VardagskvällVardagskvällar efter klockan nio hittar du mig med allra största säkerhet så här. I soffan, iklädd myskläder med datorn i knät. Så även denna vardagskväll :-)

 

 

 

Jag är fortfarande sjuk men har ändå jobbat hela dagen, pliktrogenhet tror jag att det kallas (eller idioti, beror på vem man frågar). Jag hade en viktigt intervju idag som jag absolut inte vill skjuta framåt. Jag behövder anställa en person NU så det var bara att trycka i mig några alvedon och kleta på lite extra conceler. Att sitta febersvettig på kontoret är ingenting jag rekommenderar dock. Träning kan jag bara glömma, det blir inga 3 mil denna vecka. I ärlighetens namn är det farligt lockande att trycka några alvedon och kämpa mig igenom mina kilometer. När jag verkligen bestämt mig för någonting ska det mycket till för att jag inte ska genomföra mina planer. Men jag ska inte, lovar! Micke har hotat mig både en och tre gånger så jag törs helt enkelt inte :-).

 

 

Att vara sjuk i Kina är annars bättre än att vara sjuk i Sverige. Vi har ingen karensdag och får inget löneavdrag förrän efter årets 13e sjukdag, då får man 80 % av lönen. Lönen droppar ytterligare efter 1 månads sjukdom men här har jag inte riktigt koll på siffrorna. Om man är sjuk mer än en dag måste man visa upp ett stämplat läkarintyg. Mindre bra då det kostar mig minst 600 kr att gå till doktorn. Bäst både i här och i Sverige är att hålla sig frisk!

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Årets bästa väderhelg

Helgen som kommer bjuder på underbart sommarväder, på söndag utlovas hela 28 grader. LOVELY! Jag har dock lite svårt att tro att det är en slump att årets hitills bästa väderhelg sammanfaller med invigningen av expot… Kan det vara det kära partiet som ser till att skingra molnen?!

 

 

Kärlek

Sara


Its a girl!

Idag har min kollega Dominic blivit Pappa till en liten tjej. Stort grattis till pappa Dominic och mamma Emilie!!! Det nyblivna paret valde att förlösa den lilla tjejen genom naturlig förlossning, ett ovanligt val i Kina och något som läkarna inte rekommenderar. Kejsarsnitt är att föredra då det då är möjligt för sjukhusen att förlösa barn snabbt, effektivt och enligt tidsplan. Dominics lilla tjej orsakade lite panik i leden. Hon var beräknad att komma förra veckan men så sent som i förrgår visade hon inga som hellst tecken på att vilja komma ut. Det vankas ledighet i Kina över månadsskiftet och sjukhuset var rädd för överbelastning så läkaren ignorerade lilltjejens beslut att stanna i mammas mage och satte igång förlossningen igår. I Kina får man tidigt lära sig att rätta in sig i ledet :-)

 

 

Dominic, den nyblivna pappan var inte med under förlossningen. I Kina är det fortfarande så att pappan oftast inte står vid mammans sida under de tuffa förlossningstimmarna, han är förpassad till väntrummet. Om han insisterar på att vara med får paret hosta upp några extra tusenlappar, det kostar att få vara med om livets mirakel. Pappan får inte heller vara med vid ultraljudsbesöken, han får inte ens ta en titt på ultraljudsbilden. Det får inte mamman heller för den delen, i Kina får man aldrig några ultraljudsbilder. Mamman får inte ens se ultraljudsskärmen vid undersökningstillfällena. Man är rädd att föräldrarna ska kunna skymta könet på det lilla livet. Här får man inte lov att ta reda på barnets kön i förväg.

 

 

Tursamt är att om jag mot förmodan skulle bli på smällen i Kina så får jag allt det Kineserna inte får. Jag får se ultraljudsskärmen, jag får ett ultraljudsfotografi, om vi vill kan vi få reda på könet och Micke är välkommen att stå brevid mig och ropa "krysta, krysta" under förlossningen. Det är skillnad på folk och folk…

 

 

 

Kärlek

Sara


Sjukstuga

Sjukstuga i Shanghai, filmer och tidningar. I vanliga fall ingår en mörk chokladkaka med apelsin, men inte denna gång. No sugar var det ju, attans!
Det är ingen bra taktik att ignorera problemet, det hjälpte inte alls. Jag ligger hemma med halsont, tunga bihålor och huvudvärk. Som pricken över i:et tror jag att jag har lite feber också. Det ingår ju inte alls i mina planer att vara sjuk! Jag hoppas verkligen att det går över till imorrn då jag har några jobbmöten jag inte kan missa samt 9 km att lägga bakom mig. Jag tänker boosta min kropp med massa vitaminer och vila under dagen och hoppas att det hjälper. Håll tummarna för mig och min krassliga kropp!Jag har faktiskt varit mycket mer sjuk sedan jag flyttade till Shanghai, på ett år har jag samlat på mig 4,5 sjukdagar vilket är mycket för mig. Kanske är det annorlunda bakterier här som min kropp inte lärt sig att bekämpa än, eller så är det den dåliga luften?! Trist är det i alla fall!


Kärlek
Sara

2 dagar kvar...

Ger er ytterligare en pre-view på vår nya lägenhet, detta är sovrummet! Dock ska rummet tömmas på de möbler du ser på bilden, vi ska sova i vår egen säng. Det jag gillar bäst med vår nya sovplats är fönstret. Det heltäckande fönstret bjuder på utsikt över Shanghai från 21a våningen och de djupa fönsterläcken bjuder in till en liten utkiksplats. 2 nätter kvar, sedan sover vi här!

 

 

Kärlek

Saraits mine!

För någon vecka sedan skrev jag om Mulberryväskan Alexa jag suktat efter ett tag. Idag agerade jag shoppingassistent till några av Mickes kollegor. Well, now its mine and I LOVE IT!

Åh nej! I eftermiddags kom huvudvärken smygande, sedan halsonten och nu känner jag mig lite febrig. Nej, nej, nej jag kan INTE bli sjuk denna veckan. Jag har fullt schema på jobbet, en flytt och 3 mil på löpbandet att klara av. Jag satsar på taktiken att ignorera problemet, gå och lägga mig och hoppas att det försvunnit imorgon!
Utöver min nya väska har jag annars ingenting spännande att rapportera. Det har hittills varit en helt vardaglig veckan utan bloggmaterial. Imorgon är vi dock inbjudna till ett VIP event hostat av en av mina absoluta favvorit-inredningsbutiker i Shanghai. Det råkar även butiken där min mycket goda vän Zuzana jobbar. Det blir snittar, skumpa och 40 % rabbat på alla varor. Passande inför stundande flytt :-). Nu ska jag krypa ner under en filt, se en snutt på den gamla sex and the city filmen och vänta på att Micke ska komma hem från sin jobbmiddag.Kärlek
Sara

Vårtecken i Shanghai


Vårtecken 1, vita utomhus-sofforVårtecken 2, linne och solbrillor


Vårtecken 3, mat i det gröna


Vårtecken 4, bara fötter i ballerinas!Helgen som gick var full av vårtecken! I Shanghai söker man dock inte snödroppar eller krokus då man letar efter våren, istället letar man efter soliga uteserveringar. I lördags fann vi en undangömd sådan som låg i utkanten av en av Shanghais hemliga trädgårdar. Där glömde vi för ett ögonblick att vi befann oss i en av världens största städer och njöt ostört av solens värmande strålar, lovely! Tyvärr minns jag inte namnet på denna härliga sommarplats men den ligger på Xinle lu, även kallad Shanghais bästa shoppinggata :-).
Kärlek
Sara


Preview of the Expo, blidbomb!


Redo för expon, med biljetten i högsta hugg!


Fler bilder på Svenska paviljongen. Nästa gång återkommer jag med bilder innefrån!


Spanien och Nederländerna


UKs paviljong är omtalad, en rund spikmatta!


Canda och Ungern


Portugal och Danmark


Inne i danska paviljongen står det något övertäckt av en röd duk. Kan det vara den lilla havefrun?! Det avslöjas på invigningen, den 1a Maj! Uppdatering: det har redan avslöjats, det är den lilla havefrun som gömmer sig under skynket :-)Kinesiska paviljongen, den mest besökta av dem alla!


Happy besökare!


Många människor, mycket skräp!
Såååå mkt att fota!


Tack Martin för att vi fick följa med på denna preview!

Kärlek
Sara


Expon är här!


Moi, på EXPON!

 
Expo-området är STORT och det finns inget stop på häftiga byggnader som tornar upp sig, en efter en. Den röda byggnaden är Kina pavilong


Svenska paviljongen var inte öppen än men utsidan var klar :-) Nästa måndag ska jag på VIP-fest där, på taken finns nämligen en bar. Längtar! 
Söndagskväll och jag kan bara konstatera att denna helgen försvann i en rasande fart. Våren har gästat Shanghai och både Micke och jag sitter i soffan med kräftröda pannor. Vi har hunnit med en hel del denna helg, haft vänner över på middag, slappat på uteservering, sprungit 16 km och besökt EXPON! Hela dagen har vi strosat runt på en förhandsvisning av den stora världsutställningen tillsammans med Martin som kommit över ett gäng biljetter. Tror bestämt att jag kommer återkomma både en och flera gånger till denna gigantiska happening, även så på bloggen. Antagligen får du läsa mer redan under morgondagen, jag är nämligen redan uppe på övertid och just nu lockar sängen mer än datorn :-) Dock hinner jag tala om att världsutställningen i Shanghai är COOL!Jag kan även (stolt) rapportera att jag klarat av första veckan på utmaningen. 3 mil, 1 yogapass, inget socker och ingen alkohol. Hipp hipp HURRA! Jag kan konstatera att den svåraste delen är alkoholen, jag ääälskar rött vin! NU ska jag krypa till kojs, hörs imorgon bloggisar!

Kärlek
Sara

"du gör det ingen annan vågar"


bilden är lånad från kakhuset

 

 

Ibland kan jag inte låta bli att fundera över hur det kommer sig att just jag flyttat till andra sidan jordklotet. Det är ju så många som med mig uttryckt önskan över att under en period i livet leva i ett annat land. Dock är sanningen att de flesta av dessa drömmare bor i Sverige. Hmmm?! Kvällen innan vi flyttade fick Micke ett SMS från en vän "du gör det ingen annan vågar" stod det. Ett mess som både Micke och jag burit med oss i över ett år. Jag tror att en stor del av hemligeheten till varför just jag bor i Kina ligger i det där messet, jag vågade!

 

 

Jag har tron att alla männsikor bär på en dröm, tyvärr tror att det är ganska få som får uppleva den. För det är få drömmar som kommer gratis, utan uppoffring. Det kan tyckas enbart romantiskt att leva i fjärran öster men champangebjudningar och häftiga jobb. Men det är lätt att glömma att vi antagligen kommer tappa en hel del vänner på vägen, att vi missar syskonbarns uppväxt och får inte njuta av sommarens första nypotatis. Priset för min dröm är högt, men för mig som drömt om att vara utlandssvensk länge så är det värt det! Känslan av att uppnå en dröm är svårslagen och är något jag  önskar varje människa! Så till alla er drömmare där ute DO IT! Här kommer tre tips på vägen mot din dröm:

 Omge dig med människor som delar din dröm. En av de största anlednignarna till att jag och Micke föll för varandra är att vi delar samma drömmar. Det hade varit mycket svårare att flytta utomlands om inte Micke velat följa med. Sedan har jag en fantastik familj och underbara vänner som bara peppat och uppmuntrat mig att följa min dröm.  

 

Gör långsiktiga val. Jag har samlat på mig utomlandserfarenheter och valde en utbildning som fungerar globalt. Micke har lagt stort fokus på språk och hela tiden sökt sig mot en arbetsgivare med internationell betoning. Jag tror inte att det är en slump att erbjudandet om en utomlandstjänst kom just till oss.

 

Våga! När chansen kommer ta den! Det ingick absolut inte i våra planer att flytta till Kina för ett år sedan. Vi hade precis köpt våran lägenhet och totalrenoverat den och hade bara njutit av den i några få månader. I våra planer låg en flytt kanske 2 år fram i tiden och då till Europa. Men så fick vi chansen och tog den!

 

 

 


Glöm inte att det bara är DU som kan uppfylla din egen dröm!


 

 

 
Kärlek

Sara

 


om en vecka...Ett litet smakprov på vår nya lägenhet, köket och ett av badrummen. I övriga rum ligger ett trägolv så det är enbart dessa helkaklade rum som är lite shiny. Om exakt en vecka går flytten mot vita väggar och tomma rum. Hjälp vad jag längtar! Innan dess kommer jag lägga ut ytterligare något smakprov på vår nya bostad, så håll ögonen öppna  :-)

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Torsdagskväll


Jag är redo för en ljuv, skön och lyxig helg!!! Det gör absolut ingenting om den går i Diorstyle!

 

 

Torsdagskväll och jag är mer än redo för helg. En jobbdag kvar sedan ska här slappas! Eller egentligen inte alls, jag har tusen små projekt att klara av i helgen. Bland annat göra oss redo för nästa veckas flytt… Det blir i alla fall en liten välbehövlig paus från jobbet vilken jag är väldigt redo för.

 

 

 

Just nu ska jag stressa iväg mot ännu en aktiv kväll. Då jag valde att snosa imorse istället för de inplanerade 5 km på löpbandet får jag istället klämma in dem mellan jobb och ladiesnight. Lite småstressigt men att skippa dem är inget alternativ. Jag har ju bestämt mig för minst 3 mil i veckan de fyra kommande veckorna och när jag väl har tagit ett beslut, då blir det så! Lite osis är att det på min löfteslista står "no alcohol", då vi ikväll ska köra ladies night på en vinbar. För mig är det svårare att skippa ett glas rött än en näve godis… Men som sagt, jag har bestämt mig! Jag får vända mig till tron om att denna månaden för mig närmare mitt mål, milen på 50 minuter! Hoppas i hemlighet även på en liten finjustering inför kommande bikinisäsong, hihi.
Önskar er en lovely torsdagskväll!


Kärlek

Sara
Oss kollegor emellanFikapaus eller kramkalas?

 

 

 

Relationer kollegor emellan är något annorlunda i Kina än hemma. I Kina är det vanligt att man är vänner snarare än kollegor varför det i många fall kan vara svårt för kineserna att vara helt ärliga i business. Det är viktigare att behålla en bra relation än att göra rätt beslut för företaget... En mer ytlig aspekt på kollegor och relationer är att mina kinesiska kollegor är mer fysiska mot varandra än vad mina svenska kollegor var. De kramas, klänger och håller handen, ungefär som svenska tjejer i åttan :-). En fikapaus förvandlas gärna till ett kramkalas!

 

 

 

Kärlek

Sara


Ris eller Ros


Njut du som kan av att se SATC the movie2 på bio. Jag som Shanghaines äger inte den rätten.

 

 


Igår gav jag Partiet ROS för de två extra semesterdagar de beslutat sig för att ge alla Shanghaibor. Idag ger jag Partiet RIS för att de inte kommer att sända Sex and the City, the movie 2. Kina låter bara en handfull internationella filmer visas på biograferna varje år, SATC är inte en av dem.

 

Jag som längtat efter denna film i två år (ja, jag är töntigt besatt av de fyra brudarna i SATC), nu får jag nöja mig med en piratkopia på TVn. Nä, fy Partiet idag är ni inte poppis!!!

 

 

 

Kärlek

Sara


Pausplats

Jag tror att vi alla behöver en plats att andas, en plats där hjärtat kan finna ro. I Shanghai är behovet mer påtagligt för mig, jag blir otrevlig och tvär utan min pausplats. Ett av de bästa ställena för mig att fina ro är på min yogamatta och just nu är jag på väg mot 90 underbart svettiga minuter på den tillsammans med favvoinstruktören. Underbara tisdag!
Var är din pausplats?
Vänligen
Sara


Better city, better life


Så här kommer Sveriges paviljong att se ut. Den kommer att bjuda på utställningar och event som följer expots tema "better city, better life". Jag har även hört rykten om ÄKTA svensk mat. Ett ställe att tycka om helt enkelt!

 

 

 

Emellanåt är det riktigt trevligt med ett kommunistparti!  Den 1a maj öppnar Expon i Shanghai. Ett mycket viktigt event för Kina som återigen kommer få världens spot lights riktade mot sig. Som vi lärt oss efter OS i Beijing så gör jätten i öst allt för att visa sig från sin allra bästa sida vid sådana tillfällen. Shanghai har varit under förvandling i över ett år för att vara på topp under det halvår som expon pågår.

 

 

För att lätta på den annars intensiva trafiken under invignignen av detta jätte-event har alla Shanghaineser fått två extra dagar ledigt. Det bestämde partiet för 2 veckor sedan och det var bara för företagen att rätta in sig i ledet och låta sina anställda få två extradagar ledigt. Så nu kommer jag att njuta av ledighet från 30 april- 4e maj.
Tack Partiet!

 

 

 

Brev från IKEAs HR avdelning:

Refer to the national holiday policy The Labour’s Day is May.1st. Since May.1st is Saturday, the holiday will be from May.1st to May.3rd (Saturday to Monday). Meanwhile the government has confirmed to release two more days off for Expo on April.30 and May.4. Those two days are taken as the rest days (like weekend) in IKEA. 

Kärlek
Sara


Ytterligare ett "hej-då"


De söta tjejerna hade lämnat en liten present och ett brev på min säng. Så gulligt, jag blev verkligen glad för de helgröna skorna! Tyvärr såg jag de inte förrän de redan lämnat Shanghai (misstänker att det var det som var meningen) så fick aldrig chans att krama ett stort TACK. Får ta igen det i sommar!

 Nu har jag nyss vinkat av Sara och Angelica! Lite ledsamt och väldigt tyst är det alltid när våra besökare lämnar oss, det är ju så mysigt med liv och rörelse i gästrummet!

 

 

Det har varit två mycket aktiva tjejer som bott i vårt gästrummet under 10 dar. I ärlighetens namn var jag först lite orolig för Sara som är "lite" kräsen och som inte varit i Asien förr. En annan smygstartade ju med lätta Thailand innan jag tog mig an resten av Asien. Men det har gått alldeles toppen! Det visade sig att Sara tycker om kinamaten (eller vissa utvalda delar) och att det går alldeles utmärkt att ta sig fram i denna jättestad även utan att mellanlandning. Jag kommer att sakna att höra om deras Shanghai-äventyr och att granska all shopping.

 


Jag önskar er en underbar vecka i Beijing och hoppas att det inte dröjer allt för länge till vi ses igen! Jag håller också tummarna för att ni kan ta er hem till ljuva, tysta Sverige!

 

 

Kärlek

Sara  


Nytt på hyllan

Vi har en ny man i vårt hus, en krigare från Xian. Han är 50 cm hög och är inköpt i just Xian, staden där den berömda terakotta armen står. Det sägs att dessa krigare bringar ditt hem trygghet och ska helst placeras nära ytterdörren. Just vår krigare är inköpt för att stå i våra djupa fönsterbläck i nya lägenheten. Där ska han vaka över vårt sovrum, platsen där man behöver trygghet framför allt :-). De 10 dagar vi har kvar innan flytten står han i vardagsrummet, med god uppsikt över ytterdörren. Jag gillar vår krigare!

 

 

 

Kärlek

Sara


Paus i Shanghai
Mys och invigning av mina nya brillor!

Ibland behöver man en paus! Helgen som gick har jag främst spenderat på Shanghais gator tillsammans med Sara och Angelica. Vi har strosat, shoppat och trängts, det finns väldigt många kineser! Tursamt nog bjuder även staden på små gömda pausplatser. I lördags smet vi in på Mansion hotels terass, en gömd skatt för den som inte redan vet om att den finns. Där lapade vi sol och åt var sin dessär, mys! Bäst har varit att vi kunnat pausa utomhus i helgen. Det verkar faktiskt som att våren är på väg! Idag ligger det tunga moln över Shanghai men det är ändå 20 grader, bra tecken på att våren kanske äntligen hunnit hit! Jag drömmer om ljumma vindar mot bara ben och att få hänga in jackan i gadroben för gott.

 

 

 

Idag ska jag vinka av Sara och Angelica då de tar nattåget mot Beijing ikväll. Sedan är det flytt och träning som gäller några veckor framåt. Ni kan förväntar er många om blogginlägg om saknaden efter socker och inredningsfunderingar framöver!

 

 

Kärlek

Sara


Sara och Angelica, en vecka i Shanghai

av Gästbloggarna, Sara och Angelica
I bakgrunden, Shanghai World Financial Tower


Kina... Ett väldigt annorlunda liv, där man varken förstår eller blir förstådd.

Flyget landade 6.40 (Kina tid) förra lördagen, några timmar senare var vi framme hos Sara och Micke. Dags att leva lite lyxliv! Efter någon timmes vila tog vi en taxi till textilmarknaden (det finns olika marknader/köpcentra för allt) för att få lite kläder uppsydda. Vilken syn!! Underbara kläder överallt, väldigt svårt att bestämma sig (för ovanlighets skull). Kvällen bjöd på riktigt kinamat, där en massa rätter beställdes in, ställdes på en snurrbricka och sen var det bara att plocka (med pinnar så klart!). Samtidigt som mat serverades blev man uppdragen för dans på scenen... ett riktigt kul ställe som inte kan beskrivas i ord! En mycket bra kväll med väldigt trevligt sällskap!

Söndagen bjöd på shopping på Fakemarket, massa folk, massa affärer och en massa prutande, underbar shopping men väldigt påfrestande, lite manikyr emellan är nödvändigt.

Måndagen var första dagen på egen hand i Shanghai, tack och lov är en taxiresa billig, men dock livsfarlig! Visitkort är nödvändigt för att ta sig någonstans (Sara och Micke har en stor kollektion, tack), sedan är det bara att hålla i sig (säkerhetsbälten är överskattat, man kan väl inte dö om man sitter i baksätet?) och hoppas att man kommer rätt. Vi har inte legat på latsidan utan haft sightseeing varje dag med bland annat besök i Zhujiajiao (flodstad ca en timme från Shanghai), Old town där vi hängde lite i Yuyuan Garden, Pudong med besök i Shanghai World Financial Center (100e våningen), People's Square, Nanjing Lu och The Bund.

Kvällarna har vi spenderat mestadels med Sara och Micke, på diverse restauranger (bland annat China Town med Moulin Rouge stil), barer (Lounge 18 och Vue Bar), nattklubbar (som Mint och Zapatas) , med kinesisk massage och en kväll spenderade vi själva på Era (akrobatik på kinesiskt vis).

Shanghai är en väldigt högljudd stad med skrikande kineser (väldigt många), bilar, tutande (både bilar, cyklar och motorcyklar) och väldigt mycket ombyggnader/byggande inför Expo. Man kan även återfinna Expo gubben (Haibao) överallt (även på de mest bisarra ställen som på museum). Det finns dock delar av Shanghai som är lite lugnare, bland annat Taikang Lu och Xintiandie dit Sara och Micke ska flytta. Vi har varit där idag och spanat in de mysiga och lite lugnare kvarteren. Klart godkänt fick dem efter en glass i parken.

En väldigt spännande, annorlunda och utmattande resa (där allt är ett projekt eller ett äventyr med lyckligt slut).

Vi tackar Sara och Micke för en underbar vistelse och hoppas att dem får det underbart i sin nya lägenhet. Äventyren i Shanghai hade inte varit lika underbara om det inte vore för deras expertis, tips på ställen utan allt för många turister och framförallt deras förträffliga sällskap!

Imorgon (måndag) blir det ett besök på Ikea (och lunch med Sara) och förhoppningsvis ett besök på sexmuseum innan vi drar vidare till Peking för lite mer äventyr. Det må vara underbart med semester men vi hoppas på att komma hem som planerat (alla har ni väl hört om vulkanen på Island och om Katla).
/Sara och Angelica från soffan på Grand Gateway


Du är utmanad!

Jag är utmanad! Nina och vår vän Madeleine ska springa en halvmara på kinesiska muren den 15 maj. Det ska inte jag men jag delar deras passion för träning. Nina utmanar mig att i fyra veckor springa 3 mil/veckan med start på måndag. Utmaningen är antagen och jag kontrar med att lägga till:


 

minst ett, gärna 2 två yogapass i veckan.

no sugar

no alcohol

 

 

Antar du utmaningen?

 

 

 

Kärlek

Sara


Sara goes Acne

Ibland blir det fel. Jag hade ju tänkt att sy upp ett acne-inspirerande sommarplagg. Jag gick till skräddaren, ritade och förklarade och trodde att allt var frid och fröjd. Igår kom plagget hemleverat. Låt mig säga att det inte blev riktigt som jag tänkt mig…

 


Detta plagget planerade jag att sy upp…


 

… så här blev Kinavarianten. Notera att underdelen är i genomskinligt tros-material! 


Imorgon går jag tillbaka till skräddaren: gör om, gör rätt!
Kärlek
Sara


Stackars Micke!

Stackars Micke sitter i soffan hemma i Shanghai och drömmer sig bort till svunna planer. Han skulle befunnit sig på flygplatsen, på väg att borda ett plan mot Sverige. Men icke, alla flygplatser i norra Europa har stängt på grund av vulkanisk aska i luften. Så Micke får sova hemma i Shanghai i natt och hoppas på klarare luft under morgondagen. Håller tummarna!Kärlek
Sara


Ginger cafe


Ginger Cafe, Fuxing lu 299 (nära Huashan lu)

 

 

Som ni, mina kära bloggisar vet så ser jag min yogastudio som mitt andra hem. Minst två gånger i veckan beger jag mig till yplus på Fuxing Lu, en Shanghais bästa yogastudior. Inte allt för sällan har jag några minuter att slå ihjäl mitt emellan jobb och yoga, då passar det ju ypperligt att det ligger ett mycket mysigt cafe i samma hus, Ginger cafe. Just dit är jag på väg nu för en kopp paus-te innan kvällens yogaklass.
Ginger cafe
bjuder på en mysig atmosfär och fantastiska dofter från pajer och bakverk. Då jag alltid landar där precis innan yogan har jag varken provat mat eller sötsaker, dock kan jag intyga att deras ingefärste är ljuvligt! Det är en smula dyrt på Ginger cafe (35 rmb för en kanna te), men enligt mig värt de extra kronorna!

 

 

 

Kärlek
Sarastress stress


Då Micke åker till Sverige ikväll så blir resternade vecka en äkta tjejvecka med tre brudar i lägenheten! Jag planera att låta detta veckoslut  levas i glammig SATC anda! Pax för Charlottes outfit (den röda)!

 

 

 

Bloggisar, det är stressiga dagar i Shanghai denna veckan. Lite smått hysteriskt på jobbet och två Shanghaisugna besökare hemma! Igår blev det totalkrock och jag var tvungen att skicka iväg de två på ladies night tillsammans med mina vänner utan mig. Hihi, jag förvarande mina Shanghaivänninor genom att skicka med ett foto på mina två besökare så de fann varandra utan problem. När jag anlände var skvallret, fnittret och bubblet redan i full fart.

 

 

Det blev till slut en glammig kväll på Lounch 18 med bubbel och utsikt över Shanghais coola skyskrapor. Idag betalar jag med en tung trötthet. Jag betalade föresten regält även igår, 300 kr tar Lounch 18 för buffe och free flow skumpa mellan 19 och 22. De är stenhårda och även om du inte vill äta åker du på den saftiga notan, dåligt! Deras buffe komer jag inte besöka igen, kanske tittar jag in en vanlig kväll för att njuta av deras utsikt och nyttja deras otroligt snygga toaletter men buffen kostar mer än den smakar.

 

 

Ikväll ska mina kära besökare gå på en av Shanghais kända akrobatikshower och jag passar på att samla krafter med 1,5 timmes tuff yoga, längtar som bara den!

 

 

Kärlek

Sara


Ha-begär!


Mitt nya ha-begär är denna omåttligt populära väska från Mulberry, Mulberry Alexa. Jag tycker att den är grym! Ska du höpa den i butik får du ge omkring 15 000kr för den, jag har hittat den för 700kr… Jag undrar hur länge jag kan hålla mig!

 

 

Kärlek

Sara


Rumpan bar!
I Kina är det vanligt att barnen visar rumpan! De har inte blöjor som vi hade när vi var små. Istället har de byxor med öppning i grenen, så det är bara för de små att huka sig ner och göra sitt. Ganska praktiskt men jag tycker synd om de små på vintern. Noll grader och bar rumpa… brrr!

 

 

Kärlek

Sara


Ugihur restaurant


Stämningen är på TOPP på Ugihur! Besökarna dansar och shakar som bara den tillsammans med personalen. Svårt att sitta still!Daniel och Johan i sina essen!
Vi käkade massa god mat (med fingrarna) mellan danserna. Några öl rann oxå ner!En av de glada servitörerna skivar upp a pice of lamb, jammi! Partystämningen var verkligen på topp i lördagskväll på Ugihur Restaurant, Yishan Lu 280 nära Nandan Lu.

 

 I lördags var vi på en helt fantastisk restaurang, Ugihur!

 

Ugihur är en kinesisk restaurang som bjuder på influenser från nordvästra Kina. Denna del av Kina är under starka influenser från arabvärlden. Många är musilimer och det arabiska går att finna i både mat och stil. Detta har ugihur anammat med bravör!

 

 

Så fort jag satte min fot inne på Ugihur rycktes jag med i den fantastiska stämning som råder på denna arabinspirerade restaurang. Smilbanden åkte direkt upp till öronen och hela min kropp började shaka till den arabiska musiken. Runt i lokalen springer glada servitriser som spexar, tjoar och sjunger. Det tog inte lång till innan hela vårt gäng shakade på scenen och gjorde tåget runt hela lokalen med personalen i spetsen. Det var helt GALET kul!

 

 

Även maten var toppen, bäst var "pice of lamb" och grillad aborgin. Till det drack vi "black bear". Tur var att vi fick plasthanskar att äta med, det behövdes då många av rätterna helst ska ätas med fingrarna. Då vi ätit så vi storknat, druckit för många öl och dansat oss genomsvettiga stod vi kvar med notan, 70 kr/person. Jag kan inte säga annat än att jag hittat världens bästa partyplace och att jag kommer att komma åter snart!

 

 

Kärlek

Sara


Söndagsunderhållning


The babes! Angelica, jag och SaraDagens shopping pågick i några timmar… Det blev många fynd! Vi köpte alla var sitt par jeans för 100 kr/ st, tjejerna köpte även höga converse 70 kr, väskor ca 150 kr, ögonskuggor 30 kr och massa mer :-). Fejkmarket ligger på Nanjing lu 588, nära Chengdu lu.

 

 

 

Det är riktigt mysigt att bara ha tjejer på besök, då ges det många tillfällen att få frossa i tjejighet :-). Igår lämnade Micke oss ensamma för några timmes shopping på fejkmarket, och shopping blev det! Jag går väldigt sällan till fejkmarket på egen hand nu för tiden, men när vi har besökare på plats hänger jag gärna med och agerar prutningsexpert :-). Inte allt för sällan råkar det slinka ner ett och annat fynd till mig med!

 

 

Igår tog vi en liten paus mitt i all shopping och testade ett av nagelställena som ligger inne på marknaden. Jag har aldrig testat just dessa förut men det var riktigt praktiskt att sitta där i 30 minuter för att bli ompysslad och samla nya shoppingkrafter. Det finns både bättre och billigare (vi betalade 60 kr för manikyr) place i stan men otroligt smidigt at vi inte behövde åka någonstans. Dessa kommer jag nog att nyttja igen.

 

 

 

Kärlek

Sara


Brunch på AzulSöndagsmorgon och jag inviger min nya klänning från garden collection 149 kr. Trots at det inte riktigt är sommarsäsong än går den finfint att bära tillsammans med jeans och en kofta. Ett par vita converse och söndagsoutfiten är gjord! Som pricken äver i:et passar den fint tillsammans med blåbärspankakan!

 

 

 

På söndagar bjuder Shanghai på bruncher i mängder, ett mycket trevligt söndagsnöje som vi utnyttjat många gånger! Igår valde att mysa på Azul (Dongping lu 18, nära Hengshan lu), ett av de mer populära brunchställena i stan.  Azul har inte hakat på buffetrenden utan erbjuder en al la cart meny, BRA tycker jag! Du väljer två rätter, en smoothy (eller cocktail) och en kopp kaffe/te för 130 kr, prisvärt! Då Azul renoverat sina lokalar (och personalens outfits) känns det numera som en lite lyxigare brunchvariant, plus i kanten att de trots renoveringen inte höjt priset. Dock saknar jag de soffor man kunde ligga runt innan, nu erbjuds enbart vita bord med vanliga stolar. Maten är riktigt fin, gårdagens vinnare var blåbärspannkakan och laxcrepsen, jag mer eller mindre rullade ut från Azul.

 

 

 

Kärlek

Sara


dagens outfitDagens fynd är köpta på fejkmarket, Nanjinglu 588 (nära Chengdu lu). Jeans, 100 kr och en hood 150 kr. Me likey! Jag har länge saknat just en hood med dragkedja och föll direkt för detta knallrosa fynd!

Söndagskväll och jag sitter i soffan tillsammans med ett glas rött, en oskarsbelönad film och underbart sällskap. Jag har mått sämre. I Shanghai har regnet öst ner hela dagen vilket vi har kompenserat med passande inomhusaktiviteter. En alldeles för god brunch (som orsakade illamående hos mig), shopping, nagelfix och nu en mysig hemmakväll.Sara och Angelica börjar så smått att vänja sig vid Kina, jetlaggen är inte lika tydlig längre och de får ej längre panik i taxin. Nästa vecka kommer de att ge sig ut på egen hand för att upptäcka jättestaden Shanghai. Har du tur så kanske de delar med sig av sina betraktelser här :-).  I vilket fall som så kommer det bli en mysig aprilvecka. Restaurangbesök, massage, akrobatik, skumpa, party står på schemat. Lovley!

Kärlek
Sara


besökare på plats

Sara och Angelica hade med sig små presenter från Sverige ♥. Jag tog tacksamt emot godis, tidningar och balsamflaskor. LYX!
I skrivande stund har jag två trötta besökare i gästrummet. Sara och Angelica anlände i morse, trötta men med humöret på topp! Nu vilar de upp sig inför en dag i Shanghai. Dagen kommer att bjuda på ett besök till skräddaren, en liten prommis i de kinesiska kvarteren och förhoppningsvis lite nagelfix innan vi gör oss redo för en kväll på stan. Jag tänker passa på att kila en sväng inom gymmet under tiden de vilar, det står löpning på schemat men för en gång skull är jag inte sugen. Kanske är det därför jag sitter här och bloggar istället :-).
Kärlek
Sara

Skräddaren nästa

Då vi får Sverigebesök imorgon så blir det antagligen ett besök hos skräddaren till helgen. Jag är sugen på att sy upp en shortsdress i stil med detta lovely sommarplagg från Acne. Visst är det grymt?! Både plagget och de faktum att jag kan få det uppsytt och det billigt!

 

 

Kärlek

Sara

 

 


Grattis mamma!
Idag fyller min underbara mor år! Hade så gärna gett henne en stor födelsedagskram men det får bli till sommaren istället. Dagar som dessa hade jag mycket hellre varit i Sverige!

 

Stort grattis till dig mamma, hoppas att dagen blir underbar!

 

 

Kärlek
Sara


vi flyttar!

Layouten till vår nya lägenheten. Den är inte jättestor men räcker gott och väl till Micke och mig. Längtar så efter att få sätta mina inredningsfingrar i denna helt nya lägenhet!

 

 

 

Nu är det äntligen helt bekräftat, det blir en flytt för oss den 1 maj! Precis som förra gången vi skulle bestämma oss för en lägenhet i Shanghai så var det mkt vånda och beslutsångets inblandat innan vi kom till skott. Lustigt nog så valde vi denna gången det boende vi valde bort sist. Hihi, kanske är vi ment to be.

 

Säkert är dock att det inte går att hitta det perfekta boendet i Shanghai, man måste välja och vraka mellan fördelarna. Nu har vi valt bort utomhuspool och närhet till jobbet. Vi har istället fått en helt underbar lägenhet och inomhuspool. Jag är positiv och helt säker på att det kommer att bli toppen. I vårt nuvarande boende har jag hela tiden kännt att inredningen inte varit jag. Det har bara blivit mer och mer frustrerande att inte riktigt trivas och att inte ha möjligheten att göra några förändringar. Inte ens något så banalt som att sätta upp en tavla. Sista tiden har jag lagt ner och försökt att inte bry mig, något som INTE är jag när det gäller inredning. Jag bryr mig, mycket!

 

Nu måste jag använda hela min viljestyrka för att inte enbart surfa inredningsinspiration. Jag har ett helt års inredning att ta igen, lovely! Jag har rdan hittat den tavla jag vill ha ovanför sängen. Ett besök hos konstnären och den är beställd :-)

 

 

 

Kärlek

Sara


drömmar


Jag tror att nyckeln till lycka ligger gömd i varje människas hjärta. Det är upp till dig om du vågar ta reda på var den ligger och kanske ännu svårare, vågar använda den!

 

 

 

 

Igår klämde jag in en fika mitt emellan jobb och yoga. Jag träffade Anna (dotter till några av pappa och Cecilias vänner) som är på besök i Shanghai. Anna är en riktigt cool brud! Jag har inte träffat henne på många år, hon var nog inte äldre än 12 när vi sågs sist. Idag läser hon sitt sista år på gymnasiet, i KENYA! Nästa år vill hon plugga kinesiska i Shanghai.

 

Det var verkligen mysigt att fika med Anna och försöka ge lite tips om livet i Shanghai. Bäst var att Anna påminnde mig om att allt faktiskt är möjligt och att det går att följa sin drömmar! Om Anna 18 år klarar att flytta själv till Kenya för att plugga och sedan planerar att packa en väska och sticka själv till Shanghai, då klarar du att följa din dröm. Eller?

 

 

Anna! Jag hoppas att få fika med dig i Shanghai massor under nästa år!

 

 

 

Kärlek

Sara


Xian
Första dagen på vår minisemester gick vi en lång stadsprommis i Xians stadskärna, här i de muslimska kvarteren. Där var det ett virrvarv av männsikor, mat och fågelburar.
Xians mest kända byggnad, ett torn som står mitt i en rondell i centrala Xian. Man kan gå upp i tornet men det hoppade vi över.Här bodde vi, på Shangri-la i Xian. Hotellet var riktigt bra men bjöd inte på den överdådiga lyx Shangri-la brukar bjuda på. Jag skulle säga att det var ett Shanghai-la med en kinesisk touch :-). Vi nyttjade både gym, pool och restaurang, nice alltihop. Speciellt den underbara biffen vi intog på restaurangen!Kvällen spenderade vi på hotellet. Då vi båda sökte avkoppling och sömn passade det utmärkt att välja hotellets restaurang och sedan badrocksmys på hotellrummet. Underbara semester!

Vi gillar Xian!


Kärlek
SaraA farewell

Titt som tätt kommer små mysiga mail från mina IKEA kollegor. Nedan är det senaste mailet skrivet av en kille som ska lämna IKEA. Intressant bakgrundsinformation är att vi är över 100 anställda på min avdelning och att jag var tvungen att gå in på intranätet för att ta reda på vem avsändaren var.

 

 

This is my last day at IKEA. Hereby I use this opportunity to say, thank you. Although I once had tough time, you helped me make it through and raise me up. I have learned much more than expected, and growed up together with you. I will miss you on my way in the future.  Time passes by, now I have to say good-bye, my friend. I hope you keep walking, and wish you happy.

 

 

Mina avskedsord till mina Anotokollegor såg något annorlunda ut….

 

 

 

Kärlek

Sara


Terakotta armen


Alla krigare som ingår i den berömda terakotta armen är unik, ingen är den andra lik. De är mellan 170 och 180 cm höga, har alla detaljer så som mustash, håruppsättningar och skosnören. Helt otroligt att varje liten detalj är handgjord.
Då krigarna fanns hade de legat under jord i över 2000 år. Då de sattes 6 meter under gjord var de placerade i tunnlar med trätak. Tyvärr klarade inte taket 2000 år under jord utan förmultnade och kollapsade. Alla krigare var därför krossade då man fann dem. Idag har man klistrat ihop många av dem men de flesta ligger fortfarande i spillror. I bakgrunden på denna bilden ser man liggande krigare.
Till och med hästarna är unika, inget ansikte är det andra likt.
Det var otroligt häftigt att få chansen att besöka Kinas berömda terakotta arme! Att stå och blicka ut över dessa tusentals krigare var en upplevelse i klass med Egyptiens pyramider, kinesiska muren och Roms colusseum, nästintill magisk.
Om krigarna
Terakotta armen kom till då Kinas första kejsare oroade sig för livet efter detta. Han var rädd för att stå oskyddad i sitt nästa liv och skapade tusentals krigare som skydd. De står uppställda runt hans grav, redo för strid. Man har alltid vetat var Kinas första grav ligger, men man hade ingen aning om den kringligganden armen förrän på 70 talet. Det var en bonde som i sitt försök att finna vatten råkade gräva upp denna hemliga kulturskatt. Idag har man funnit över 600 "rum" i området kring kejsarens grav. Endast tre är öppna för allmänheten och det är i dem de berömda krigarna står. Vad som finns i de andra 597 rummen har jag ingen aning om men guiden berättade att man har funnit ett rum för terakotta akrobater, ett för fåglar. Dessa får man tyvärr inte se annat än på foto. Som den sanna romantiker väljer  jag att tro att kejsaren avbildat hela sitt liv i lerfigurer för att föra med sig i sitt nästa liv. Men det är bara mina egna spekulationer. Jag väntar dock med spänning på vad de 80 arbetande arkelogerna kommer att finna här näst!

Att besöka krigarna
Det är relativt lätt att ta sig ut till krigarna från staden Xian. Vi valde att hyra en taxi men det går även bussar från Xians tågstation ut till det populära turistmålet. Besöksplatsen är väldigt smakfullt gjord och turisterna inbjuds att besöka ett museum och tre områden med krigare. Trots att turisterna är många (7 miljoner/år) och det emellanåt är lite trångt så upplevde inte vi alls det som jobbigt turistigt (till skillnad mot pyramderna). Det enda köande vi gjorde var för bästa fotoplatsen. Ett stort plus är att det inte finns några försäljare som pockar på uppmärksamhet inne på området utan du ges möjligheten att helt fokusera på denna kulturskatt. Det kostar 90 kr per person att besöka de över 2000 år gamla krigarna, vi la till 120 kr extra för en privat guide. Ett måste enligt mig! Vår guide nappade oss redan på parkeringsplatsen och pratade bra engelska. Guiderna tillhör museumet och bär en speciell "kostym" så ingen risk för att bli lurad. Jag kan starkt rekommendera dig ett besök hos den mäktiga terakotta armen!

Kärlek
Sara

 


清明节


Under den gångna helgen är det många kineser som roat sig med att flyga drake.

 

 

 

 

Anledningen till att vi valde att åka till Xian just denna helgen är att vi har haft en dag ledigt. Av en slump har vår ledighet sammanfallit med Sveriges påskledighet men i själva verket har de inget samband alls. När vi firar Jesus död och uppståndelse (för det är ju faktiskt det vi firar under påsken) så firar kineserna Qing Ming Jie (清明节) eller "tomb sweeping day" som det kallas på engelska.

 

 

Denna helgdag kan bäst jämnföras med vår "alla helgons dag" och är den dag då kineserna hedrar sina döda genom att besöka deras gravar.  Många kineser tror att de bortgånga familjmedlemmarnas andar vakar över familjen, därför lämnar man ofta mat eller andra offergåvor på gravarna i hopp om att det ska leda till lycka för familjen. Till likhet med vår påsk äter man mycket ägg under denna högtid. Det är även tradition att underhålla sig med att flyga drake.

 

 

 

 

Kärlek

Sara


the garden collection


I love HM, jag fick tag på denna bedårande klänning från the Garden collection. 149 kr kostade den, helt ok enligt mig! Kommer att passa perfekt i Shanghais intensiva sommarhetta.
Jag har tjuvkikat på HMs the garden collection ett tag utan att lyckas komma till skott. Vilket rimmar väl med mina shoppingvanor då jag har en tendens att komma lite efter alla andra :-) Lyckligtvis så verkar inte kollektionen ha samma dragningskraft här i Kina som hemma där mycket verkar slutsålt. I förra veckan tog jag en liten tur till HM och kom hem med mitt favvoplagg från kollektionen, denna underbart söta klänning. Nu längtar jag efter sommar!

Kärlek
Sara


Nyss hemkommen

Jag är just nu en nyduschad, trött och lycklig nyhemkommen resenär. Xian bjöd på precis den minisemester vi siktade på, vi har haft två toppendagar. Till och med vädret har varit på vår sida och bjudit på 25 grader och sol, lovely. Just nu kallar sängen och då jag har en vecka ledarskapsutbildning framför mig ska jag krypa ner under täcket snarast. Återkommer under morgondagen med bilder och betraktelser från Xian och den helt otroliga terrakotta armen!

Kärlek
Sara

Påskafton


Min stilikon för tillfället, finns det någon just nu med snyggare stil än Betty Draper i Mad Men?! Jag hade inte haft något emot att byta min gadrob mot hennes!

Denna påskafton har gått i lugnets tecken för Micke och mig. Mest har vi legat i soffan och sträcktittat på Mad Med, en helt underbart SNYGG serie. Vi är helt fast och får verkligen kämpa för att inte se alla avsnitt på en gång. Jag får nästan lust att flytta in i serien, mest för att få bära alla snygga kläder :-).Årets påskmiddag intogs på thairestaurangen Coconut Paradise, Mickes överakning till mig. Vi hade ju lovat varnadra att hitta på något extra för den andra under mars månad. Jag bjöd Micke på en hemlagad trerätter och idag tog Micke med mig till en riktigt bra restaurang jag inte provat innan. Supermysigt även om just påsktemat lös med sin frånvaro.  I ärlighetens namn insåg jag precis att det är påskafton idag :-). Just påsken är en högtid utan någon större klang för mig. Att inte fira jul hemma var ganska tufft men påsken bryr jag mig faktiskt inte nämnvärt om. Den lilla påsk vi har bjuder våra dekorativa påskägg på som faktiskt är fulla med svenskt godis, eller var fulla nu börjar det se tomt ut.Nu pågår det sistaminuten-packning i Shanghai, 08.30 imorgonbitti lyfter flyget mot vår minisemester i Xian.


Glad Påsk
Sara
Enjoy your Påsk!Kärlek
SaraEn resenärs bästa vän

Om du vill ha Lonely Planets guidbok över Kina får du se till att köpa den innan du sätter din fot i Kina. Den har nämligen inte lyckats passera Kinas stränga censur och säljs inte i landet.

 

 

 

 

Ända sedan jag gjorde min första backpackingtur 2004 har jag haft en trogen respartner, Lonely Planet! Utan denna utmärkta resebok står jag något handikappad då jag anländer till en ny plats. Numera köper jag en lonely planet bok varje gång jag ska på en längre resa, det börjar bli en bra samling nu :-).

 

 

Jag har dock kännt mig något bortkommen då jag befunnit mig på resande fot i Kina, vi har nämligen inte lyckats få tag på Lonely Planet -Kina. Alla andra länder verkar gå och få tag på här men inte jättelandet Kina. När Micke var i Hong Kong förra veckan passade han på att inhandla en Lonely Planet-Kina. Efter att ha bläddrat tre blad känns det väldigt självklart varför boken inte går att köpa här… Lonely Planet skildrar nämligen (som alltid) landets äkta natur, både bra och dåligt. Således kan man läsa om spottande kineser, diktatur och förtryckta människor. Det ter sig ju självklart att en sådan sann skildring aldrig skulle gå igenom Kinas stränga censur!

 

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Efterlängtade helg!


Frida bad om fotografi på körsbärsträd. Tyvärr finns det inte så många körsbärsträd att fotografera i Shanghai. I Japan står de dock i full blom och lockar turister från jordens alla hörn. Enligt vad jag hört så ska Tokyo vara sagolikt just i april med blommande körsbärsträd överallt. Jag hoppas att jag någon gång får uppleva dem!

 

 

 

Äntligen står helgen och knackar på dörren! Det har varit en tung vecka för mig. Fullt ös på jobbet och en förkylning i kroppen har gjort veckan lite mer svårrodd än vanligt... Det har varit en kamp mot min tunga kropp att komma ur sängen på morgonen. Jag kan inte låta bli att fundera över vad vår styrda vardag gör mot våra kroppar. Det har ju uppenbarligen varit så att min kropp behövt sovmorgon denna veckan, något mitt jobb inte tillåtit (jag har ingen flextid). Istället har jag pliktroget infunnit mig på jobbet klockan nio och kört på i samma takt som vanligt, helt crazy när jag tänker efter! Det är ju helt galet att jag skaffat mig "måsten" och "krav" som går helt i motsatts med min natur, tror dock inte att jag är ensam om fenomenet...

 

 

Den extra långa helg som väntar kommer sig väl till pass just denna vecka, jag ska se till att vila upp mig ordentligt. Ser verkligen fram emot helgen som kommer att bjuda på en Shanghai-dag följt av två dagar i Xian. Jag planerar att låta Xian bli en avkopplande resa trots att dagarna där är ganska få. Jag har dock lärt mig att jag brukar få mer utav en resa om jag fokuserar på de saker jag verkligen vill se istället för att stressa runt som en yr höna i jakt på så många upplevelser som möjligt. En liten stadsrundtur och ett långt besök hos de berömda krigarna räcker för att jag ska vara nöjd. Sedan vill jag njuta av lyxhotellet jag bokat in oss på samt av Xians mat som sägs tilllagas med en muslimsk touch. Enligt guidböckerna ska man prova lamm i Xian, passade då det inte ser ut att blir någon traditionell påskmiddag i år. Hur ser din helg ut?

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Min ettårsdag!


Denna bild togs för exakt ett år sedan, Mickes och min första dag som Shanghaineser.

 

 

Idag är en stor dag, idag är det min ettårsdag!

 

Just precis idag är det ett år sedan jag flyttade till Kina och ett år sedan jag började blogga. Hipp hipp hurra! Jag har funderat länge på vad jag ska skriva en dag som denna utan att kunna enas med mig själv. Så jag förenar mina två ettårsjubileum och låter er, mina bloggvänner bestämma. Vad jag har förstått så är ni helt förtjusta i att kommentera min blogg (pik pik) men idag är det dax! Det är din tur att påverka denna blogg. Så vad vill du veta om mig, Shanghai och ettårsjubileum?!

 Kärlek

Sara


RSS 2.0