清明节


Under den gångna helgen är det många kineser som roat sig med att flyga drake.

 

 

 

 

Anledningen till att vi valde att åka till Xian just denna helgen är att vi har haft en dag ledigt. Av en slump har vår ledighet sammanfallit med Sveriges påskledighet men i själva verket har de inget samband alls. När vi firar Jesus död och uppståndelse (för det är ju faktiskt det vi firar under påsken) så firar kineserna Qing Ming Jie (清明节) eller "tomb sweeping day" som det kallas på engelska.

 

 

Denna helgdag kan bäst jämnföras med vår "alla helgons dag" och är den dag då kineserna hedrar sina döda genom att besöka deras gravar.  Många kineser tror att de bortgånga familjmedlemmarnas andar vakar över familjen, därför lämnar man ofta mat eller andra offergåvor på gravarna i hopp om att det ska leda till lycka för familjen. Till likhet med vår påsk äter man mycket ägg under denna högtid. Det är även tradition att underhålla sig med att flyga drake.

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Kommentarer
Postat av: Louise

Hej,



jag heter Louise och bor i Tianjin (ca 15 mil från Beijing). Jag och min man ska till Shanghai i helgen (2:a g) och råkade trilla in på din fina blogg!



Om du har något superdupertips om vad vi kan göra på lördag/söndag får du gärna höra av dig.



Må så gott!



Louise - Helsingborgare men sedan hösten 2008 Tianjin ren :)

2010-04-06 @ 15:33:52
URL: http://www.metrobloggen.se/KinaLouise
Postat av: sara

Hej!



Vad kul att du hittat till min blogg! Då ni redan varit här en gång och då ni bor i Kina gissar jag på att ni inte är ute efter de traditionella turist attraktionerna?



Några andra Shanghaitips är:

Shanghai art museum som just nu har en foto utställning med fotografier från Kina på 60 talet. Om vädret är fint, besök en park.

Åk till Taikan lu, ett område med mysiga cafer och många små söta butiker och gallerior.

the bund är nyss nyöppnad efter ett halvår av renovering. är nog värt ett besök.



bra shopping görs på Xinle lu (nära Shanxi lu), bara för tjejer dock. Andra mysiga gator att spatsera på är Donghu lu, Lulu lu och Anfu lu. Alla ligger I French concession och bjuder på mysiga butiker, cafer och restauranger.



Ett mysigt cafe är vienna cafe. Stadens häftigaste brunch finns på Westin dyr men värt varenda krona, boka är ett måste. Brick är en härlig jazzklubb med väldigt god mat, Lost Heaven bjuder på bra Yunnan mat. alla adresser hittar du på smartshanghai.com



Hoppas att dessa tips hjälper!

2010-04-07 @ 16:29:21
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0