Bara så att ni vet

Bloggvänner! Jag vill bara tala om att jag har svårt att skriva kommentarer till er som bloggar på blogspot. Kina censurerar denna sajt, jag lyckas komma in och läsa men kan inte kommentera. Bara så att ni vet!


Kärlek
Sara


Accessory market
Accessoory market ligger precis vid en av Shanghais största turistattraktioner, Yu garden. Ett tips är att ta en titt in till detta galna place, jag kan lova dig att du finner något som faller dig i smaken!
I lördags var Micke och jag på salsaparty. När man ska på fester med en twist finns det bara ett ställe i Shanghai att gå till - accessory market.


På accessory market hittar du allt du möjligtvis kan tänka dig att finna på en accessory-market, plus lite till. Peruker, hattar, smycken, fjädrar, hårsmycken... det finns ingen hejd! Vi har nyttjat detta fyravåningshus många gånger till diverse olika happenings och vi brukar lämna stället utmattade men nöjda. Det är nämligen billigt på accessory market. I lördags fick jag med mig en solfjäder, en stor blomma att ha i håret samt 20m rött sidenband för 40 kronor. Så skynda att fynda!
Kärlek
Sara


Hälsning från 21a våningen

foton by Micke, husets bästa fotograf
Vi avrundar veckan på balkongen och njuter av utsikten från 21a våningen! Man kan ha det sämre!Jag vill även passa på att säga att om man är mamma och idag inte svarar varken på hemtelfonen eller på mobilen då får man nöja sig med en hälsning via webben.

grattis på mors dag mamma, jag älskar dig!
Kärlek
Sara

Söndag i Sheshan
 Metrollinje nummer nio tar dig till Sheshan och solen. Från centrum tar det ca 45 min och kostar 6 kr. Väl på plats kan du välja att gå (ca 30 min), eller ta en taxi till hotellet Le Meridien. Vill du besöka enbart poolen kostar det 300 kr (men jag tror att det är lätt att smita in så länge du har en blå/vit randig handuk). Ett annat alternativ är att hugga in på helg-brunchen som serveras både lördag och söndag. Den kostar 318kr eller 380(med skumpa) och då ingår poolen.
Martin i en "tuk tuk som tog oss från "berget" till poolen.Micke som nyss bestigit Shanghais största berg.

På dagens schema stod städning, storhandling, fixa i ordning balkongen, storkok och massa annat fix. Klockan halv elva kom ett mess från vår goda vän Martin som fick oss att prioritera om. I stället för att ta taxin till Carrefour (typ ICA) satte vi oss på metron ut mot Sheshan, Shanghais förort.


Väl på plats i Sheshan besteg vi Shanghais största berg, som efter närmare eftertanke snarare är en hög kulle :-). Det var urhärligt att komma ut i "naturen", att omges av träd och lyssna på fågelsång. Vårt lilla skogsäventyr var över på en timme och då kände vi oss väldigt redo för mat och poolhäng. På hotellet Le Meridien som låg en tuk-tuk resa bort fann vi både och. Vi köpte in oss på deras brunch inklusive poolhäng. LOVELY, hit kommer vi att komma ofta! Sheshan kan mycket väl vara THE PLACE för varma sommardagar i Shanghai. En underbar pool, natur och möjlighet till utomhusgrillning gör att ni nog kommer att se mer av Sheshan, varför inte inklusive en övernattning på hotellet?!Kärlek
Sara


Jag missade det...

Hmmm, undrar så vad som kommer att hända i SATC the movie två. Av bilderna att dömma dyker Aidan upp, spännande!

 

 

 

 

 

Årets stora filmhändelse har passerat och jag missade den… Jag är fortfarande grymt bitter över att Kina väljer att inte visa denna underbara film på bio. I förrgår gjorde min vän Malin en repris på förra filmens event. Hon tog en tur på röda mattan, fick en goodieback och njöt av tilltugg. Vissa saker är bättre i Sverige…

 

Jag är förvisad att varje dag springa ner till den lokaka DVD butiken för att leta efter en a-copy Sex and the City DVD. När jag funnit den kommer jag krypa upp i soffan med rödvin, choklad och en förväntan som inte är av denna värld. Ja, jag är prinsamt besatt jag vet, men det står jag för :-). Man kan inte vara smart och cool jämt!

 

 

 

Kärlek

Sara


Den lille havefrun på äventyr


Den lille Havefrun i Köpenhamn sitter oftast på en sten i ÖresundJust nu är hon dock utlånad till Danska Paviljongen i ShanghaiI Köpenhamn kan du fortfarande se henne, fast på film.


Jag tror att de flesta svenskar (eller i alla fall de svenskar som är lyckliga nog att få kalla sig skåningar) vet att Köpenhamns stora turistattraktion, Den lille havefrun är utlånad till expot i Shanghai. Jag tror inte att HC Andersen hade en tanke på att hans lille havefru skulle få vara med om så stora äventyr! Men nu sitter hon mitt i den danska paviljongen och njuter av uppmärksamheten.

 

 

Jag har funderat mycket över vad de stackars turister som åker till Köpenhamn får trösta sig med nu när en av huvudattraktionerna är utlånad. Jag har trott att hon ersatts av en billigare kopia, men icke. Jag har några kollegor som var i Köpenhamn förra veckan och de begav sig såklart till den lille havefruns hem för att kolla läget. På hennes plats står en TV skärm som filmar den lille havefrun på plats i Shanghai, kul ide Danmark!

 

 

 

By the way, jag hittade en miniatyr av den lille havefrun i en inredningsbutik i Shanghai. Ganska otippat om man frågar mig!

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Sovrum


Mmm, jag skulle inte tacka nej till några av dessa sovrum. Helt underbara! Då vi nyss flyttat går jag i ständiga inredningstankar. Bara denna vecka ska en matta och balkongbord inhandlas. Jag har klara visioner om hur jag vill ha det men det är inte helt lätt att gå från tanke till verkligehet, speciellt inte när jag måste kompromissa :-). Hemma hos oss är vi två som gillar att tycka och tänka till angående hemmets inredning. Kul och mysigt men även tidskrävande. Är inte helt överygad om att kompromiss alltid bli snyggast heller. Man borde kanske inreda var sitt rum?! Hur gör ni andra som är två?

 

 

 

Kärlek

Sara


Sara ♥ Sverige

 
Svenska Paviljongen. Den mönstrade utsidan är Stockholms stad och är du Stockholmare är det alltså möjligt att finna just ditt hus på paviljongen. 
Den enda kanalen i gymmet som visar program på engelska har varje kväll en timmes exposändning. Då denna timme brukar sammanfalla med min träningstid har jag sett några sådana program... :-) Varje kväll besöker programmet en paviljong och under gårdagens löppass var det Sveriges tur!

Mycket intressant att se hur detta kinesiska program väljer att visa av Sverige och Svenska Paviljongen. Det var inte annat än att jag som svettande svensk fick lite knotterhud. Innovation och miljö är orden som beskriver oss svenskar. I just detta program är vi ett återvinnande folk med nya ider. Jag är MYCKET stolt att tillhöra det avlånga och nytänkade landet SVERIGE!

Kärlek
Sara


He is back!
He is back! Thats all.
Kärlek
Sara


Kinapaus


Torsdagsgänget. Killen till höger mig är en släkting från USA som befinner sig i Shanghai denna månad. Riktigt kul att möta upp med honom, förhoppningsvis kommer hans tjej (min mammas kusin) hit öven hon. Då blir det släktkalas i Shanghai!

Dan Barta. Båda bilderna är lånade av Nina. 

 

 

Bjuder idag på en liten titt in i min torsdagskväll, konsert med Dan Barta. En känd tjeckisk artist som tog oss alla med storm. Tänk dig Corenelius Wresvik med lite jazzigare toner. Shanghai är nästan läskigt ibland, det kändes verkligen som jag befann mig i en bar i Prag och inte alls i en asiatisk storstad. Vi var omgivna med glada, jammande öldrickande tjecker, inte en kines eller ens ett kinesiskt tecken så långt ögat nådde. Det är skönt med en kinapaus emellanåt och en mycket trevlig omväxling att inte alltid fly till Sverige.

 

 

 

 

Kärlek

SaraStilpolis

 
I Kina är pyjamas ett populärt plagg att bära även utanför sängen. Det sägs att trenden startade när kineserna började få råd att köpa kläder enbart för att sova i. De ville gärna visa upp sina tillgångar och gick därför till markanden i pyjamas. En trend som spridit sig över hela Shanghai.Hahaha, jag såg precis ett inslag på CNN om Shanghai och expot. Under tiden för expon går det runt stilpoliser på stan som ser till att det inte går runt några kineser i pyjamas på gatorna. Ser de några pyjamaser på stan skickar de hem dem för att byta kläder. Hahaha, det händer bara i Kina!
Kärlek
Sara


segisHuangpi lu, my street!Försökte göra min dag i bilder men dagen har inte varit mer spännande än så här... Mina nya shorts (från HM) på prommis runt kvarteret.

Oj oj oj, idag har jag inte gjort många knop. Jag hade planerat ett besök på Shanghai museum samt en lång löprunda men icke. Jag hade nämligen alldeles för trevligt i går och har betalat med en lång seg bakisdag. Det enda jag lyckats prestera är en liten eftermiddagsprommis samt invigning av årets första shortsköp. Lite irriterad blir jag på mig själv, jag tillhör sorten som väljer en fräsch söndag framför en dimmig kväll. Då och då glömmer jag dock bort att jag inte kan dricka vin som om det var saft...


Well även om denna söndag inte kommer att gå till världshistorien så är det min sista singeldag, imorgon kommer Micke tillbaka från Sverige, äntligen!


Kärlek
Sara


Här bor vi!

 
Vårt nya hem utifrån. Till vänster ser du huset från innegården, till höger från gatan. Vi bor på 21a våningen, me likey!Innergården. Entren till vår byggnad till vänster, gymmet till höger

Godmorgon bloggen! Helg och jag har precis vaknar från en riktigt skön sovmorgon, underbart! Nu sitter jag hungrig som få och väntar på att klockan ska slå tolv. Då blir det nämligen brunch med vänner. På dagen schema står även nagelfix, en yogaklass och sedan 36 års fest hos Jenny och Micke. Känner på mig att dagen kommer att försvinna i ett navs.Gårdagskvällen spenderades i gymmet. Ibland undrar jag vilken sort jag tillhör som hellre spenderar min fredagskväll med hård backträning och sedan soffhäng framför drinkar med vänner. Hmmm?! Kanske beror det på att jag numera älskar att bara vara i vår nya lägenhet?! Jag tycker numera att det är ett ypperligt nöje att flytta runt saker i oändlighet för att hitta den perfekta inredningen. Hihi!
Nu mina kära är det dax att rusa, happy lördag!

Kärlek
Sara

Notis

Akta dig för smink!

 

 

 

 

En liten notis från mina kollegor. Om du är gravid får du inte sminka dig, det kan skada barnet. Kemikalierna i sminket kan orsaka hjärnskador hos fostret. Du kan dock fortsätta med schampoo, balsam, bodylotion och andra cremer. Du får även äta fisk från den lokala förgiftade floden.

 

 

Kärlek

Sara


Finaste familjen!


Igår var det syskonträff hos min farmor och de var snälla nog att skicka en liten bild till mig så att jag inte skulle känna mig helt utanför. Min fina fina familj!

 

 

 

 

Om exakt 3 veckor landar min älskade syster och min underbara farmor i Shanghai. Hjälp vad jag längtar efter dem! Jag har inte träffat dem på snart ett år och det det finns inte ett telefonsamtal eller ett mail som kan gottgöra det. Jag har redan börjat drömma om mysiga middagar, långa samtal och att bara få ha dem i min närhet. Blod är tjockare än vatten!

 

 

Jag längtar också efter lite flamstid med min syster, det finns inga som jag kan flamsa med som mina syskon! Jag vet inte riktigt vad som händer men helt plötsligt åker vi 15 år tillbaks i tiden och skrattar så vi kiknar åt min systers sura fisar eller brossans fula miner. Hahaha, stackars Micke och farmor!

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Två är roligare än en

Det är bättre att vara två!Går nu in för min sjunde dag som singel i Shanghai, kan sammanställa veckan med att det är roligare att vara två. Tristast är mornarna, det är ju så tyst! Jag kan även konstatera att det inte tog många timmar innan jag föll in i mina mindre charmiga singelvanor... Jag snoozar i nästan en timme, tittar på för många avsnitt av sex an the city, kommer inte i säng i tid och äter för mkt choklad. Sånt jag inte vågar göra när någon ser på :-). På plussidan så har jag lagat mat varenda kväll i veckan. Grönsaker i alla former, mums! Grönsakssoppa räknas inte som en full måltid enligt min sambo så jag passar på :-).Vad gör du när du är ensam hemma?!

Kärlek
Sara
The face girl

Sedan jag flyttade till Kina har jag utvecklat en helt ny sida av mig. Den nya miljön i samband med vissa kommunikationssvårigheter förvandlas jag emellanåt till the face girl! Jag har utarbetat en avancerad uppsättning olika miner för att tala om för min omgivning vad jag tänker. På vägen till jobbet hinner jag nästa gå igenom dem alla!
Oh vad gulligt, en sjungande gubbe =


Puh, jag är trött och har bara ståplats på metron=

Nästa gång du kör mot rött och håller på att köra över mig smäller jag till dig!


Äckligt, spottande gubbe med ljudeffekt=


Kan ni inte sluta sälja stinky tofu på gatan =


Jag vet att "kunden har alltid rätt" inte gäller i Kina och inser att jag inte kommer få som jag vill. Så jag gör en ful min, pucko! =Och ja, jag har använt dem alla in real life! Tror du att budskap når fram?!

Kärlek
SaraFnittrigt

Bjuder på snabbtitt in i Kina. Denna gången med temat Fnitter. Om det är något kineserna kan så är det att fnittra. Killar, tjejer, män, kvinnor alla kan de konsten att fnittra. Helst med tillhörande hand lite diskret framför munnen.

Kärlek
Sara

Regndroppar och metroFör det mesta tycker jag att det är ganska trist att IKEA inte lobbar för snygga businesskläder men just regniga dagar är det ganska skönt att kunna sitta på jobbet i regnstövlar. Just dessa har jag köpt på tabao (kinesiska blocket) för 35 kr. Paraplyet är inköpt i en av småbutikerna på Taikan Lu och kostade 29 kr.

 

 

 

 

Shanghai kickade igång veckan med regn så det blev på med full regnmundering under min morgonprommis till metron. Numera promminixar jag ca 20 min på morgonen, däremellan står jag upp i den överknökade metron i 15 min. Samma visa på vägen hem. Skönt med lite vardagsmotion som det tidigare inte varit mycket av! Till råga på allt så är det billigt att åka metro, 4 kr enkel väg!

 

Shanghais metrosystem är för övrigt något staden borde få en eloge för! Det är helt och rent utan både klotter och uteliggare. Tågen går med 3 minuters mellanrum och jag har aldrig varit med om några förseningar eller andra missöden. All info finns på både kinesiska och engelska och det är lätt och smidigt att hitta. Ett litet minus i kanten för att det nästan alltid är knökfullt, glöm sittplats eller möjligheten att veva på armarna.

 

Här kommer Shanghais metrosystem i korthet

 

1995 öppnade systemet

13 linjer (5 under konstruktion)

420 km långt (världens längsta)

1,3 billioner passagerare årligen ( Stockholm tunnelbana har 307 miljoner)

268 stationer

3 kr är den billigaste taxan

10 kr är den dyraste

2020 ska metrosystemet ha 22 linjer och vara 877 km långt

 

 

 

 

Kärlek

Sara


BesöksstatistikHmmm, jag undrar vad det är för läsare jag har egentligen…. Jag har aldrig haft över 100 unika besökare/dag på min lilla blogg, mitt rekord ligger på 98 st. Igår skrev jag ett något perverst inlägg och helt plötsligt sköt statistiken i taket och jag gjorde rekord med 124 unika besökare och 228 sidvisningar!!! Hur ska jag tolka detta, mer pervert party till bloggen?!

 

 

 

Kärlek

Sara


Pervert Party

Jag har varit på Shanghais pervert party...
Först reagerade vi så här:

Men efter ett tag släppte vi på hämningarna och gick all in :-)


Det var knökfullt på Bar Rouge. Hela deras terass var full av perversa festare, stämningen var verkligen på topp! Jag måste säga att Shanghai är coolt! Micke spenderade sin kväll på Fellini i Lund med utsikt över Lunds Central. Jag skakade rumpan på en terass med utsikt över Shanghais skyskrapor. Om det är något Shanghai kan så är det att slå på stort.

Som avslut på denna perversa kväll fick jag med mig en soverni, en svart piska. Mest för att Micke inte ska behöva känna att han missade festen helt :-)
Kärlek
Sara


På språng

På språng mot ladies night! Kvällen i ära har jag klämt ner mig i ett gammalt fynd från Gina Triko och nätstrumpbyxor. Vad säger ni, platsar jag på ett pervert party?! Hoppas på en lovely kväll! Hörs imorrn vänner!
Kärlek
SaraSpegel, spegel

Spegel, spegel på väggen där...


I förra veckan var jag på balett med tjejerna. helt lovely föreställning och med en story jag för en gångs skull kunde följa. Jag tycker om att gå på balett, opera och liknande men det är inte ofta jag lyckas följa storyn. I söndags gick det lätt. Kan du gissa vilken saga föreställningen var baserad på? Spegel, spegel på väggen där....
Kärlek
Sara

Mmmmm

Jag gör det bästa av att vara gräsänka. Trots att jag saknar Micke så mkt att jag egentligen kunde lagt mig i sängen och bara saknat honom så njuter jag ikväll av Sarasaker. Rödvin choklad och Greys anatomy, inte fy skam!


Idag har jag släppt på utmaningen. 3 veckor och 5 dagar utan alkohol och utan socker (minus en sjuklingglass). Nu njuter jag av rödvin och mörk choklad, mest för att det inte ska gå helt balobas under morgonsdagens ladies night :-).För att återgå till utmaningen så gick det så där, eller egentligen gick det BRA bortsett från att jag inte kunde träna hälften av tiden. Men det jag kunde göra gjorde jag minus en glass, HURRA! På köpet har jag blivit 2 kilo lättare, alltid något inför bikinisäsongen. För mig skulle de 3 milen varit enkla om jag inte varit sjuk, I looove träning :-). Jobbigast var alkoholen, jag njuter verkligen av vin. Jag har verkligen inte saknat att vara berusad, men ett glas rödvin en fredagskväll, det är livskvalitet och något jag inte vill vara utan!

Kärlek
Sara

Very important planning!


Sex and the city, bästa inspirationen för ladies nights!

 

 

 

Denna fredag har stora delar av dagen gått åt att planera lördagens ladies night! Det blir middag och VIN hemma hos Zuzana följt av en utekväll. Well, för dig som inte är tjej kan jag tala om att mycket av planeringen har att göra med kvällens outfit, helt klart viktigast efter vinet! Här kommer några av dagens funderingar. Och just det, kvällen kommer att avslutas på ett "pervert party"… :-)

 

 

 

Have short skirt with lace in layers, I'm thinking to buy a corset, but then I need something on top... let's see.

 

I'm thinking about wearing black stockings or black shining leggings, a body over that and maybe a bra over that.

 

I'm thinking of a black (very tight and short) dress with "net" stockings. Perhaps netstayups and a stocking-holder.

 

I am probably wearing, a lace top (see through with bra under), and skirt or black tights. Red lips ir recommended – very sexy!

 

 

 

Vilken outfit gillar du mest och vilken tror du är min planerade outfit?! Återkommer med bildbevis…

 

 

Kärlek

Sara


Micke vs Eyjafjallajökull


Vem är den största kämpen?!
Micke befinner sig i en personlig kamp mot Eyjafjallajökull. Första ronden stod Eyjafjallajökull som överlägsen vinnare och Micke tvingades ställa in sin resa till Sverige, 1-0 till Eyjafjallajökull. Igårkväll gick kampen in i rond nummer två och trots stora hot från Eyjafjallajökull var det Mickes tur att kamma hem vinsten. I skrivande stund sitter han på flygplatsen i Paris och väntar på flyget mot Stockholm. 1-1. Spännande! Hur tror du kampen slutar? Mickes flyg tillbaka till Shanghai lyfter den 23e maj.

 

 

Kärlek

SaraEngelska

Trots att jag numera enbart jobbar på engelska är jag inte helt övertygad om att jag faktiskt förbättrar mina språkkunskaper. Några av denna veckans frekventa meningar har varit:

Its very good for your healthy. (Its very good for your health)
It is difficult not to give advertising when choaching. (It is difficult not to give advise when choaching)
It is good with a reflessis. (It is good with a refresh)Kärlek
Saraonsdag


Det är inte allt som är bra med en flytt. Jag och Micke har vänt upp och ner på vår nya lya för att finna den kabel som kopplar vår lilla kamera med datorn utan lycka. Därför kan jag inte bjuda er på bilder från kvällens jobbmiddag, ni för nöja er med ytterligare en glimt från vårt sovrum. Hoppas att jag kan återkomma snarast med bilder från kvällen, det finns nämligen bildbevis på att jag börjar bli kines!


Som ni säkert förstått av veckans relativ låga bloggfrekvens så är jag ganska busy denna vecka, har inte varit hemma före tio en enda dag. Plussa på en krävande utbildning så väljer i alla fall jag sängen framför datorn. Men jag har en bra och givande vecka så jag e happy!Ledarskapsutbildningen jag går denna veckan är väldigt givande måste jag säga och jag går från en klarhet till en annan. Mycket handlar om att inse vem man själv är och vilka bra egenskaper man kan jobba vidare på för att utveckla sitt ledarskap. Spännande! Jag har som sagt bland annat lärt mig att jag kan jämnföras med en korsning mellan st bernad och ett lejon vilket skapade några frågetecken :-). Det innebär kortfattat att st bernaden i mig värnar om relationer, att skapa en bra atmosfär och leder genom att vara en vän. Lejonet i mig tycker om att bossa och peka med hela handen. Blev du något klokare?! Om jag skulle beskriva min ledarskapsstil med egna ord så skulle jag säga att jag har en stark vilja och tanke med mitt team men jag tror inte på att diktera ut vad mina medarbetare ska göra. Jag föredrar att komma fram till saker tillsammans.
Nu mina kära vänner ska jag krypa till kojs och passa på att krama Micke lite extra länge ikväll. Imorgon gör Micke ett andra försök att ta sig på jobbresa till Sverige. I april satte askmolnen stop för hans planerade trip men skam den som ger sig. Jag håller tummarna för att han kommer iväg denna gång! 


Kärlek
Sara

 

My leadership
Under dagens ledaskapsutbildning har jag lärt mig vad man får om man korsar ett lejon och en st bernad. Kan du gissa?! Det är ju lätt som en plätt, det är ju Sara som ledare! Solklart, eller hur?!

Kärlek
Sara


Godmorgon!


Till alla som med mig laddar för en fullspeckad vecka!


Godmorgon! Dåligt med tid så tänkte bara tala om att ni som vill börja veckan med en liten titt in i vår lördagskväll med Sahara hotnights, klicka här. Nina kom ihåg att ta med kameran, jag gillar bilden längst ner :-).Nu måste jag rusa iväg till jobbet, veckan bjuder på del 2 av vårens ledarskapsutbildning. Ska bli riktigt kul och skönt att byta jobb och skolbänk en vecka.


Kärlek
SarablommigtTittar in för en snabb söndagshälsning. I Shanghai har regnet fallit precis hela dagen och vi har småmyst hemma tillsammans med dropparna. Micke har inte ett löfte om att inte dricka alkohol och efter gårdagens festligheter ligger han bakis i soffan. Trots att jag var duktig och höll mig borta från spriten så har jag ändå uppskattat lite bakis-slapp. En liten tur till blomstermarknaden har jag dock hunnit med så nu har vi lite snittblommor och två orchideer hemma. Blommor gör stor skillnad. Nu planerar jag att stessa ner till gymmet för ett kortare löppass innan jag ska möta upp tjejerna för middag och ballet. MYYYYS!


Kärlek
SaraMinnen från förr


Det går att spara parfymer i 10 år... Denna flaskan inhandlade jag i gymnasiet (ja det är sant) och idag tog jag ett testsprut för att se om den fortfarande var användbar. "Vad gott du luktar" blev resultatet.
Mina coola öronhängen, inköpta i en liten butik på Xinle lu har flyttat från sin hållare till mina öron kvällen i ära. Får se hur länge dem håller, jag har nikelallergi.... 

Redo för Shanghai och Sahara Hotnights!

Just nu gör vi oss redo för Shanghai by night. Det blir först en liten drink hemma hos oss (vi vill ju visa vår nya underbara lya) sedan bär det av mot ngn av restaurangerna i vårt nya område Xintiandie. Xintiandie är ett något turistigt område men utvalet av restauranger är bra. Lite i dyraste laget dock, igår betalade jag 70 kr för en cola! Måste vara den dyraste colan i stan, i butik kostar den 3 kr på lyxigare krogar 35 kr, i Xintiandie 70. Hjälp! Kvällen kommer att rundas av med en konsert med inga mindre än Sahara Hotnights. Detta Helsingborgsband spelar i Shanghai ikväll. Jag har inte sett dem sedan gymnasietiden så ska bli riktigt kul att se dem igen!Så kvällens tema: minnen från förr med både musik och parfym från gymnasietiden.

Kärlek
Sara

Tjoho!Åh! Helg igen efter bara tre arbetsdagar, LOVELY! Dessutom har jag startat helgen på bästa möjliga sätt, dejt med Micke :-). Vi tycker om att dejta fast vi varit tillsammans över 3år ♥. Som grädde på moset denna helg känns det som att jag äntligen blivit av med min envisa förkylning. Imorgon blir det ett lätt löppass. Tjoho!
Önskar dig en lovely helg, varför inte klämma in en dejt?!


Kärlek
SaraSenaste inköpetVår senaste pryl till hemmet är designad i Sverige och kom tillsammans med en liten svensk flagga!

 

 En flytt till Shanghai gör att man behöver saker jag inte ens visste fanns. Som vår senaste "inredningspryl" som igår tog plats i sovrummet. En halvmeter hög, vit box som nu står i kammaren och småbrummar dagarna i ända. Det är inget mindre än en luftrenare som flyttat in till oss. För 3000 kr går det nämligen att komma undan Shanghais förorenade luft, åtminstonne när vi sover. Det var lite surt att betala så mycket pengar för en pryl som dessutom är ganska ful, men rena lungor går före både design och 3000 kr på sparkontot. Jag lovar att återkomma när det är dax att byta filter, det sägs att efter ett sådan byte sover man inte utan luftrenare igen...

 

  

Kärlek

Sara
Sommar, good or bad?


Sommar och sol, bra eller dåligt?!
Godmorgon! Sommaren har kommit till Shanghai och till skillnad från oss soldyrkande svenskar så reagerar kineserna med att klaga på både värmen och solen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara när min chef idag utbrast "man skulle bo i Chengdu, där skiner bara solen en vecka om året".

 

 

 

Kärlek

Sara


Shanghai?


Två sidor av samma mynt. Shanghai är verkligen kontrasternas stad och är platsen för de som vill kunna välja, kinesiskt eller västerländskt!Igår fick jag en enligt mig spännande fråga av en av mina läsare, freedomtravel så jag passar på att svara här så att alla kan läsa :-). Jag har fått för mig att Shanghai är väldigt olikt resten av Kina, stämmer det? Och på vilket sätt? Är det också så att det bor mycket västerlänningar i Shanghai?

 

Shanghai är enligt mig väldigt olikt resten av Kina (med undantag från Peking och Hong Kong), ibland kallar jag min hemstad för Kina-light :-). Shanghai är staden som Kina vill ska bli ett internationellt financiellt högkvarter och staden lockar företag från alla världens hörn. Det är många med mig som blivit förförda av den växande marknaden och den internationella prägel som råder i Shanghai. Med alla dessa förväntansfulla företag kommer även en hel drös med laoways, utlänningar, både sådana som vi som bor här i några år men även vanliga business ressenärer. Exakt hur många västerlänningar det finns i Shanghai vet jag inte. Jag har hört siffran 500 000 men då inkluderar det alla utlänningar, även japaner, koreaner och andra asiater som inte räknas som västerlänningar Det finns knappa 2000 registerade svenskar i Shanghai. Vi västerläningar är dock så många att det är få som reagerar när de möter oss på Shanghais gator, så är inte fallet i resten av Kina.

 

 

Oavsett det exakta antalet västerlänningar i Shanghai så finns det en marknad för den västerländska livsstilen och vill du så går det att leva nästan helt västerländskt i Shanghai. Staden bjuder på några av världens coolaste skyskrapor, fler internationella förtag än vad jag kan räkna, restauranger, cafeer, klubbar, nätverk… Väljer jag "rätt" restaurang är det möjligt att under en kväll knappt se en kines.  Å andra sidan så finns även "riktiga" Kina i Shanghai. Går du i kineskvarteren är det svårt att föreställa sig att det runt hörnet går att köpa starbucks kaffe. Här sitter gubbarna på gatan och spelar majong, i varje hörn säljs det dumplings eller nudlar och man får passa sig för spotloskorna :-). Jag skulle vilja påstå att den stora skillnanden mellan Shanghai och resten av Kina är det i Shanghai går att välja. Västerländskt eller kinesiskt.

 

 

 

Bästa sättet för dig att skaffa dig en uppfattning om Shanghai är dock att komma hit :-)

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 

 


Micke på jobbet


Mickes företag, Inter IKEA Centre Group tar över Kina! Micke hjälper till :-)Under vår tid i Kina är det just detta Micke ska åstakomma, ett shoppingcentre i anslutning till IKEA. Detta är en modell på den jättebyggnad som om bara några år ska stå i full skala i staden Wuxi.Mickes företagsmiddag, i Sveriges paviljong. Eller rättare sagt uppe på svenska paviljongen.
Igårkväll var Micke som bekant på jobbmiddag i svenska paviljongen. Jag följde aldrig med, var hemma och tog hand om mig och min envisa förkylning istället. Nu efterhand fick jag i alla fall titta bilderna som jag delar med mig av till er.För er som inte har koll på Micke tänkte jag uppdatera er om hela anledningen till varför vi bor i Kina, Mickes jobb. Micke arbetar med projektledning av ett shoppingcentre som ska byggas i Wuxi, 10 mil utanför Shanghai. Han ska alltså bygga ett helt vanligt shoppingcentre som Väla eller Entre, bara mycket större. Vad som kopplar ihop honom med IKEA är att det är just IKEA som kommer att äga shoppingcentret. Numera försöker IKEA alltid att bygga ett shoppingcentre brevid IKEA butiken och på så vis slå två flugor i en smäll. Så nu vet ni vad Micke pysslar med på dagarna!


Kärlek
Sara


previewEn liten preview av sovrummet med tillhörande utsikt. Jag väntar med fler bilder tills vi är helt klara, det är roligare att visa er en färdig lägenhet. Igårkväll låg jag i sängen och blickade ut över stora Shanghai, emellanåt ter det sig fortfarnade overkligt att jag bor i denna jättestad!


Sista lediga dagen närmar sig sitt slut. Jag hade inte haft något emot att gå hemma och pyssla några dagar till men plikten kallar. Dessutom vet jag att de tre resternade jobbdagarna kommer att bli allt annat än lugna, så fort jag sätter mina (i Kina stora) fötter på kontoret kommer jag tampas med utmaningar som jag inte riktigt klarar av. Men det är väl så jag växer, hoppas jag. Mitt nya jobb är mer krävande än mitt förra vilket nästan bara är kul, dock känner jag hela tiden en liten oro över att göra fel...Mina 5 lediga dagar kan jag annars sammanfatta i två ord, sjukdom och flytt. Det verkar som att jag smittat min älskade M, idag har det varit hans tur att lida av halsont och huvudvärk. Jag själv är nu feberfri (efter 5 varma dagar) men fortfarnade pangförkyld. Kan inte låta bli att fundera över om det kan vara svininfluensan jag åkt på, en normal förkylning är inte så här seg. Hmmm?! I vilket fall som hellst så går det åt rätt håll!Innan jag stänger ner datorn så vill jag passa på att flika in ett stort grattis till min älskade syster Nina som igår fyllde 25. Hipp hipp HURRA! När jag frågade henne vad hon önskade sig blev svaret "att du kommer hem och firar min dag". Ibland gör det ont att bo på andra sidan jorden. Till båda vårs glädje kommer hon hit om en månad tillsammans med farmor, då ska jag fira henne big time!
Kärlek
Sara


Vecka nr 2

Well, nu är utmaningsveckan vecka nr 2 färdig och avklarad. För att fräscha upp ert minne så är jag mitt uppe i en fyra veckors utmaning tillsammans med min goda vän Nina. Vi kör inte helt samma race men allt bra nära. För min del är dealen att i fyra veckor:springa minst 3 mil i veckan
köra ett yogapass i veckan
no sugar
no alcohol.Första veckan klarade jag mig med bravör! Denna veckan har det inte gått lika bra. Det är svårt att genomföra denna utmaning med feber och halsont... Så det blev inga 3 mil och ingen yoga. Däremot har jag inte druckit en droppe sprit (inte ens på valborg) och har nästan hållt mig borta från socker vilket är jobbigt som sjukling. Igår gav jag dock in för min sjuklingscraving och åt en glass, denna vecka är ju ändå körd... Suck. Jag får skjuta mina tre resternade veckor framåt tills jag kan träna igen. För klara min utmaning, det SKA jag!

Kärlek
Sara
 


Back!


De senaste dagarna har jag jobbat på att få vår lägenhet att gå från kaos...

... till ordning 
Jag är mycket förtjust i vår ljusa kök med massa arbetsplats. Kom, kom, kom så att jag bjuda dig på middag!Vänner, Im back! Tre dagar utan bloggen har nästan gett mig bloggabstinens men nu är ordningen återställd och jag sitter åter vid knapparna. Det är självklart vår efterlängtade flytt som hållt mina fingrar borta från tagentbordet, jag har helt enkelt haft häcken full med att packa ner och packa upp. Mina lediga minuter har jag försökt vila bort min envisa förkylning. Idag är första dagen jag känner mig feberfri, hoppas hoppas att jag snart är pigg och kry igen.Vår nya lya är för övrigt LOVELY, en äkta Sara och Micke lägenhet. Vi har det riktigt mysigt här hemma, vi har i princip bara pysslat och fixat de senaste dagarna. Nu sitter jag i gäst/arbetsrummet och blickar ut över skyskraporna och en blå himmel. Micke befinner sig på expon där han ska jobba hela dagen, jag är ledig både idag och imorrn :-). På mitt schema står det idag ett skräddarbesök för att fixa nya kuddfodral till soffan och eventuellt ett kvällsbesök på expon. Jag får inte lov att vara med på Mickes (svenska) jobbmiddag men är välkommen på efterfest i svenska paviljongen. Mår jag någorlunda ok så åker jag dit, jag vill ju inte missa chansen att minga uppe på svenska paviljongens tak!
Dagens utsikt, från gästrummet. Kan även tala om att det är precis så mkt sommar som det ser ut. Vi njuter av ca 25 grader och jag har varit ute och luftat mina bara ben i Shanghais ljumma försommarvindar  ♥ ♥ ♥
Kärlek
Sara

RSS 2.0