren och drar ur föraren.Ur sin bil plockar han sedan fram ett fång med ballonger...... med texten "förlåt mig".Han plockar även fram en bukett rosor...... som tjejen vägrar att ta emot.Blommorna slängs på marken...... och tjejen kliver tillbaka in i sin bil.Tjejen lämnar platsen...Kvar står en mycket besviken kille.Han plockar till slut ihop blommor och ballonger,...röker en ciggoch lämnar platsen.

Jag undrar så vad killen gjort?!

Kärlek
Sara


Kramas

Om jag får ge dig ett dagens tips (och det får jag på min blogg) så är det att krama om de du älskar. Det finns så många av de mina som jag inte kan krama om. Du som har möjligheten, varför inte krama om alla dina hjärtevänner idag?!
Denna vackra bild har jag hittat här.


Kärlek
Sara


Betyg

Just nu håller vi på med den årliga utvärderingen av alla anställda inom IKEA shared service, Shanghai. Precis som i Sverige ska vi chefer ge feedback till våra anställda, diskutera hur jobbet går, vart man vill, lön etc. Förutom det ska även varje anställd får ett betyg mellan 1 och 5. 20% ska tilldelas de högsta betygen, 20% de lägsta vilket innebär att vi chefer får göra detta ihop. Skumt tycker jag som aldrig hört talas om att anställda får faktiska sifferbetyg… Men jag förstår det, mina kollegor gillar att göra allt konkret och mätbart, även abstrakta ämnen så som "IKEA kulturen". Vi kommer alltså ge folk betyg i hur mkt de anpassat sig till IKEA kulturen….. Ja, ja.


Vi har många skillnader i tankesätt vilket blir mycket tydligt när vi ska betygsätta värderingar. Min chef hävdar bland annat att man inte kan ge annat än medelbetyg till någon som varit mammaledig. De har ju varit borta I hela 3 månader. För en gång skull lyckades jag faktiskt behärska mig och därmed med hjälp av saklig argumentation ändra denna tankesyn. Heja mig!  Nu kan även mammor få höga betyg!


Ser fram emot att se vad jag får för betyg.


IKEA Shared Service, Shanghai. Ser du mig?Kärlek
Sara


Bloggtönt

Jag måste erkänna att jag blivit en bloggtönt. Att blogga själv har gjort att jag fått upp ögonen för bloggvärlden. Har numera några favvobloggar som jag läser titt som tätt :-). Här kommer mina favvobloggar.

 

Jag brukar läsa mina Shanghai-vänners bloggar, Nina, Jenny och Ellinor skriver även dem om deras Shanghaiupplevelser. De ger mig många ideer om ämnen att skriva om :-). Jag läser min förra Gerdakollega Annas blogg om hälsa och välmående. En perfekt blogg att söka träningsglädje och motivation i! Inspiration, tänkvärda citat och vackra saker hittar jag i Gizmolinas blogg. Slutligen läsar jag faktiskt även en mammablogg, mest för att hon har så snygga kläder :-). Ja och sen lite andra bloggar när andan faller på.

 

Vilka bloggar läser du?Kärlek
Sara


Taxi-vinkare

Utanför oss finns en taxizon. Till den taxizonen finns det alltid två jourhavande taxi-vinkare. De är utrustade med reflexväst, flagga och visselpipa. Jag tror att tanken är att de ska vinka in taxibilar till taxizonen, vilket faktiskt är en bra ide. Taxi-vinkarna står placerade inne i taxizonen. De visslar och viftar på alla taxibilar som åker in i taxizonen, jag lovar dig de missar inte en enda. Grejen är bara den att de bara viftar på de taxibilar som redan, av egen fri vilja, åkt in i taxizonen. Alla bilar utanför missar de kära taxi-vinkarna. Kanske är de inte taxi-vinkare, kanske är deras titel taxi-hejare? Vad tror du?

Taxi-vinkaren i action. Inte den bästa bilden men vågade bara smygfota :-)

 Äntligen kom taxin!

 

Kärlek
Sara


Vackert

Vackra ord från en vacker kvinna!

 Kärlek
Sara

 

 


En annan del av Shanghai

De flesta som varit i Shanghai slås av stadens enorma kontraster. Shanghai är staden där du kan dricka te i ett klassiskt kinesiskt tehus med utsikt över en av världens största skyskrapor. Du kan äta lunch för en femma, middag för flera tusen. I Shanghai finner du kontrasten mellan väst och öst men även mellan fattiga och rika. Detta blir ett blogginlägg om det fattigare Shanghai

Många av de äldre områdena i Shanghai är också de fattigare områdena. De flesta av dessa jämnas med marken för att ge plats åt coola shoppingcenter eller höga höghus. Folket flyttas ut i nya fina lägenheter utanför stan istället. Det finns dock rester kvar av dessa gamla fattigare bostadsområdena inne i centrala Shanghai. Några få områden har de inte hunnit riva ännu. Om du går och strosar på gatorna i de äldsta delarna av Shanghai går det faktiskt att få en liten inblick i hur livet ser ut för den fattigare kinesen. Här kommer några sådana tillfällen i bildformat. Bilderna har jag lånat av Jenny som varit på guidad tur genom gamla Shanghai.Detta är ett fd fattigare bostadsområde som ligger mitt i gamla stan i Shanghai. Numera är det jämnat med marken, en familj bor dock kvar i skjulet du ser på bilden. 
Ett typiskt boende för en fattigare kinesisk familj. Förr i tiden var genomsnittsytan för ett boende för en familj på fem personer 5 kvadratmeter, nu är den 15 kvadratmeter. Micke och jag tyckte att det kändes trångt på 51 kvadratmeter… 

Denna byttan är till för nattliga behov, det är bara rika som har råd med inomhustoalett. Nuförtiden är det vanligast med byttor i plast men det går att hitta de mer traditionella i trä också.

 


I denna box stället regeringen gratis mjölk varje morgon.Kärlek
Sara


Brrrr

Shanghai har precis upplevt en köldknäpp. Idag är temperaturen tillbaka till normalt för november (ca 15 grader) men förra veckan kröp temperaturerna ner till mot nollsträcket. Brrr!

Trots att temperaturen är nere och vänder vid nollsträcket flera gånger varje år så har man inte centralvärme i Shanghai. Istället har man oisolerade hus, enkelglasade fönster och konstant tvärdrag. Mao har nämligen bestämt att Shanghai har tropiskt klimat, här behövs inga uppvärmda hus (han kan bara ha besökt Shanghai i sommartider). Så i de norra delarna av Kina finns centralvärme men inte här. Vi har tur med vårt boende, vi lyckas hålla värmen även med minusgrader utomhus. Jag mindes nämligen många kalla nätter i Australien och krävde trippelglasede fönster. Våra vänner däremot berättar skräckhistorier om 4 grader i köket, 14 i sovrummet och inget varmvatten. Brrrrr!

Kärlek
Sara


Just do it!Vi har en fixarsöndag, skönt! Önskar er alla en HAPPY söndag!

Kärlek
Sara


Shanghai finest

I fredags visade sig Shanghai från sin bästa sida!

Efter jobbet mötte jag upp tjejerna för kinesisk opera. Ja, hur förklarar jag kinesisk opera.... Mitt bästa råd är i alla fall öronproppar. "Sången" går bäst att beskriva som nasalt skrikande, den mest utmärkande musiken var trummor och storyn fattade jag inte alls. Men kostymerna var underbara och vi satt och åt med opearn i bakgrunden. Jag kan verkligen rekommendera att gå på kinesisk opera i alla fall en gång. Men sedan räcker det :-)

Efter operan och den goda middagen var planen att gå och ett glas rött och softa lite. En skön slapp fredagskväll med andra ord. MEN så ringde Daniel, vår vän som jobbar på lyxhotellet Peninsula. Han erbjöd gratis drinkar och smyg-invigningsfest på en av deras nyöppnade barer. Well, vår mysfredag förvandlades snabbt till en glammig partykväll med fritt flödande skumpa. Kvällar som dessa finns bara i lovely Shanghai :-)The ladies; Ellinor, Nina, Jenny, jag och Zuzana


Dansgolvet. Killen som sjunger är med i kinesiska Idol.


Lite senare joinade även våra fina män. Alldeles nybastade!Baren vi var på har fyra smårum. Ubåtsrummet, orientaliska rummet, upp och ner rummet och Hollywood rummet. I hollywoodrummet satt VVIPen så där fick vi inte vara. Men vi diggade i de andra tre rummet, och på toaletten :-) Kan du gissa vilken bild som hör till vilket rum? Klicka på bilden för att göra den större.Ju mer skumpa vi drack, ju roligare blev festen....
Ellinor har alltid drömt om att få glamma på the PeninsulaJag låter dessa bilder tala för sig själv... Rumpan tillhör Mike the Bike


Skumpan gjorde sitt och vi blev bara gladare och gladare :-) Till sist avslutade vi på MINT, en a de riktigt coola ställena i stan. De har bland annat ett 20 meter långt akvarium med hajar... Man kommer inte in utan ett medlemskort (8000 kr). Tursamt nog så har Daniel ett sådant...

Vår lördag var väldigt långsam....
Tack Daniel för en TOPPENKVÄLL!!!!

Kärlek
Sara


kinesisk opera

Ikväll ska jag och min nya snygga HM kjol på kinesisk opera. Det är för övrigt veckans ladies night så vi lämnar våra grabbar hemma. Tror att de ska basta och dricka öl.


nya favvokjolen :-)

Kinesisk opera är en form av drama, på kinesiska vanligen kallad xi (戏), "teater"/"föreställning" eller xiqu (戏曲), "teatervisor", som blandar sång, musik, teater och akrobatik. Den vanligaste varianten är Pekingopera eller jingju (京剧, "huvudstads-teater"). Den har en nationell snarare än lokal karaktär. Den växte fram i slutet av kejsartiden (mitten av 1800-talet) och konkurrerade snabbt ut den dittills dominerande operaformen kunqu. Jämfört med sydligare former av kinesisk opera är jingju högljudd med mycket bruk av slaginstrument, gäll sång och gälla instrument som exempelvis jinghu, en mindre variant av det vanliga stränginstrumentet erhu. Den har också en relativt stor akrobatisk (wu, "krigisk") repertoar.

Vad säger du, kinesisk opera eller bastu?

Kärlek
Sara

 

 


Ayi

Vår ayi veckohandlar åt oss. Du vet den där tåkiga "måste bara köpa mjölk" shoppingen. Nice tycker jag som tycker att " måste bara köpa mjölk" är den tråkigaste vardagssysslan av dem alla. Ja, jag diskar hellre :-)

Vår ayi tar sitt jobb på stort allvar och lägger ner mycket energi på att köpa det vi tycker om. Vi har tex råkat säga att vi tycker om cola, nu har vi alltid minst 10 cola flaskor i kylen. Ibland tar nästan colaflaskorna över hela kylskåpet och vi får knappt plats med smör och ost.  Häromdagen nämde Micke att han tycker om en kiwi, nu har kiwi för ett helt fotbollslag :-) Det är ju bra att hon tar oss på orden!


Ayi betyr rakt översatt "tant" eller "aunty" på engelska. Ayi kallar man äldre kvinnor som man inte har en nära relation med. Till exempel kallar mina kollegors barn mig för ayi. Även städerskor/städare går under begreppet ayi. Kineserna tilltalar ofta inte en ayi vid namn utan säger just ayi. Jag tycker om ordet "ayi".

Det är väldigt vanligt att ha en ayi i Kina. Kineser, expats och även studenter har ofta en ayi. Det kostar inte många kronor och hittar men en bra och ärlig ayi är de GULD värda!

Kärlek
Sara

 


Influensa

Nej, jag har inte vaccinerat mig.

Jag kommer med högsta sannolikhet inte att göra det heller. Jag hade faktiskt nästan glömt bort svininfluensan. Faktum är att här är det ingen influensa-hysteri längre. De nyhetskanaler som jag numera titta på (CNN och BBC) har inte haft med svininfluensan bland sina headlines på flera månader nu. Ingen av mina kollegor pratar om varken vaccin eller svininfluensa längre. Enda gången jag blir påmind om denna farliga sjukdom är genom svensk media, eller från er där hemma.

Så, nej jag ska nog inte vaccinera mig. Jag hade nog gjort det om jag bott i Sverige. Nu är jag inte längre berättigad det svenska vaccinet. Det kinsesiska litar jag inte riktigt på… Så håll tummarna för att jag inte blir smittad!


bäst att se till att hålla svininfluensan på avstånd!

Kärlek
Sara


Crème fraiche

Just nu tänker jag mycket på mat, svensk mat. Jag saknar ALLT, osten, filmjölken, sallad, husman, grädde, godis, rotfrukter, jordärtskockor, färsk pasta, bröd…. Det finns lixom inget stop. ICA till Shanghai NU är min nya slogan.

Idag saknar jag speciellt creme fraiche, detta kökets mirakel. Vad bli inte gott med en klick creme fraiche? I pastasåsen, till köttet, till laxmackan, på tacos, i pajen, stuva svampen i… Man kan få tag på creme fraiche här. Men då är den inte svensk så smaken är inte helt hundra, sedan kostar den 40 kr burken…. Allt är inte billigt i Shanghai.


Klassikerna! Jag tröttnar aldrig på dessa kökets måsten.

Den lyxiga!

FAVVORITERNA! Jag saknar er!


Crème fraîche är grädde som har syrats något med en bakteriekultur. Den är dock inte lika syrlig som gräddfil. Crème fraîche är ursprungligen franskt, men är vanligt idag i de flesta europeiska länder. Noteras kan att svensktillverkad crème fraîche har mer gräddfilskaraktär än det franska originalet, som påminner mer om yoghurt i smaken.
Kärlek
Sara


Dream away

Just nu funderar jag mycket på drömmar. Drömmar, mål och mening med den gåva vi kallar livet. Jag tror starkt på att "för att nå våra mål måste vi först ha några".

För mig är inte den största utmaningen att nå mina mål, det är att ta reda på vad jag egentligen vill, vad mina mål är. Just nu befinner jag mig i en period i livet då jag inte riktigt vet var jag är på väg, när målbilden är något diffus. Kanske för att jag precis uppfyllt två av mina stora livsmål; att bo utomlands och att jobba på IKEA :-). Just nu gäller min största fundering mitt drömjobb. Vilket jobb är mitt drömjobb? När jag väl funderat ut vad det är (vilket går mycket långsamt) ska jag sakta men säker ta mig dit :-).

Hur gör du för att uppfylla ditt livs drömmar?Kärlek
Sara


Vinter

Det är vinter i Shanghai. För två veckor sedan var det 25 grader, nu är det 3 grader. Jag har lovat er både en och två gånger att visa min nya vinterjacka. Nu kommer den. Jag sydde upp den på "silkmarket" ett underbart ställe där man kan få vad man vill uppsytt. Jag blir shoppingsjuk varje gång vi är där, Micke oxå :-) Senaste fyndet var denna vinterjacka, 350 kr. Valt design, tyg och knappar själv. För 10 kronor fick jag den levererad till dörren. Lovely!


Kärlek
Sara

köttbullar

Idag har Sverige hälsat på hemma hos Micke och mig. Vi har längtat lite extra efter Sverige de senaste veckorna så idag tog jag tillvara på ordspråket "om inte Muhammed kan komma till berget får berget komma till Mohammed. Jag gjorde köttbullar. Massor av köttbullar, sås, potatis och lingonsylt. Nu är vi mycket mätta och Sverige känns lite närmare :-)
Det bästa med köttbullar i Shanghai, vår Ayi (städerska). Vi lämnar disken till henne :-)

Kärlek
Sara

Hemmamys

Igår hade jag en riktigt myskväll. Kom hem till en tom lägenhet efter yogan (som gick riktigt dåligt). Tände mina nya doftljus, kröp ner under finaste filten och satte på en feel good movie, Meryl Streeps nya. Det är det fina med vintertid, mysfaktorn blir så mycket högre!
Jag kan verkligen rekommendera Meryl Streeps nya film, Julie and Julia. Jag satt och smålog genom hela filmen, en äkta feel good movie. Hon är en fantasitsk skådespelersk, Meryl Streep! Levende ljus, vin och choklad gjorde inte kvällen sämre :-)  Kärlek
Sara


Ärlighet varar längst

Ibland slås jag av kinesernas brutala ärlighet. Då de å ena sidan tycker att det är mycket jobbigt att säga sin mening i jobbsammanhang (eller ännu värre att säga emot sin chef), så har de inga problem med att ge mycket personlig feedback. Att jämnföra med oss svenskar som ofta inte har några problem att uttrycka vår åsikt i jobbsammanhang men som aldrig skulle e säga "du har blivit lite tjock" eller liknande till en kollega.

 

Idag har jag på mig ett av min favvoarmband från Thomas Sabo. Enligt mina kollegor är det inte vidare snyggt. Tydligen passar de rosa stenarna inte alls med min silverberlock. Jaha, det var ju bara en kär examenspresent från min favvofaster :-).


fult? jag tycker att det är grymt snyggt!

Kärlek
Sara


Komiskt!

Åh, så roligt! Kommer du ihåg killen som hade en sådan komisk presentation i IKEAs månadsnyhetsbrev? Om inte så titta här. Igår åt jag lunch med honom. Han är en liten, blyg kille med flickvän. Vem hade kunnat tro det?!

Kärlek
Sara


Bli fadder!

Nu fick jag dåligt samvete. Hade precis tryckt på "ladda upp" knappen på mitt senaste superytliga inlägg när Micke skickar mig en länk med tillhörande bild.Jag tror det är dax att sluta besöka HM och istället skaffa mig ett fadderbarn.

Kärlek
Sara

 


HM

Några saker förändras aldrig, oavsett om man flyttar runt halva jordklotet. Hade kunnat skriva om den ena djupa poängen efter den andra. Idag väljer jag dock en mer ytlig reflektion, HM.

Jag gillar HM, har alltid gjort och kommer alltid att göra. Jag tycker att det är lättillgängligt mode för ett bra pris. Nu bor jag i shoppingens Mecka, Shanghai. Jag har alla möjligheter i världen till cool, unik och BILLIG shopping. Jag har nyttjat den till max, spenderat många timmar i små butiker tillsammans med dåliga kopior och underbara lokala designers. I love it och trodde aldrig att jag skulle sätta min fot på HM, Vero Moda eller Zara under hela min tid här! Ack så fel jag hade. Hur lovley Shanghai shoppingen än är så är den tidskrävande. Den passar inte alltid en stressad själ mittemellan jobb och yoga.

HM bjuder på ett så lätttillgängligt mode, man slipper riktigt dålig kvalitet och de mest konstiga passformerna. De har varje plagg i alla storlekar och det går att hitta underkläder, jeans och partyblåsor under samma tak. Jag är en HM junkie. Förra helgen besökte jag HM för första gången sedan i somras, resultatet : ME LIKEY (min plånbok not). Visar er några av mina HM fynd.

nya favvokjolen som bara väntar på rätt tillfälle :-)

Min nya dräktinspirerande kjol. Perfa för jobbet! Till höger min nya HM FUSKpäls. Micke tycker att jag ser ut som en rysk hemmafru, jag gillar den!

Kärlek
Sara

In China...

Har total bloggtorka så lånade detta inlägget av Ellinor. Titta gärna in på hennes blogg här.

Detta är ord som jag har hört några gånger... Går att applisera på alla kroppsdelar så vitt jag har förstått det.

In China we have a saying:

The skin is god for your skin
The head is god for yor head
The eyes are god for your eyes


Smaklig spis!

Kärlek
Sara


Spontana söndag

Vi är nyss hemkomna från en härligt spontan Shanghai söndag. Jag älskar verkligen när lediga dagar får bestå av spontana enkla möten med männsikor jag gillar. När vi bodde i Sverige var vi uppbokade flera veckor framåt. Här vet jag inte ens vad jag ska göra nästa helg. Jag tycker om ett mer spontant liv. Då finns det plats för söndagar som denna.

 
Tog en snabbvisit inom Zuzana. Hon jobbar i en av mina favvo inredningsbutiker i Shangai.


Jag hade kunnat komma hem med halva butiken, nöjde mig dock med ett vackert doftljus, 100kr. Tycker att den passade superfint till vår samling av vinkorkar. Är även övertygad om att den vackra asken kan komma till nytta.

 

Jenny och Micke ringde i morse och undrade om vi ville komma på söndagsmiddag. Det ville vi, så klart! De hade redan julpyntat. Vi drack glögg och inspekterade deras fina mini-julgran.

Nu ska jag avsluta helgen med att krypa ner till Min finaste Micke! Sov gott!

Kärlek
Saraen bild säger mer

Min lördagseftermiddag i bilder. Den bestod som sagt var av yoga och nagelfix, myyys!

För att komma till min yogastudio måste man gå in i denna mysiga gränden.


Tog en liten sväng på stan efter yogan, mest för att hitta ett nagelställe. Mitt nagelställe har stängt igen :-( Av en ren händelse gick jag förbi två av mina favvobutiker. Hann köpa en liten kofta, 150 kr.


Blev lite hungrig så köpte en sötpotatis, de säljs överallt i Shanghai så här i vintertider. Jag köpte från gubben till vänster. Kompleterade med en latte. Kontraster!
Lyxade med att fixa både händer och fötter. Men det var dyrt! 230 kr för manikyr och pedikyr, att jämnföra med de vanliga 140.


Avlsutade med att köpa ett gäng DVDer, 100 kr för 10 st. Redo för filmkväll!


Tog en taxi hem till min Micke

Hur såg din lördag ut?

Kärlek
Sara

Myslördag

Godmorgon! När ni fortfarande ligger kvar och myser i era sängar i vi redan i full fart med vår lördag. Vi har varit en sväng om IKEA och laddat upp för lite hemmafix och kommande julstök. Nu är vi bara hem om innan det bär av mot yoga och nagelfix för mig. Kinesiska och massage för Micke. Ikväll strålar vi samman igen för thaimat och lördagsmys. Härligt!
Vintern har kommit till Shanghai. Var hösten tog vägen har jag ingen aning om. Förra lördagen var det 28 grader, idag är det 8 grader. På med dunvästen!

Min lördag. Ikea och yoga
Kärlek
Sara

storyn om en katt

Alltså, jag håller på att spricka här. Ni som känner mig vet att när jag tycker någonting så kan jag bara inte hålla tyst. Just nu tycker jag så mycket och får använda all min energi för att inte kläcka ur mig något dumt.

This is the story. En av mina kollegor har nu gråtit varje morgon hela veckan. Anledningen; hon får inte en katt för sin mamma.  Ja, du läste rätt. Ja, hon sitter på jobbet. Ja, hon är vuxen. Nej, det är inget skämt.  Jag har aldrig gillat djur så jag har aldrig gråtit över en katt jag inte fick. Men mina syskon har, speciellt min syster. Då var hon ca 10 år. Notera att min syster grät hemma, inte i skolan.

Jag försökte muntra upp min kollega med lite choklad och med orden "men när du gifter dig, då kan du ha en katt". Hon svarade "nej, får då ska jag ha barn och då får jag inte ha en katt för min mamma". Jag vet att kulturerna är olika, att kineser ofta bor med sina föräldrar hela livet och att de har en otrolig respekt för sina föräldrar. Me, HERRE GUD, get a life! 25 år och gråter på jobbet för att hon inte får en katt för sin mamma. Get a grip!

Som sagt, jag gör mitt bästa för att försöka hålla min åsikter inom mig. Att inte förslå att hon kan faktiskt flytta hemmifrån (hon får inte för sin mamma). Jag tänker inte berätta att jag flyttade hemifrån så fort jag slutade gymnasiet och att det var över 10 år sedan mina föräldrar bestämde över mitt liv. Jag kommer att hålla mina åsikter om vikten av frihet inom mig och istället bara erbjuda lite tröstchoklad.

Kärlek
Sara


drömklänning

Jag och Ellinor jobbar på ett litet projekt. Eller tja, Ellinor jobbar på ett projekt och jag är försökskanin :-). Projektet heter "aftonklänning", visst låter det lovande?! Jag har bidragit med bilder som inspirerar mig och har visat Ellinor runt i min gardrob. Utifrån det skapar Ellinor sedan min drömklänning :-). Igår tittade vi på lite olika förslag och jag lyckades efter mycket vånda välja en klänning. Det ser mycket lovande ut :-). Jag hoppas kunna inviga mästerverket redan nästa helg. Om allt går enligt plan kommer nämligen hela gänget att befinna sig på invigningsfest på lyxhotellet Peninsula. Daniel som jobbar där ska bara fixa in oss först :-)


åh, det var svårt att välja!


Min drömklänning. Den kommer att gå i en lila/grå ton (tror jag), chiffong. Bältet blir nog i silver. I halsen kommer Ellinor att fästa några pärlor. Jag är så förväntansfull!

 

Kärlek
Sara


Im off!

I'm off för en kväll med tjejerna ♥. Vi ska äta nudlar och dricka vin. Ha en härlig onsdag!


Kärlek
Sara

sov gott!

Något som fashinerar mig (och många andra) är kinesernas förmåga att komma till ro och sova ÖVERALLT! På kontoret hittar man under lunchtid sovande kollegor lite var stans. Framför datorn, i soffor eller vid lunchbordet. Intressant tycker vi västerlänningar. En kille tycker att ämnet är så fashinernade att han skapat en hemsida om sovande kineser i Shanghai: www.sleepingchinese.com. Därifrån har jag lånat dessa mycket inspirerande bilder. Sov gott!


många tycker om att ta en lite powernapp på jobbet


det är mysigt att sova lite tillsammans


det är lätt att somna ute i naturen


det är bra att varva ner och ta en paus när man är mitt i farten

Kärlek
Sara


tillbaka till frågan

Jag känner att jag måste gå vidare med mitt inlägg om den stora frågan "att jobba eller att inte jobba". Inget annat inlägg har lett till så många kommentarer och åsikter, både här och på facebook. Åsikterna verkar vara många, någon tycker att jobb är ett måste för ett tillfredställande liv. Andra menar att lyckan kom då de slutade jobba.

Jag tror inte att jobb nödvändigtvis måste vara vägen till självförverkligande och utveckling. Därmed är det inte sagt att pilla naveludd åtta timmar om dagen är stimulernade. Men det finns ju så mycket annat livet har att erbjuda förutom jobb. Så många projekt, drömmar som inte behöver ligga inom ramen arbete. Jag tror att det är viktigt att finna sin passion, om den sedan går under kategorin jobb känns för mig mindre relevant (förutsatt att man har möjlighet ekonomiskt). Jag tycker nästan att det är lite sorgligt att vi måste identifiera så med vårt yrke, att "vad jag gör" nästan är viktigare än "den jag är".

Sedan har "anonym" en viktig poäng som är självstädighets-synpunkten. Även Ida är inne och nuddar vid ämnet. Då jag inte längre jobbar för pengar så jobbar jag faktiskt till en viss del för känslan av självständighet, ännu mer för att invistera i framtiden. Jag är mycket medveten om att lyxen att inte behöva jobba för pengar endast finns så länge vi bor i Kina och det tänker vi inte göra för evigt :-).

Slutligen tycker jag att min fina vän Laurel verkligen har en poäng när hon citerar en annan klok människa: "A job is something you do for money and only think about from 9-5, a career is something you do for advancement and promotion, to prove something to yourself, or to other people, or to feel important. But a calling is something you do only because it fulfills you, it is a passion and something you would do even if you didn't get money or recognition from it."

Jag hade ett utveklignssamatal med mina chefer för någon vecka sedan. Min chef sa då till mig "find your passion and I will help you to reach it". I ♥ the IKEA way! Bara en liten detalj kvar. Måste hitta min "passion". Tror du att jag kan hitta den under sängen, eller kanske bakom BILLY bokhyllan i gästrummet? Man kan få migrän för mindre…

Kärlek
Sara


adress

Ni är ganska många som frågar om min adress. Trevligt tycker jag som gillar att få brev :-) Nu ligger  min adress till höger, under min bloggbeskrivning. Varsågod!

 

Kärlek
Sara


Nyanställd

Varje månad sänder HR ut ett månadsbrev med lite "bra att ha" info. Bland annat skriver alla nyanställda några små rader om sig själva. Låt mig säga att deras ordval ofta skiljer sig en del från vad jag skulle valt. Jag ger er nedan ett exempel från en nyanställd kille. Jag har varit snäll nog att ta bort bild och namn :-).


"I’m XXX, a poor man, who knows himself little but was asked to write something about himself, who is still working on it, 12 o’clock at night!  Let me see, urh….male, born in Sichuan, grow up in Xinjiang…graduated from SHUFE last year, then work at The Dow Chemical Company, joined IKEA this week, now in AP team, located at 7th floor of Tianlong Rd. office….play football, ping pang, NFS, and favorite car brand is Benz… God, it’s too hard for me to write these things, which I nearly have no time to enjoy for the past one year, sad! Probably you have seen my picture, do I look good? Guess so. But please do not fall in love with it, as you will love me more when you get to know my personality. Seriously I am not that kind of good-looking guy, but girls will gradually love me; I am neither that kind of hard-working work fellow, but finally boss will favor me. You wonder why? I will never tell unless you manage to find me with my email XXX at your nearest convenience."

Kärlek
Sara


Cha, en himmelsk dryck

Är hemma från jobbet idag. Inte säker på att jag har feber längre men känner mig fortfarande ganska kass. För mig är te ett måste när jag är sjuk. Egentligen är te alltid ett måste för mig jag inte är en kaffedrickare men det blir lite extra gott när jag är rosslig i halsen.

Att dricka te i Kina är dock inte riktigt samma sak som att dricka te hemma. Jag har glömt allt vad tepåsar heter och dricker nu enbart te på kinesiskt vis. I Kina finns alla sorters te; svart, grönt, vitt you name it. Just i Shanghai är det gröna teet mest populärt och överallt ser man människor bära runt på te-termosar. När man tillreder en kinesisk kopp (eller termos) te kan man glömma allt vad teklämmor heter. Man lägger helt enkelt bara ner bladen som de är och silar med tänderna. Sedan smaksätter man efter behov och tycke. Vanligt är att man lägger i några guija bär (du vet de där supernyttiga och trendiga bären) eller lite torkad ingefära. Jag har fastnat för guijabär, rosen knoppar och torkad lime. Mycket nyttigare och godare än Liptons earl grey!

Te är oumbärligt för kinesen. Ordspråket "utan te skulle strupen och samtalet förtorka" verkar tas på stort allvar. Legenden om te går så långt tillbaka som 4ooo år och det sägs att det är samma kejsare, Shennong, som uppfann teet, jordbruket och kinesisk medicin. Te heter "Cha" på mandarin. Ordet "te" eller "tea" kommer från en kinesisk lokal dialekt där man kallar te för "tej". Vanan att dricka te kommer ursprungligen från just Kina, det nådde inte Europa förrän tidigt 1600 tal. Då importerade man främst svart te eftersom den sorten klarade den långa resan från Kina allra bäst. Linne kallade te "Thea sinensis", te från Kina.visst ser det gott ut!

Mina teburkar och min favvotekopp. En present från Jenny och Ellie. Saknar dem varje gång jag tar fram denna koppen!

Kärlek
Sara

Sjukling

Jag e sjuuuk :-( Ligger i soffan med feber och äter godis. Just nu är jag faktiskt ganska däckad. Jag hade så många planer för helgen att jag inte riktigt var redo att lägga ner dem när jag märkte att en förkylning var på väg. Så igår bet jag ihop och gick både på yoga och på inflyttningsfest. Idag åkte vi till ett shoppingcentrum med HM (har inte varit inne på HM sedan i somras). Jag måste varit riktigt HM desperat för jag lyckades köpa två kjolar och en mössa trots att jag var genomblöt av febersvett. Nu får jag som sagt betala för nöjet. Typsikt mig.... Nu ska försöka få skype att fungera och ringa min pappa, det e ju hans dag i dag!

Önskar dig en frisk och härlig söndag!

Kärlek
Sara

Tomt

Nu har mamma och mormor åkt... Det blev många tårar innan de till slut satt i taxin på väg mot flygplatsen, mest mina tårar får jag erkänna. Kan inte riktigt beskriva hur skönt det har varit att ha mamma och mormor här, känslan att få komma hem till mammas mat, lösa korsord med mormor och bara få vara med familjen. Det är något magiskt med familj, i alla fall med min. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad som har fått vara med mamma och mormor två hela veckor och saknaden är stor. Mycket stor! Älskar er mamma och mormor. Tack för två underbara veckor. Kom tillbaka snart!


 

Kärlek
Sara


Mormor

Min mormor är rätt häftig! Tänk att hon vid 83 års ålder åker på semester till Shanghai! Det är inte många mormödrar i hennes ålder som gör en sådan resa. Jag har försökt skämma bort henne så mycket jag kunnat men jag undra om det inte är hon som skämt bort mig :-) Igår höll mormor ett litet tal för oss och varken jag eller mamma lyckades hålla undan tårarna. Talet kommer jag hålla för mig själv men jag kommer att dela med mig talets sista mening:

Jag är så lycklig att jag på äldre dar har fått möjligheten att göra MITT LIVS RESA!


det var en lååång flygresa. men med trevligt sällskap, stödstumpor och en bok gick det bra!

Mormor gillade den kinesiska maten. Både god och nyttig! Lite krångligt med pinnarna dock

mormor har fått både fotvård och kinesisk massage


Mormor har shoppat massor! Jag tyckte att det var helt OTROLIGT att de på fake market inte försökte ta överpris från mormor. Man lurar inte äldre sa de!


Ibland behövs en paus. Då är det bra att man kan se "bonde söker fru" på datorn

Mormor har även trängts på Shanghais tunnelbanor. Det var smidigt med trångt!

Insektsmarkanden var mycket intressant. Tänk att man kan leva på att sälja syrsor!


Jag och finaste mormor!

En sådan underbar mormor jag har! Jag önskar att jag får ha hennes positiva sinne och hennes otroliga energi när jag är 83!

Kärlek
Sara

Teppanyaki

Teppanyaki är ett poppis sätt att äta i Shanghai. I alla fall bland våra vänner. När man äter Teppanyaki äter man japanskt också sitter man runt ett stekbord och ser på när kocken lagar ens mat. Ett mycket trevligt sätt att äta tycker jag. Igår firade vi av mamma och mormor på ett för oss nytt Teppanyaki ställe. Detta skulle vara lite mer "fancy" än de andra vi varit på och så var verkligen fallet. Underbar inredning, trevlig personal och fantaiskt mat! Min favvis var sushin, kammusslorna och jätteräkorna. YAMMI! Vi åt och drack hur mycket vi ville för 230 kr. Mycket blev det, vi satt vid bordet i tre timmar och bara njöt!

KÄRLEK!

Kocken, mamma och SAKE

Kärlek
Sara


Happy Friday!

Önskar er en underbar fredag! Jag ska spendera min fredagskväll med la familia; Micke mamma och mormor. Det är deras sista kväll i Shanghai (snyft snyft) så vi ska gå till ett litet halvlyxigt japanskt ställe och låta damerna njuta in i det sista av Shanghai. Om orken finns avslutar vi på någon glammig bar :-). Så jag ser fram emot en HAPPY fredagskväll. Bli nog desto sorgligare imorgon bitti när mamma och mormor åker till flygplatsen…. Men ikväll ska jag leva i nuet och bara mysa!
Kärlek
Sara


Barbarossa

I onsdags tog jag med mamma och mormor på ladies night. De smälte snabbt in i gänget och lärde känna tjejerna. Denna gången var vi på Barbarossa, en restaurang/bar som ligger mitt i den centrala parken Peoples Park. Helt underbart ställe att hitta till en mörk onsdagskväll. Man går i en annars mörk park och vips så skymtar ljuslyktor och man kan ana ett orientaliskt sagohus. Maten är god men lite pricy, ca 100 kr för en pasta vilket är dyrt i Shanghai. Det är dock värt pengarna att få njuta av sin pasta i denna murrigt orientaliska miljö.


sagohuset Barbarossa


bar och barhäng

 


Tjejerna mitt i maten. Mamma och mormor myser!

Kärlek
Sara

 


Girlpower!

Jag är så stolt över mina vänner! De kickar ass!

I morse läste jag på facebook att finaste Jenny i Sverige har fått jobb. Hipp hipp hurra för Jenny som äntligen kan lägga plugget bakom sig och börja jobba.

Underbara Filippa hade en tuff vår, drabbades av finanskrisen men går nu en universitetsutbildning för  att förbereda dokterandstudier. Så kul för min kloka vän som dessutom ska bli mamma i vår:-)

Fina Zuzana som har sökt jobb i 7 månader här i Shanghai har äntligen fått napp! Hon har fått sitt drömjobb i sin favvobutik i Shanghai. Hon ska hjälpa dem att expandera till andra delar av världen och vem vet, kanske tar hon med märket till Prag när hon flyttar hem igen.

Min andra Shanghaivän Ellinor fick bokstavligen ett jobb slängt på sig och tvingas nu att välja. Avsluta sina studier eller ta det jobb hon kommer att få när hon är färdig redan nu. Ett underbart i-landsproblem som bara tilldelas de begåvade!

Jag är så stolt över mina smarta, begåvade och briljanta kvinnliga vänner. Jag vill höja dem till skyarna och tala om för hela världen hur duktiga de är. GIRLPOWER!!!Kärlek
Sara


Morgonstund har guld i mun

Min mamma är inte bara trevlig, vacker och lovely. Hon är COOL också! I morse när vi andra låg och sov smög hon upp för att bege sig till en park för att titta på tai chi. Hon kom inte längre än till precis nedanför vår port. Där hittade hon ett tai chi gäng. Fråga mig inte vad hon gjorde men det hela slutade med att mamma fick 15 nya kompisar och en kurs i tai chi, tai chi med svärd och tai chi med solfjäder.
Tai Chi, ser nu hur följsam MAMA är?!
Mamma posar vid julgranen. Riktigt bra solfjädershållning!
Mammas nya vänner. Kvinnor håller ihop över hela världen!


Vem kunde ana att MAMA var en fena på att hantera svärd?


En lycklig MAMA! JAg älskar dig för att du är så himla COOL, en sådan underbar förebild jag har i min mor. You go girl!

Kärlek
Sara

Planer

Nu är det bestämmt. Vi har velat, våndats, bestämmt oss, ångrat oss men nu finns det ej längre någon återvändo. Vi kommer inte att komma hem över jul. Dyra biljetter, dåliga flygtider, dåligt väder och det faktum att vi haft så många som varit här har gjort att vi valt att stanna i Asien.  Egentligen ville vi faktiskt allra hellst fira jul på Nya Zeeland, med Daniel och Caroline. Men sjukt dyra flygbiljetter samt för få semesterdagar gjorde att vi la ner även den planen, 25 000 kr bara för flyget är bara för mycket!!!

Summasumarium så kommer vi nu att fira jul på Filippinerna.  Vi betalar 4 200 kr (för 2), tar tre dagars semester och får en långweekend på en paradisö. Känns trist att inte få fira med de våra. Desstu roligare att vi utnyttjar vår nya plats på jorden. Så julafton 2009 kommer jag spendera sippandes på en cocosnöt-drink med mina saknade hjärtan i tanken.

Kärlek
Sara


Shoppingtips

Jag har idetorka. Tittade in på några andra bloggar för inspiration. Såg snabbt en trend, alla "it" bloggare delar generöst med sig av shopping tips, höstens modefärger och dagens outfits. Även i bloggar vars syfte är något helt annat verkar detta vara vanligt förekommande. Så det är väl bara att göra slag i saken, rätta in mig ledet och skriva ett mode-inlägg. För visst har ni längtat efter ett sådant :-)

Inser snabbt att dagens outfit inte är en bra ide. Sitter i en två år gammal skjorta, smutsiga converse och stripigt hår. Jag kan inte heller pluta med läpparna och posa coolt vilket verkar vara en obligatorisk färdighet för att lägga ut dagens outfit. Däremot kan jag skriva några rader om min favvoshopping i Shanghai. Så håll i hatten, here we go!

Den absolut bästa shoppingen finner du enligt mig (och Zuzana) i de små butikerna längst Shanghais gator i området som kallas French Consession. Typiskt, för de är både svårast att hitta och mest tidskrävande att ta sig igenom. Dock har vi en favvogata där butikerna tornar upp sig på rad. Att gå 50 meter på den gatan kan ta timmar. I dessa butiker finner du ett virrvarv av kläder från lokala designers eller mer copy inspirerade plagg. Ofta har de bara ett plagg och därmed en storlek av varje sort och i ärlighetens namn är de mesta skit. Med det sagt ska jag erkänna att jag har aldrig lyckats att avsluta ett besök i dessa butiker utan att komma hem med minst en kasse. Om du har tiden och tålamodet så går det inte att lämna dessa butiker utan ett riktigt FYND, om du inte är kille förståss :-)


Partyklänning köpt i favvoshoppen, 500 kr. Mask köpt på marknad 10 kr. Armband från Jennys märke Nord.


Kärlek
Sara


JA

Tänk att det lilla order "JA" kan betyda så olika saker.


När en asiat svarar med ordet "JA" kan det betyda
JA jag kommer att göra mitt bästa enligt hur jag har förstått frågan
JA jag kommer att försöka och jag kommer att arbeta väldigt hårt för att lösa problemet
JA jag kommer att göra mitt bästa enligt mina förutsättnignar


När en västerlänning svarar "JA" betyder det alltid
JA jag har förstått
JA jag har gått med på att lösa uppgiften enligt instruktioner
JA jag har ansvar för att det jag åtagit mig blir genomfört och är ansvarig för resultatet
JA jag förstår att det är mitt ansvar att: genomföra det jag åtagit mig att göra, identiefiera problem, lösa eventuella mindre problem, ge feedback och söka hjälp vid större problem och leverera enligt överenskommet


Ser du vilka problem det lilla ordet "JA" kan leda till?!

Kärlek
Sara


Att jobba eller att inte jobba. Det är frågan.

Det här med att jobba, är det så himla häftigt?

Som svensk ung ambisiös och DUKTIG kvinna så har det aldrig funnits någon annan tanke, plan eller värld än den som karriärista. ALLA jobbar ju! Jag har aldrig ens funderat över att jobba/inte jobba, det låter ju lika banalt som att välja mellan att borsta eller inte borsta tänderna. Det är ju något man gör, man andas, äter, skiter och JOBBAR!!!

Sedan flyttade jag till Kina. Träffade många människor (läs nästan bara kvinnor) som inte måste infinna sig på kontoret klockan nio varje morgon. De är inte lata, korkade eller arbetslösa, de bara jobbar inte. Jag jobbar i Kina och för fösta gången i mitt liv jobbar jag fast jag inte BEHÖVER. Hyran kommer att betalas, maten kommer finnas på bordet och jag kommer ha råd med nya stövlar även om jag väljer att stanna hemma. Jag kan stolt erkänna att min lön faktiskt gör en liten skillnad, men det vore lögn att säga att vi behöver den för att överleva, det gör vi inte. Så varför sitter jag inne på kontoret en solig höstdag och skickar "viktiga" mail? Visst, jag investerar i framtiden, bygger min karriär och ser till att jag är nästan SJÄLVSTÄNDIG (Ja, jag har lyssnat på alla kloka visdomsord). Jag trivs på jobbet och jag är så stolt över att ha nått mitt mål; att bli IKEA anställd i en projektledarroll. Men när det kommer till kritan när det bara gäller mig och tjejen jag ser i speglen varje morgon så kan jag inte låta bli att undra:

Är meningen med livet att vara en kontorsråtta?

Jobbig fråga. Mycket jobbig för mig som alltid identifierat mig med karriäristor i höga klackar och med en svart portfölj i handen. Jag ska ju göra karriär, slå mig fram bland alla män och lyckas! Men har kanske glömt att ställa mig själv frågorna "lyckas med vad och varför"?! Så för att glömma de jobbiga frågorna som snurrar i mitt huvud kastar jag över några till dig:


Om du inte behövt pengarna, hade du jobbat då?
Om inte, vad hade du gjort istället?

Kärlek
Sara


Valentin

Idag skickade min vän Kinga över några bilder på deras lilla Valentin. Han kom till världen för ca en månad sedan och är världens sötaste lilla kille! För ca två veckor sedan bjöd Kinga och hennes man Erno hem oss på ljuvlig fisksoppa och vi fick chansen att träffa lilla Valle. Det var en mycket mysig söndag och jag la snabbt beslag på det lilla knytet. Micke däremot höll sig på tittavstånd :-)


hela lilla familjen! Erno, Kinga och Valentin


Välkommen till världen Valentin och stort grattis till Erno och Kinga!

Kärlek
Sara


spara pengar!

Igår kväll kom jag och min mor underfund med att det är helt klart ekonomiskt försvarbart att resa till Shanghai. Låt mig visa några siffror.

Min mamma behöver starka glas i sina glasögon. Så när hon shoppar brillor i Sverige går det på ca 5 000 kr. Man kan hitta en flygbiljett till Shanghai för 4 000 kr. Igår köpte min mamma nya glasögon här för 700 kr. Man tjänar alltså 300 kr på att åka till Shanghai! När tänker du spara pengar = när kommer du?

Kärlek
Sara


Söndagskram

Söndagskram från mig och mormor! Önskar er en riktigt mysig söndagskväll i höstmörkret!
Kärlek
Sara

Mama went crazy!

PUST, jag är helt slut. De två damerna har kört slut på mig helt denna helgen. Jag har visat dem Shanghais shopping och låt mig bara säga: MAMA WENT CRAZY! Vi har varit på fakemarket, i design-butiker, hos skräddaren och på glasögonmarknaden. Vet inte vad som hände med min annars så ekonomiska mor, eller så det var just det som hände. Shoppingen i Shanghai är helt enkelt för bra! Jag hann även smyga ner någon liten grej till mig med :-) Julklappar, ett par glasögon och en vinterjacka till. Just nu är båda mina jackor hos skräddaren. Visar dem när de e helt färdiga. Tills dess får ni hålla er till tåls med min mors fynd!
Äkta pärlor 85 kr, klocka 90 kr, armband 50 kr, sjal 30kr

MAMA med alla sina fynd!
två väskor, tot 300 kr, diorläppstift 10 kr, kappa 540 kr
också mina glasögon :-) 250 kr
Kärlek
Sara

RSS 2.0