Mot semesterMalaysia, för exakt ett år sedan.
Nu drar vi till Vietnam! Om internet tillåter hörs vi därifrån, annars ses vi om 10 dar!
Kärlek
Sara
Dagen innan avresa

Mitt oktoberprojekt. Hittade detta gamla fönster i "möbel-lagret" vi besökte förra veckan. Kärlek vid första ögonkastet och nu ska den få hänga ovanför våra säng med två fotografier i. Projektet är att finna rätt foto, på Micke och mig ska de vara, i svart-vitt.

 

 

 

 

Hej godingar! Tittar in en snabbis för en liten onsdags-uppdatering. Regnet smattrar i Shanghai och det blir tydligare för varje dag som går att sommaren är över även här. Temperaturen är nere mot 20 graders strecket och för första gången sedan i maj behövs en tunnare jacka. Det känns helt rätt att vi drar mot varmare Vietnam imorgon och peppar och själva med en sista dos sol och värme innan vintern.

 

 

Så här sista dagen innan avresa står det så klart packning på schemat. Likaså ett sista hårt träningspass innan semestern (jag tenderar att ta träningspaus när jag semestrar). På jobbet är det sista dagen jag jobbar tillsammans med min chef då hon går på mamma-ledighet nästa vecka. När vi är tillbara från Vietnam är min chef istället en västerländs man vid namn Frank. Känns faktiskt riktigt bra att få en västerländsk chef, det har jag längtat efter! Som avslutning ska jag ha ett utvecklingssamtal med "gamla" chefen idag. Här får man betyg som löneutveckligen grundas på så känns nästan lite nervöst. Min kinesiska chef har en stor dos av den berömda kinesiska ärligheten så jag förväntar mig en o-censurerad version av hennes åsikter om mig. Hjälp!

 

 

Kärlek

Sara

 


KnytisFör ett tag sedan hade vi knytkalas på jobbet. Kul att få äta den mat som kineserna äter hemma! Alla tog med mat som deras föräldrar (eller svärföräldrar) lagat, mina kollegor bor nämligen alla tillsammans med sina föräldrar och lagar i princip aldrig mat själva. Då mina föräldrar bor för långt bort för att fixa matlåda till mig fick jag laga min mat själv. Kan ni gissa vilken rätt jag lagat?

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Love Shanghai

Jag kan inte annat än att älska Kina :-).

 

 

 

 

Att bo i Shanghai innebär att livet går mycket mer upp och ner (är det så för alla utlandssvenskar?!). Livets toppar blir högre och dalarna lägre. Om det är bra eller dåligt kan man ju diskutera men just nu, när jag befinner mig på en topp är det fantastiskt. Just blir jag hög av att sitta på min balkong och blicka ut över staden som aldrig sover. Jag får en kick av Shanghais enorma utbud och lyckokänslor av att gå på gatorna tillsammans med alla galna kineser. Dagar som dessa bör man hålla hårt i.

 

 

 

Kärlek

Sara

  


Möbler i drivor.


Dålig bildkvalitet men dock. Möbler överallt!

Förra lördagen hade vi en klassisk Shanghai-upplevelse. Kittade med en adresslapp till en möbeltillverkare hoppade vi in i en taxi på väg mot lite helg-shopping (vad gör man annars i Shanghai). Hörsägen skvallrade om en gigantisk lagerlokal överfull av kinesiska möbler och buddah-huvuden. Vi blev avsläppta mitt i ingenstans omgivna av skitiga plåthus. Hihi, både vi och taxishaffisen såg lite lagom förvirrade ut men det skadar ju inte att kolla in läget.

 

Det visade sig att om man bara vågade sig in i det som såg ut som ett litet, litet plåtskjul så öppnade sig en gigantisk lagerlokal med möbler i drivor. Skulle tippa på att lokalen var 200m lång, 50 m bred och 5 m hög och totalt igenproppad med möbler. Man fick kryssa sig fram genom smala dammiga gångar och väja för en och annan hund. Hihi, helt galet ställe. Men hjälp så många fynd! Kinesiska möbler, lampor, gamla dörrar, ramar, plåtburkar, koffertar, buddah-statyer… Det fanns inget hejd på stället. Dessutom kan man få egenritade trämöbler gjorda. Om vi handlade?! Ehhh JA! Om vi återkommer?! Oh yes, men då med några egenknopade ritningar :-).  

 

 

 

Kärlek

SaraDet kan inte Sverige

Middag hos Caroline och Chrille......som förvandlades till en partykväll på jazzkluben Brown Sugar
Spana in bruden i bakgrunden. Soultjej i afrokrull som gungade hela dansgolvet (eller var det vinet?!)
Bilderna är lånade av Caroline.
Det finns vissa saker som Sverige inte klarar av. I fredags var ett lysande exempel. Vi var på en klassisk parmiddag hos det väldigt inspirerade paret Caroline och Chrille som nyss flyttat till Shanghai. Efter en mycket god och väldigt trevlig middag lyckades Shanghai förvandla parmiddagen till en galen soulkväll. Kvällen som började med en sober fördrink slutade på dansgolvet rockandes till ett liveband som hämtat från 70-talet. Det kan inte Sverige. Den dagen vi kommer åter till Sverige kommer Shanghais spontanitet och utbud alltid att fattas mig. I ♥ Shanghai.
Kärlek
Sara


Manligt


Travelbag från Mulberry. Jag köpte en lite mindre variant av travel bag till Micke så att den skulle passa även som sportbag. Inköpt på Nanjing Lu 580, Shanghai.

 

 

 

 

Bjuder på lite shoppinginspiration så här på fredagskvällen. Vem vet, kanske är det någon av er bloggläsare som tänkte bege sig ut på stan till helgen på jakt efter några fynd :-). Denna travel/sports-bag var min födelsedagspresent till Micke och köptes med bilden av min snygga man gåendes på en flygplats på näthinnan. Jag gillar män med sexigt manliga väskor!

 

 

Jag tror att det blir en ganska lugn helg i Shanghai, inga stora planer än så länge. Dinner hos vänner ikväll, lite pyssel. Mer spännande är dina helgplaner! Ni är ett helt gäng godingar som tittar in här varje dag men bara hälften av er loggar in under helgerna. Så vad hittar ni på? Är nyfiken som bara den, *fniss*.

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 

 


På resande fot

Väntsalen till spår 7 på tågstationen i Hangzhou. Japp, alla ska på samma tåg.
Tågen är låååånga, öresundstågens tre vagnar kan slänga sig i väggen. Det är både frächt och billigt med tåg I Kina. En förstaklass biljett mellan Shanghai och Hangzhou kostar ca 70 kr, ca 2h resa.

 

 

 

Om du är på resande fot inom Kina är tåg ett bra alternativ. Tågen är frächa, punktliga och billiga. Det är lätt att hitta på stationerna och all information du behöver finns på engelska. Biljetter kan du köpa på tågstationen, det går att beställa också men vet inte hur lätt det är om du inte kan kinesiska. Själv beställer jag alltid tåg-biljetter via IKEAs travelservice men det kan ju inte Shanghai-turisten göra :-).

 

 

Det du ska tänka på när du åker tåg i Kina är att vara på stationen i GOD tid. För att hantera alla tusentals människor som ska på varje tåg så sitter man i väntsalar och väntar på tåget, man står inte på perongen. Varje spår har en egen väntsal. Ca 20 min innan tågets avgång kan man gå ner på perongen. 10 min innan tågets avgång STÄNGS grindarna in till perongen och du har missat tåget, trots att tåget inte gått. Detta upptäckte Micke den jobbiga vägen :-).

 

 

 

Trevlig resa!

Sara


 


Moganshan
I bergsområdet Moganshan låg dimman tätt och skapade en nästan trollsk upplevelse


Vi kom naturen lite närmare.Vi pausade på en liten uteservering och hamnade brevid en kinesisk familj. Jag blev kändis direkt och fick ställa upp på fotografering. Boysen hade ingen chans, jag tog all uppmärksamhet. Som tack fick jag en rova av kidsen. Funderar fortfarande på vad det kan betyda...Dagen avslutades med en öl och kortspel. Nice.Man blir desperat när man bor i betongens mecka Shanghai. Igår la vi 7 timmar på att transportera oss fram och tillbaka till bergsområdet Moganshan och det var värt det. Moganshan är ett resmål jag verkligen kan rekommendera dig som söker en kinesisk naturupplevelse inom räckhåll från Shanghai. De bambuklädda bergen bjuder på frisk luft, svalare temperatur och långa hike-möjligheter. Stort plus i kanten att kineserna är få och naturupplevelsen är på riktigt. Du slipper fågelkvitter från högtalare och reseledare med megafoner.

 

 

Till Moganshan kommer du enklast genom att ta ett tåg till Hangzhou (ca 1,5 h) och sedan taxi till bergen (ca 1 h). Om du väljer att sova en natt i bergen kan hotellet hjälpa dig med upphämtning från tågstationen i Hangzhou. Kontakta "the lodge" för hjälp med bokning. Om ni är två personer som åker kostar dig en helg i bergen ca 500kr/ person.

 

Tåg: 140kr/person

Taxi till bergen: 100kr/person

Hotell: 200kr/person

Inträde: 80kr/person

 

 

 

 

Kärlek

SaraTisdag goes fredag

Det blir en hemmakväll i Shanghai denna tisdag. Har lite shoppingfynd som ska komma till sin rätt i lägenheten på 21a våningen. Vill du se resultatet?

 

 

 

 

 

 

Tisdagkväll i Shanghai men det känns som fredag! Vi är nämligen lediga imorgon, kineserna firar mid-autom festival. Jag har gjort lite efterforskning bland kollegorna men jag har inte helt förstått vad det är kineserna kommer att fira under morgondagen. Mid-autom festival inträffar dock alltid då det är fullmåne och de flesta av mina kollegor kommer att äta tillsammans med sin familj och titta på fullmånen om möjligt. Låter lite små-mysigt!

 

 

Jag kommer att åka upp till bergen tillsammans med 5 grabbar, Micke är så klart en av dem. Är inte helt övertygad om konceptet, minst 6 timmars transport och högst sannolikt massor av regn. Vad gör man inte för en naturupplevelse?! Jag hoppas på en långhike bland de bambuklädda bergen, trevligt sällskap och god mat. Låt oss se vad vi kan åstakomma.

 

 

Innan dess har jag som sagt en tisdagskväll att njuta av. Är sugen på att laga något gott som inkluderar kantareller men misstänker att det är mitt kantarell-sug är svårt att tillfredställa i Kina. Får kanske bli någon annan smarrig svamprätt.

 

 

 

Kärlek

Sara


 


Mitt Sverige!

Imorse när jag käkade min frukost stod CNN som vanligt på i bakgrunden. CNN visade bilder från gårdagens protest på Sergels torg, den 17-åriga tjejen som stod bakom protsten har skapat en världsnyhet. Jag återfick stoltheten över mitt land!Kärlek
Sara


No 88


röda mattan upp till club 88No 88 ligger på Fumin lu 291 (nära Donghu lu). Bilder lånade här.

 

 

 

Tro det eller ej men mitt sug efter rumpskak och bubbel höll i sig hela helgen och precis som planerat blev det lite partay i lördags. Efter en trevlig middag på Nepali Kitchen begav vi oss till No 88. No 88 går på LSD. Om du vill uppleva en galen, hysterisk, lite smått overklig kinesisk klubb, gå till No 88. Finns inga ord måste upplevas, fördelaktingen efter några glas bubbel. Ta med öronproppar.

 

 

 

Kärlek

SaraVal-frulle


dn.se
Dagen efter valdagen, går det att vara bloggare utan att kommentera valet? Micke och jag smög upp lite tidigare än vanligt och åt "val-frukost" med andra nyfikna svenskar. Vi satt på Amokka cafe med våra laptops och analyserade siffror. Jag kan tala om att om alla svenskar röstade som svenskarna i Shanghai hade det inte blivit någon minoritetsregering. Det verkar som att vi utlandssvenskar generellt är av den blåa sorten :-).

 

 

Jag gick dock från val-frukosten med en liten bekymmersrynka i pannan. 9,5% av skåningarna gav sin röst till SD. Hur tusan är det möjligt?! Vem är idioterna bakom de rasistiska 9,5 %?!

 

 

 

Kärlek

SaraInspireradÅhh jag drömmer mig bort till det perfekta vardagsrummet. Tyvärr har jag inte lyckats helt själv ännu… Jag inspireras dock av bilder som dessa. One day! Sköna hem.

 

 

 

 

Godkväll bloggen! Eller god middag är det nog hos er :-). Fredag, fredag, fredag igen och jag känner lite helgpirr i kroppen. Det kan till och med vara så att denna bruttan är sugen på party. Det händer inte ofta numera men på lördag kan jag tänka mig att stutsa runt på ett av Shanghais dansgolv med en flaska bubbel som trogen danspartner. Vi får se om suget håller i sig :-). Småfestlig kommer helgen att bli i vilket fall. Efter denna kvälls inplanerade löprunda sticker vi nämligen på lite mingel med svenska nätverket Young Proffesionals. Det blir säkert trevligt och jag har redan nu nys på både en och fem mysiga svenskar som ska dit.

 

 

Utöver utsväverier så som barmingel och rumpskak står lägenheten på helgens schema. Planerar att besöka möbeltillverkare och en lampmarkand och hoppas så klart på några fynd. Jag jobbar på vårt vardagrum som jag inte riktigt får till. Jag är känsligt för sånt där. Känns inte rummet rätt kan jag inte koppla av, då går min hjärna på inrednings-högvarv tills det ser ut som jag vill ha det. Stackars sambo.
Happy helg vänner! 

 

 

Kärlek
Sara


Expo-info

Ser nästan ut som en animerad bild men lovar att svär att den är knäppt av undertecknad. Expo-området är coolt!

Besöksstatistik över expot. Bilden är lånad här.

 

 

 

 

Det går bra för expot (världsutställningen) som nu är inne på sin näst sista månad. För er som vill besöka den coola utställningen måste hinna dit innan den sista oktober. Lite expo-info:

 

 

Expots slogan är "better city, better life".

Du kan lyssna på expo sången här. Döm själva... :-)

Parken är 5,28 kvadratkm stor.

Expoparken har kapacitiet att ta emot 600 000 besökare/dag. Tänk dig hela Göteborg som ska in och ut ur parken, äta, kissa, köpa biljett….

Totalt har 52 524 336 personer besökt expot.

Det är första gången ett u-land håller ett expo

560 000 männsikor från 110 olika länder ansökte om att få vara volentärer under expot. 70 000 blev utvalda.

Igår, torsdag hade parken 363 200 besökare, typ hela Malmö.

 

 


Kärlek

SaraStarplace-shopping
Jag har shoppat lite, första klädshoppingen sedan jag kom tillbaka från Sverige (över en månad sedan). Bra jobbat Sara! Hade inte alls planerat att shoppa, men så var jag tidig till en middag. Har du testat att fönstershoppa i Shanghai? Jag har i alla fall inte lyckats än :-). Smet inom favvobutiken Starplace och kom ut med 3 toppar. 250 kr fattigare blev jag (japp, 250 kr för tre toppar).

 

 

Starplace finns som sagt lite överallt i stan. Veckans butik ligger på Shaanxi lu (nära Changle lu).

 

 

 

Kärlek

Sara


Två veckor kvar!
Om exakt två veckor åker Micke och jag till Vietnam, längtar! Kinas nationaldag firas i början av oktober och vi har några dagar ledigt. Perfekt tillfälle för nio semesterdagar i det avlånga landet sydväst om Shanghai. Vi har planerat en varierad resa som tar oss från söder till norr och ger oss storstad, beach och en upplevelse till havs. Jag håller tummarna för att det ska tillfredställa två numera ganska kräsna resenärer. Mest ser jag fram emot att bara få uppleva landet, folket och atmosfären. Har även höga förväntningar på ett inbokat hotell i Hanoi som stoltserat med lysande recensioner. Jag har hört en hel del historier om oärliga vietmeneser, bland annat från min älskade bror Jacob och hoppas på att jag missar dem.

 

 

 

Har du varit i Vietnam, tips?

 

 

 

Kärlek

SaraXibo

Det är snyggt, snyggt, snyggeligsnyggt på Xibo. En storfavvis är den coola tegelväggen! Hattarna är inte helt fel de heller.Käka på Xibo! Changshu Lu 83, 3e vån, nära Julu Lu.

I tisdags testade jag ett nytt place, Xibo. Lite risky då jag mötte upp en av min systers vänner som var på besök i Shanghai, hade lovat att visa henne något läckert place. Ännu mer risky då stället jag tog dem till serverade kinesisk mat. Det kan bli lite hur som, tenderar ofta att bli lite tacky. Eller 90%, alltså nästan bra. Jag hade tur, jag har hittat en ny storfavvorit. En restaurang som leverar 10 poäng av 10 möjliga. De serverar utsökt mat, personalen är trevlig, stället är SNYGGT, chict, classy och notan stannade på ca 120 kr/person. En riktig höjdare med andra ord. En perfekt kina-restaurang. Dit går jag igen, med besked! Kommer du med?

 

 

 

Kärlek

Sara


Ni hao ma?


Träning i Shanghai kan ske på många sätt :-). Ikväll ska jag dock löpträna. 

 

 

 

Hej bloggvänner, ni hao ma (hur är läget)?!

 

 

I Shanghai är livet fint även om jag idag har en jagkännermigsåoinspirerad dag. De kommer titt som tätt de där dagarna och jag blir lite extra lättirreterad och uttråkad. Kanske kom den idag för att jobbveckan hitills har varit på tok för lugn, knappt ett enda möte att rusa iväg till. Jag är inte bra på att sitta framför datorn en hel dag, jag får tråkigt! Nu när jag är inne på klagospåret ska jag tillägga en sak. När jag hade jagkännermigsåoinspirerad dagar i Sverige passade jag på att flexa ut lite tidigare. I Shanghai får jag inte flexa. Så dagar som dessa då jag faktiskt inte har så mycket att göra sitter jag ändå fast framför datorn till klockan slår sex. Trots att jag under stressiga dagar stannar längre. Dåligt, mycket dåligt. Faktiskt något av det sämsta med att jobba i Kina.

 

 

Nog om det. Jag ska strax smita iväg till gymmet för ett hårt backpass. Det är inte ofta veckans första pass sker så sent som en onsdag hos mig och jag ser verkligen fram att köra järnet. Måste köra lite extra hårt för att för-sona morgondagens planerade gratisskumpa. Återkommer med glamminfo!

 

 


Kärlek

Sara


Det röda skåpet


I vårt vardagsrum står ett rött skåp.  Det röda skåpet har...
... wait for it...


... en svängdörr!

I det röda skåpet med svängdörr förvarar vi......kristallglasen från Orrefors
och...

... konjakglasen

och...

... och vinflaskorna!

Vi tycker mycket om vin och för varje öppnad vinflaska......ökar vår korksamling :-)


Skåpet är köpt i designkvarteret Taikan lu, 6000 kr. De skeppar skåp över hela världen.


Kärlek
Sara
Tvätt-tid

foto by Micke

Kineserna gillar att hänga tvätt. De hänger tvätt överallt. Tröjor, kallingar, täcken, trosor, byxor, strumpor allt får torka ute i det fria. Jag förstår kineserna, finns det nått som doftar bättre än tvätt som fått torka i friska luften?! Dock ställer jag mig något skeptisk till att torka tvätt på trottoaren, 1 m från lastbilar med svarta avgaser. Vi torkar tvätten i gästrummet.

 

Uppdatering från kommentarsfältet och min mycket kunniga bloggkollega Krister: En stark anledning till att de hänger ut tvätten är att de SOLAR tvätten. Dvs solistålarna tar död på bakterier anser de. Det är alltså inte bara för att få tvätten torr. När det är soliga dagar hänger de därför ut även torra lakan och kläder just för att "sola" dem.Kärlek

SaraVissa måndagar


Vissa måndagar byter jag en timme på löpbandet mot matlagning med kärleken. Men det krävs årets värsta träningsvärk och smältbar ost på rea.

Kärlek
Sara
Tankar om väder

foto by Micke

 

 

 

Idag smattrar regnet mot rutorna i Shanghai. Mysigt, ger lite höstfeeling trots att det fortfarande är över 25 grader utomhus. Det är lustigt hur min tankar om väder förändrats. Innan jag flyttade till Shanghai var jag av åsikten att det inte kan vara för varmt. När jag bodde i Australien var 40 grader skönt beachväder, likaså när jag jobbade på Filippinerna. 35 grader i Shanghai är bara jobbigt. Lika jobbigt som en kall slaskig vinterdag i Skåne. Sommaren i Shanghai ger inte utrymme för något annat än svettig värme. Inga svala vindar, inget hav att svalka sig i. Man är fast i en varm klibbig sörja. Så en regnig dag får mig att tänka "skönt, då blir det lite svalare". En omöjlig tanke för 1,5 år sedan.

 

 

Längar lite efter hösten, den kommer i slutet av november. Vi har haft sommar (över 30 grader) sedan i maj. Min svenska kropp är inte vad vid så mycket sommar, den längtar lite efter en varm skön kofta att gosa ner sig i. Den meningen kommer jag få äta upp i februari, då kommer jag längta efer sommar igen.

 

 

 

Kärlek

Sara


Le Kitchen


Ett kök i Shanghai. Vårt kök.

Mickes bästa vän i köket, espressomaskinen. Jag uppskattar en latte då och då.
bjuder jag nu hem er till köket på 21a våningen. Lite shiny och lite väl långsmalt men annars är vi nöjda. Vårt kök har två attribut som inte är helt lätta att finna i Kina, ett fönster och en ugn. Vårt gamla kök hade en ugn men inget fönster.I svenska hem kallas köket för hemmets hjärta. I kinesiska hem trycker man in köket i ett hörn och låter ain (hemhjälpen) hålla till där. Så vi är tacksamma för vårt köksfönster. Att det vanligtvis inte finns någon ugn i kinesiska kök är logiskt, i kinesisk matlagning används helt enkel ingen ugn. Jag behöver en ugn för att rosta mina rotfrukter, oxå för kladdkakans skull :-).
Kärlek
Sara


 


One Shanghaimoment

foto by Micke
Bästa Shanghaitipset är helt enkelt att ta en prommis och titta sig omkring.


Kärlek
Sara


Happy Friday Vänner!

Vad gör du för att maxa denna fredag?


Äntligen vänner är det fredag! Måste gilla fredag! Två dagar framför sig med fritid, nice! Vi kommer att kicka igång fredagen med en middag för två. Det har inte blivit mycket av tvåsamheten denna vecka då Micke slagit rekord i antal timmar på jobbet, han ska dessutom jobba även imorgon. Så ikväll får vi klämma in en hel veckas mys på några timmar, bådar gott! Då kylskåpet gapar tomt lär vi ge oss ut på stan för en romantic dinner, en stor köttbit och ett glas rött lockar. Tror inte att vi kommer att gå allt för långt bort från lägenheten på 21a våningen, det blir ett ställe inom gångavstånd. Vi har nämligen en film och en påse lösgodis hemma som också ska få plats denna fredag.

 

 

Helgen kommer att bjuda på yoga både lördag och söndag förmiddag. Seminariet jag signat upp på sträcker över fyra helgdagar, nu till helgen blir de två sista. Utöver det vill jag köpa nya sänglampor, sätta upp tavlor, träffa vänner och laga mat. Men vi hörs ju innan dess :-). KRAM på er!

 

 

 

Kärlek

SaraGreen in Shanghai

Foto by Micke. Peoples Park.

 

 

 

Jag klagar ofta på Shanghais brist på natur, med all rätt faktiskt. Men vad Shanghai har och som jag inte varit så duktig på att berätta är ett helt gäng parker. Så om du känner att behovet av lite grönska så är faktiskt utbudet ganska bra. Notera dock att det är asfalterade stigar, förbud att beträda gräsmattor och trängsel bland miljoner kineser som gäller :-).

 

 

Fyra trevliga parker i Shanghai är:

Century Park. Den största av dem alla.

Peoples Park. Parken i Shanghais mitt.

Fuxing Park. Liten men naggande god.  

Yu Trädgård. Den med mest historia.

 

 

 

Kärlek

SaraJa tack!

Typ något sånt här önskar jag mig i 28-års present. Bilden är lånad från google.

 

 

 

 

Om en dryg månad fyller jag år. På önskelistan står en svalkande pool. I Shanghai är det nämligen badväder ända in i november men badplatserna är få. Havet och sjöarna i närheten av Shanghai är långt från badvänliga. Nej, det beror inte strömmar eller dödliga hajar. Pollution vänner, pollution. Så vi slåss om poolerna. Fjäskar för att tränga oss in på de privata, betalar överpris för de andra.

 

Som sagt, på önskelistan står en pool. Någon som känner sig manad?

 

 

 

Kärlek

SaraNepali Kitchen


Nepali Kitchens ostbollar är farligt goda! Du finner haket på Julu lu 819 (nära Fumin lu)

 

 

 

Det är många födelsedagar i dagarna. Igår firade vi Per som fyllde 40 minus. Vi firade honom på ett av favvohaken, Nepali Kitchen. Det var längesdan jag var på Nepali kitchen och igår belv jag påminnd hur mycket jag gillar haket. Personalen är urtrevlig, atmosfären är mysig och maten är yummi. Ostbollarna is to die for! Precis som namnet avslöjar bjuds på mat från Nepal, vilket påminner mycket om indisk mat. Nepali Kitchen är inget lyxställe och du kan hitta godare mat i stan. Men stället är perfekt att hänga på en kväll, fördelaktigen vid några av "liggborden".

 

 

 

Kärlek

Sara


Pling pling


foto by Micke

Det är ofta Beijing man förknippar med mängder av cyklister. Men även i Shanghai används cyklarna flitigt. Elmoppar är också poppis.

 

 

 

Kärlek

SaraMys på 21a våningen

Mys i lägenheten på 21a våningen

 

Trots att det är Mickes födelsedag idag befinner han sig på jobbmiddag. Han har haft ett av årets viktigaste jobbmöten under dagen och som avslutning är de ute och käkar. Trist för Micke att han spenderar hela sin dag på jobbet. Tursamt för mig är att hans kollegor från huvudkontret i Kastrup är i Shanghai för att vara med på mötet. Med sig hade de en liten goodiebag till oss båda.Kvällen spenderar jag alltså med min favvorittidning Sköna Hem och ett gäng punchpraliner (efter att ett hårt löppass så klart). Inte helt fy skam! Vad händer hos dig denna helt vanliga tisdag?


Kärlek
Sara


One Shanghai outfit


Ytterligare ett favvoritplagg, min härliga tunika. Ryggen är helt underbar, uppsatt hår är ett måste :-). Inköpt i en av småbutikerna på Xinle lu (nära Shaanxi lu), bästa shoppinggatan. Butiken heter Starplace och finns lite överallt i stan. Tunikan kostade 175 kr.

  

Kärlek

SaraHURRA, HURRA, HURRA!


Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag för det är Mickes födelsedag!

HURRA, HURRA, HURRA!

Micke för ett år sedan, då fyllde han 30.

Kärlek

SaraLemons

Mitt citronträd får mycket kärlek vill jag lova. Köpte det för en månad sedan och nu börjar de gröna frukterna sakta ändra färg till gult.Trädet har fått hedersplatsen på balkongen, dvs den lilla snutt som får en gnutta sol varje eftermiddag. Jag tycker mycket om mina lemons :-).

 

 

 

 

God kväll kära cyber-vänner! Hoppas att ni har det fint denna måndagskväll. Själv sitter jag på balkongen och myser. Shanghai bjuder för tillfället på perfekt balkongväder, så det gäller att passa på. Just nu ligger temperaturerna på ca 30 grader vilket fortfarande är i varmaste laget för en en tung fuktig storstad. Men detär en klar förbättring mot 40 grader i augusti och det är möjligt att sitta ute. Balkongen används som sagt flitigt!

 

 

 

Ser ni föresten att jag trixat lite med bloggen?! Har trixat och fixat ett tag nu, ni må tro att det tar sin tid att designa en enkel blogg som min. Bilden är just precis den vy jag sitter och blickar ut över nu, det vill säga vår balkongutsikt. You likey?

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 

 


Vissa bär tyngre lass än andra


foto by Micke. Xintiandie ("vårt" område).


Kanske är det inte så tungt med måndag ändå...


Kärlek
SaraSeptembersöndag


Foto by Micke. Jingan tempel, centrala Shanghai
Så var det då söndag igen och ännu en helg ligger bakom oss. Både Micke och jag har varit helt utslagna idag, fast av olika anledningar :-). För Mickes del berodde det på gårdagens kräftskiva. Till skillnad från mig gick han inte hem strax innan tolvslaget utan kalasade på fram till småtimmarna. För min del är det min förkylning som spökar. Min förkylning och helgens yogaseminarium. Idag var det hard core yoga tre timmar på förmiddagen (för dig som tror att yoga inte är jobbigt kan testa ett så kallat jumpthrough i tre timmar). Sedan var jag helt däckad och återfick inte krafterna förrän nu framåt kvällen. Det suger verkligen att inte vara på topp.Under dagen har vi även inhandlat kärlekens födelsedagspresent. Då det inte finns något som heter "öppet köp" på fejkmarket fick Micke kolla in sin present två dagar innan den stora dagen. Som jag misstänkte godkändes presenten så nu ligger den och väntar på att det ska bli tisdag. Eller, Micke väntar tills det blir tisdag. Lovar att foto underverket för jag tycker verkligen att jag denna gång lyckats att hitta en riktigt snygg manlig accessoar!


Vad händer hos dig denna Septembersöndag?
Kärlek
Sara


Jag har lagt min röst


Jag och Per röstar. Micke fotar :-)Igår gick vi och röstade. Det är viktigt att rösta. Att inte rösta tycker jag är att inte ta till vara på att man har turen att leva i en demokrati, tycker man inte om ett enda parti kan man rösta blankt. I Australien får man böta om man inte röstar. I Kina får man inte ens lov att säga vad man tycker. Det är viktigt att rösta, tror ni fattat det nu :-).Well, det var inte det jag skulle skriva om, jag skulle ju berätta om hur det går till att rösta i utlandet. Det var inte så dramatiskt. Vi gick helt enkelt till Svenska generalkonsulatet där de byggt upp två små bås. Så plockade man sin lilla lapp, stoppade i ett kuvert och gav till de som jobbar där. Man var tvunget att visa sitt pass. Intressant är att eftersom jag är utskriven ur Sverige få jag bara rösta i riksdagsvalet, inte i kommunvalet. Så i mitt röstkuvert ligger bara en liten lapp. Nästa vecka går alla Shanghairöster i samlad trupp till Sverige. Så nu vet ni det. Nu håller jag tummarna för aliansen :-).

Kärlek
Sara

Wagas


Favvopastan. Kyckling, feta, pesto. Det har slinkit ner några sånna här under året som gått...
Wagas är en kedja som finns lite var stans i stan. Håll utkik efter deras logga!
Jag skäms nästan för att jag inte skrivit om fiket Wagas innan. Jag äter nämligen på Wagas ofta, säkert en gång i veckan. Detta cafe bjuder på sallader, mackor, pastarätter, smoothies, bakelser mm för en rimlig peng. Väldigt prisvärt faktiskt. På kvällarna kostar en mumsig pasta 33 kr annars ca 45 kr, jag lovar dig att du blir proppmätt. Wagas är ett av de få västerländska bra haken i Shanghai med rimlig prisnivå, just pastan kan vara den mest prisvärda i stan. Så hett tips: ta en sväng inom Wagas när du behöver fylla på energinivåerna efter en dags hård Shanghaishopping.
Kärlek
SaraTGIF


Dom är vackra, mina syskon! Det är även de jag saknat allra mest sedan jag kom tillbaka från min Sverigesemester i somras, Nina och Jacob. Min familj är det finaste jag har!
Åh det är nice med fredag. Trots att jag är faktiskt stannat hemma från jobbet idag med tungt huvud och halsont så är det ändå trevligt med fredag! Tar det riktigt lungt idag, som man sig bör en sjukdag.I helgen står det yoga, yoga och yoga på schemat. Jag och fina Zuzana har signat upp oss på 3 timmars förmiddagsyoga både lördag och söndag. Håller tummarna för att huvudet lättat till dess. Annars får jag gå dit och bara lyssna på den undervisning som ska vävas in bland alla asanas, alternativt ställa in. Som sagt, håller tummarna. På schemat står även att besöka svenska general konsulatet för att rösa. Vi utlandssvenskar får rösta lite före er andra :-). Hoppas att kunna slinka in en kamera på konsulatet så jag kan visa er hur det går till för en utlandssvensk att rösta. Det känns extra viktigt för mig att rösta detta år, då jag kommer att rösta i ett land där rätten att rösta inte finns. Det är mycket vi svenskar tar för givet... Nej mina kära, nu ska jag passa på att ta mig ytterligare en nap innan min kärlek kommer hem. Vill ju orka umgås lite med honom.

Kärlek
Sara
Harmonisk höst

I höst stannar jag hemma. Japp, tråkmåns är jag i höst. Året som gått har bjudit på en överdos av restaurangbesök, barbesök och bubbliga utekvällar. Jag tänkte använda hösten för att skapa lite balans. Jag tänker leta recept och baka bröd. Laga mat och sippa på ett glas rött. Sedan kommer jag se till att fixa och dona lite mer i lägenheten på 21a våningen. Jag kommer ge mig av på små turer och söka efter natur men ytterst sällan kommer jag kleta på extra läppglans och ta mig ut i partydjungeln.

 

 

Ni får hänga med. Hänga med hem till mig istället för ut i Shanghais vimmel. Hoppas det känns ok, bloggen går lixom dit där jag går. Men utan Shanghai blir bloggen så klart inte. Jag lever ju fortfarande mitt lifeinshanghai!

 

 

OK?

 

 

 

Kärlek

SaraSex sexiga barer i Shanghai
Att hitta en plats för att ta en drink i Shanghai är inte svårt. Vad som är svårt är att välja! Här kommer några av mina favvisar:

 
El Coctel

Kanske bästa stället i stan. Snyggt, elegant, sexigt, yummi drinkar... Sitt vid baren så du kan se hur din smarriga drink blir gjord.  Det kan vara svårt att hitta hit, en lördagskväll är det antagligen fullt. Boka.
2/F, 47 Yongfu Lu, nära Fuxing Xi Lu

 

Waterhouse

Coolt place i det nya området the Docks. Antingen sitter du inne på designstolar eller sitter du på deras lummiga takterass och njuter av utsikten. Drinkarna passerar klart över godkäntstrecket.
5/F The Waterhouse. 1-3 Maojiayuan Lu, nära Zhongshan Nan Lu

 

Cloud 9

Drinkar på 87e våningen i Shanghais näst högsta byggnad. Borde vara Shanghais näst högsta bar. Hit går du för utsikten, drinkar är goda men inte underbara. Välj en dag med klar utsikt.
87/F, Jin Mao Tower, 88 Century Avenue, nära Dongtai Lu

 

Lounch 18

Snyggt place, att besöka toaletten är ett måste. Ligger på den kända platsen, the bund. En sen lördagskväll förvandlas ofta baren till en nattklubb. Råder dig att beställa skumpa och blicka ut över Shanghais skyline, def en glammig feeling i denna bar.
4/F, Bund 18, 18 Zhongshan Dong Yi Lu, nära Nanjing Dong Lu

 

View bar

Baren som bjuder över utsikt över både pudong och puxi (båda sidorna om floden). Bäst utsikt av dem alla. Du får en helt ok daqarie för ca 50 kr, prisvärt. För den som vill finns en pool på terassen.
 32-33/F, Hyatt on the Bund, 199 Huangpu Lu, nära Wuchang Lu


People 7

Hit in kommer du bara om du kan öppna dörren, vilket inte är helt enkelt. Riktigt snyggt place, drinkarna kommer i coola glas. Designen är verkligen snygg. Svårt att få sittplats.
805 Julu Lu, nära Fumin Lu

 

 

 

Kärlek

Sara
How to Host a Murder


How to Host a Murder är ett spel du kan köpa. Sedan ser du till att ni är åtta pers och fixar en lätt dinner. Voila, helt plötsligt blir din middagsbjudning en mordutredning.
Året var 1959, scenen var en high scool reunion. Rockidolen Rock`n Roley saknas samtidigt har en oidentifierad man omkommigt i en tragisk bilolycka, eller är det ett mord?! Reunionen förvandlas till en mordutredning, finns kanske mördaren rent utav bland Rock`n Roleys närmsta vänner?!?!?!

Tuffa Rick och hårda Dee, båda två med en brokig bakgrundPlugghästen Priss och affärsgeniet JoeFd cheerleadern EC och geniet CalSportkillen Del och rika hemmafrun Penny (båda till vänster)Och mördaren, geniet så klart!!!alla bilder är lånade från Ellinor


Vi har tröttnat lite på Shanghais uteliv. När varje helg innehåller coola restauranger och skumpa tröttnar man till sist och längtar efter andra nöjen. Så Micke och jag bjöd in till en helt annan typ an underhållning, vi bjöd in en mördare på middag!

 Kärlek
Sara


Ica a la Kina


En vanligt dag vid köttdisken, vässa armbågarna!

Fruktavdelningen har världens smartaste system. Alla måste till tanten för att få sina grönsaker vägda. Trångt?! Nä inte alls!Promotions. Notera, tre brudar med var sin mic. Japp, alla använde dem samtidigt. Tvärst över te-avdelningen stod 4 tjejer till, lika så vid fiskdisken…
Jag tycker inte om att handla mat (fråga Micke som numera kör pepptalk med mig innan ett icabesök). Det är så totalt oglammigt att trängas och knuffas över en tråkig burk pasta (och dessutom betala för eländet) att jag blir på dåligt humör redan innan jag kliver in i butiken. Ofta är det för varmt, det finns alltid någon skrikig unge och köerna är långa. Som pricket över i:et får man kånka på tunga kassar hem. Usch, verkligen inte min favvoritsyssla. Däremot lagar jag mer än gärna mat, lite motsägande, I know.

 
Att handla mat i Shanghai har visat mig en ny typ av lidande. Ica kan slänga sig i väggen. Det du tycker är trångt i en Ica butik ekar tomt i en mataffär i Kina. Alla tusentals mat-shoppare har dessutom var sin kundvagn, vilket man kan tro de misstagit för en plogmaskin. Fruktdisken är värst. För att pocka på alla kunders uppmärksamhet används megafoner och micar, vilka i alla fall överröstar barnskriken. Puh, nej att handla mat är verkligen inte my cop of thee!

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Tredje dagen in

Tredje dagen på detoxen känner jag mig pigg och lätt!

 

 

 

 

Godmorgon vänner! Tänkte ge er en liten detox uppdatering. Är nu inne på min tredje detox dag och än så länge går det hyffsat bra. Till min förvåning är jag varken hungrig eller sugen på något så att följa schemat känns tämligen enkelt. Lite tråkigt och fantasilöst kanske men helt klart genomförbart. Vad jag däremot märker är att jag känner mig lite yr, nästan lite vimmelkantig emellanåt. Körde ett hårt yogapass igår som gick över förväntan, styrkemässigt var jag på topp. Men efteråt kände jag mig totalt kraftlös. Kan konstatera att man nog inte bör träna under just denna detox. Tror att jag slänger in en "vanlig" lunch imorgon, jag vill nämligen springa på kvällen. Jag kan hålla mig från godisskåpet men att skippa träningen är svårare :-).

 

 

By the way. De har utfärdats en tyfon-varning över Shanghai under dagen.Vi har plockat in alla möbler från balkongen och håller tummarna för att vi inte ska fastna på jobbet.

 

 

 

 

Kärlek

Sara


RSS 2.0