Röda fingrar
Tänkte bara tala om att det går bra för min balkong. Eller nu ska jag inte överdriva, det går bara bra för en liten del av min balkong. Men den delen går väldans bra! Den enda delen som överlever på vår 40 gradiga balkong är min tomatplanta. På den hänger nu en stor RÖD tomat!
Kärlek
Sara


Beijing
Vi besökte så klart den förbjudna staden när vi var i Beijing. Häftigt men lite för varmt och alldeles för mycket folk för att vi helt skulle kunna njuta denna hemliga stad :-)
Hotellet gick i Kinas färg, rött. Alla kineser älskar rött enligt mina kollegor.

Vi besökte en mat-gata som framkallade mer äckelkänslor än matlust...
Bostadskvarteren påminde som ShanghaisPrommis längst en liten sjö. Bargatan skymtar i bakgrunden

I helgen var jag som du min trogna läsare vet i Beijing. Jag ska vara helt ärlig och säga att min bild av Beijing inte ändrats sedan sist. Jag är inte stormförtjust i staden… Förra gången jag besökte Kinas huvudstad var det vinter och bitande kallt så trodde att de kunder bero på det. I helgen var det sommar och sol men staden har ändå inte riktigt fångat min hjärta. Jag tycker att staden är svår att greppa, den känns utspridd och lite spretig. I staden finns många breda vägar och öppna torg vilket gör att jag tycker att den inte riktigt sitter ihop. Jag känner inte heller av den härliga storstadspuls som Shanghai bjuder på och utan den tycker jag att konceptet med storstad försvinner. Beijing lockar ofta turister med att det finns mer av Kinesisk kultur här än i Shanghai. Det är sant, men just Kinesisk kultur får jag nog av ändå :-). Kanske upplever den "riktiga" kinaturisten det annorlunda.

 

Vad jag gillade under vårt besök var lugnet i "Temples of Heaven", alla spännande ätbara (?) insekter på mat-gatan och prommenaden runt en liten sjö. För att inte tala om den magnifika Kineiska muren! Allra bäst min Beijingresan var dock att jag fick dela den med min älskade syster Nina. Det var ett perfekt avslut på hennes underbara Kinavisit och jag tackar gudarna för att det bara är 1,5 vecka tills vi ses igen. Annars hade jag gråtit mig fördärvad när jag vinkade av henne i Beijing!

 

 

Kärlek

SaraSommarmodeNär sommaren har hittat till Kina visar gubbarna magen!
Kärlek
SaraDen Kinesiska Muren, 长城Den Kinesiska muren består egentligen av många mindre murar som länkats samman. Syftet var från början att använda muren som försvar men muren har egentligen aldrig uppfyllt sitt syfte. Istället har den använts för att sprida information genom att skicka röksignaler tillbaka till staden.

 
Idag ligger största deleln av den Kinesiska muren i ruiner. Många delar har plundrats av bönder och på ett ställe har ett företag till och med byggt en väg rakt igenom muren (något de blev kraftigt bötfällda för). Många delar av muren runt Beijing har rustats upp för att kunna ta emot den strida ström av turister som besöker underverket varje år.

 Jag kan verkligen rekommendera dig att besöka den kinesiska muren. Den 5000 km långa muren ringlar sig fram genom en mäktigt bergslandskap och vyerna är sagolika. Muren är tidvis mycket brant så som pricket över i:et kan du mixa en magisk naturupplevelse, en förundran över vad männsikan åstakommit med en tuff fysisk utmaning. Perfekt semesternöje.

 

 

 

 

Igår besteg Nina och jag den kinesiska muren. Bästa upplevelsen under våran korta Beijing-visit. När du åker till muren finns det många olika platser att besöka och det går att välja ganska bra efter intresse och förmåga. Min bloggkollega Krister besriver dem mycket bra här. Då vi inte hade överdrivet mycket tid gjorde vi en kompromiss mellan kommers och äventyr och åkte till ett "halv-turistigt" ställe. Jag ska erkänna att jag först blev lite nervös då vi på parkeringsplatsen möttes av turistbussar och gapiga soverni-försäljare. Men väl uppe på muren kändes det inte alls trångt och på de brantaste och mest kämpigaste bitarna var det riktigt fridfullt.

 

 

Dock går det inte alls att jämnföra med mitt första besök på muren för 1,5 år sedan. Fråga mig inte var vi hamnade för jag har faktiskt ingen aning men den gången var vi helt ensamma på muren. Då betalade vi 5 kr till en liten man på en sten. Nu betalade vi 45 kr i den smått hysteriska biljettluckan. För 1,5 år sedan fick klättra upp för en rostig järnstege och in genom en glugg för att komma upp på muren, nu kunde vi valt att åka linbana upp (vilket vi så klart inte gjorde). Men som sagt, väl uppe på muren bjöd Kinas kanske största turistattraktion på en sagolik upplevelse både igår och för 1,5 år sedan. Den Kinesiska muren är breathtaking och att få vandra på den är något jag verkligen önskar att du får uppleva!

 

 

 

Kärlek

SaraMidsommar i Shanghai
Midsommarbordet i Shanghai
Kvällens gäster:


Syskonen Winqvist Micke och Katrin


Min VACKRA lillasyster NinaKvällens sötaste blomsterflicka MalvaKvällens hemliga gäst Daniel och busungen Elliot.Hoppas att ni hade en lika härlig midsommar som jag!

Vår midsommar var lovley! Precis som sig bör så regnade det hela dagen så vi fick byta ut picknick i parken mot middag vid matbordet. Maten var perfekt. Vi hade sill, lax, köttbullar, snaps öl och Svensk nypotatis (tack Katrin). Vi band midsommarkransar och dukade bordet med Svenska flaggor. Som pricken över i:et så fick vi en extra gäst, vår mycket goda vän Daniel från Sverige. Han gottgjorde mer än väl för att vi inte hade någon midsommarstång, eller jordgubbar.

 

 

 

Kärlek

Sara


Misommardagen 05.50

Midsommarafton var lovley! Maten var god, barnen skrattade och vi fick en hemlig gäst. Nu sticker Nina och jag till Peking. Hörs på måndag!

Kärlek
Sara


Morbror Micke

Igår var morbror Micke barnvakt. 
Kärlek
Sara


 


I bokhyllan


Denna bok ligger nu på min mitt nattygsbord i väntan på att bli läst. En Sverige-present från Nina och Farmor. Jag har lite Viktoria-dille för tillfället, det erkänner jag.

 

 

 

Vänner jag hinner inte riktigt med. Livets tempo är för tillfället högt och jag rusar från det ena till det andra utan möjlighet till en andningspaus. Jag hinner inte riktigt med er heller, jag har egentligen massa kul att berätta och beskriva. Vi löser det genom att låta bloggen följa samma tempo som mitt liv. Här kommer en turbovariant av mitt liv den senaste veckan!

 

 Jag har: 

ätit dumplings, en mycket kinesisk rätt jag inte tror du kan få tag på i Sverige

köpt en weekend resa till Beijing. Jag och Nina sticker på lördag.

sippat rose på en uteservering med mina ljuvliga ladies

löst jobbiga problem på jobbet

varit på hotpot och tittat på en nudelkonstnär

busat med Malva och Elliot

besökt Shanghai museum

 

Jag har inte:

dokumenterat mina upplevelser med kameran

tränat

pussat ordentligt på M

börjat läsa min nya bok om prinsessan Viktoria

hunnit umgås så mycket som jag vill med våra besökare

slappat i soffan

 

 

 

Så, nu är ni uppdaterade. Dax för tjejshopping med Nina och Katrin!

 

 

Kärlek

Sara

 


Flawless


Undertecknad, helt och hållet felfri!Häromdagen utspelades sig nedan senario på kontoret:

 

Vid tretiden lagom vid Saras blodsockerfall finner en kollega henne med fingrarna i kakburken.

Kollega: Do you eat cookies?

Sara: Yes (vågar inte erkänna att jag gör det nästan varje dag)

Kollega: (chockad) But you are flawless!!!


 

Äntligen någon som ser mig för den jag egentligen är, felfri!

 

 

Kärlek

Sara


Kina och internet

Det har poppat upp lite frågor här och där om Kina och internet. Hur det egentligen funkar i Kina med censur, Google osv. Så här mina vänner ligger det till (enligt mig).

 

 

I Kina censureras internet kraftigt i mina ögon. I ärlighetens namn märker jag mest av det då jag inte kommer åt facebook, youtube, blogspot och andra ytliga sidor, vilket egentligen inte är hela världen. Jag löser det genom att köpa mig något som kallas VPN tunnel vilket innebär att vi undviker censuren och kommer åt nätet från USA.

 

 

Värre är att nyheter, artiklar och andra känsliga sidor censureras. Ett lysande exempel är det i Kina känsliga ordet "himmelska fridens torg".  Om du gör en sökning på detta känsliga ord i Kina får du främst träffar med bilder på glada männsikor. Gör du samma sökning i Sverige får du främst träffar på dem grymma massakern som tog plats där för 21 år sedan. Jag skulle gissa på att de flesta kineser inte har en VPN tunnel vilket gör att nyhetsflödet blir något missvisande. Brott mot mänskliga rättigheter kallas det.

 

 

Google.cn har stängt ner. Så i det avseendet har google stängt ner i Kina. Om du skriver in google.cn kommer du dock till google i Hong Kong. Således funkar det fortfarnade finfint att googla i Kina :-). Google.com, google.se mm fungerar som vanligt.

 

 

Blogg.se funkar för övrigt perfekt :-)

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Love Marc Jacobs


Senaste nytt. Inköpt på Nanjing lu 580 (nära Chengdu lu)

Jag är trött. Jag är mycket trött! Går nu in i tredje veckan med besök och det känns. Har dessutom inte kunnat yoga på tre veckor = aj aj i kroppen. Det är underbart kul med besök, tro inget annat. Men efter 2,5 vecka känns det. Saknar gymmet oxå. Hade ställt klockan på tidigt för att i alla fall hinna simma innan jobbet men det gick inte. Ögonlocken var tunga som bly. Well, nog med klagande! Som sagt, det är riktigt kul med besök, bara lite uttröttande :-).Jahopp, det var inte alls det jag skulle skriva denna tidiga tisdagsmorgon. Jag skulle ju skriva om min nya Marc Jacobs väska. Marcs Jacobs gör grymma väskor enligt mig och detta blir min tredje. När jag var och shoppade med Nina och Farmor kunde jag bara inte låta bli denna snygging. Egentligen har Micke utlyst köpstop på väskor för mig (och jag på skjortor för honom). Han tycker att jag har för många. Hmmm, åsikterna går isär. Jag undrar:


Hur många väskor har du?!


Ta nu gärna i lite så att jag kan presentera siffrorna så att Micke häver köpstopet!
Kärlek
Sara


Från Sverige


Denna mycket passande gåva hade Katrin, Elliot och Malva med sig från Sverige. Lika god som fin!


Välkommen måndag! Veckan har precis startat men jag har varit igång flera timmar redan. Farmor lämnade i morse och det tog ett tag innan vi packat in henne och alla hennes shoppingfynd i taxin. Ett sorgligt förväl på det och jag är redan uppe i varv. Lite lättare denna gången då det bara är tre veckor till vi ses igen och trots att farmor lämnar så är lägenheten full av släkt i alla fall. Kommer att bli spännande och se hur Shanghai behandlar en barnfamilj med en åtta åring och en 1,5 åring. Lovar att återkomma med rapport.

 

 

Nu kära vänner kickar vi igång denna veckan! Jag tänker låta veckan präglas av något av det viktigaste vi har, family!

 

 

Kärlek

Sara

Sunday with family


Dagen började med brunch på Azul. Drinkar, familj och god mat, lovely start på dagen!

När Micke stack till flygplatsen för att hämta upp familjen på hans sida passade vi tjejer på att få fotmassage. Riktigt mysigt och gick på 40 kr.
Middag på Lost Heaven med hela gänget!
Idag är det fullt hus på 21a våningen. Utöver Nina och farmor så  har även Mickes syster Katrin och hennes två barn Elliot och Malva anlänt från Sverige. Inatt är vi 7 stycken som ska få rum i lilla lägenheten. För oss som verkligen saknat vår familj så är det riktigt kul att ha alla på plats!Imorgon lämnar dock farmor oss för att åka tillbaka till Sverige. Det har varit sååå mysigt att ha henne här, bara umgås, uppleva och prata om livet. Hon är mycket klok min farmor! Det kommer att bli mycket tomt utan henne i gästrummet och jag kommer verkligen sakna henne! Tur är att det bara dröjer tre veckor till vi ses igen!

Kärlek
Sara


Bröllopsfirande


Bröloppsfirande i Shanghai
Även om man bor i Shanghai kan man fira ett kungabröllopp på svenskt maner! Igår satt vi lixom tusentals svenskar bänkade framför TVn med svenska flaggor och champange. Kan inte påstå att vi såg så mycket av bröloppet trots att vi satt fastklistrade framför Tvn (datorn). SVT Play klarade inte riktigt av att sända direktsänt till Kina. Det gick super fram till 30 minuter innan vigsel sedan blev det mest hackiga stillbilder. Mysigt var det ändå och jag skickar all kärlek till det fina brudparet. Hurra för Viktoria och Daniel!
Kärlek
Sara


Förfest


I väntan på kollegorna. Jag tog i från tårna och gick verkligen all the way med denna lilla fika... Datorn spelar svenska visor och visar ett bildspel över kungafamiljen...Det bjöds på prinsesstårta och ballerinakakorÄven kineser gillar prinsesstårta!
Jag har lånat en svensk folkdräkt. Till mitt försvar är det första gången jag upplever ett svenskt kungabrölopp...

Idag hälsade Nina och Farmor på mig på kontoret. Jättemysigt! Det blev mycket uppståndelse över min pigga farmor och över hur lika jag och Nina är :-). När kontoret hade finbesök passade jag på att slå ihop två flugor i en smäll och bjöd på svensk fika.

 

 

 

Hi!

 

Today I would like to welcome you all to a Swedish fika at 4pm, 1st floor.

 

The coming week two very important events will happen for all Swedes. Next fri we will celebrate midsummer and tomorrow our crone-princess, the future queen of Sweden is getting married. Our princess, Viktoria has chosen to marry a man of the people, Daniel. He is a regular guy from the countryside and I think its worth celebrating that love has no boundaries :-).

 

 

 

 

Därmed har jag även talat om att jag ser mycket fram emot morgondagens brölopp! Vi planerar att sitta bänkade framför SVT Play och noga följa Viktoria när hon får sin prins!

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Nytt i vardagsrummetJag gillar verkligen kontrasten mellan det vita skinnet och valsnötsstommen!

 

 

 

I veckan har tre nyinköpta fåtöljer trillat in hem till oss. Alla tre har vi spanat på länge och mest väntat på rätt köptillfälle. Det är härligt när man får gå och längta och spana ett bra tag innan man faktiskt köper något, då blir det extra kul när man väl slår till! Denna vita skinnfåtölj står i vardagsrummet. Vi har köpt två av samma sort och tanken är att de ska stå på var sin sida av soffan. Just nu är bara en uppackad så får återkomma med helhetsbilder till helgen.

 

 

Denna gången tar det för övrigt tid för oss att komma helt i ordning i lägenheten på 21a våningen. Men det är nog bra att vi får bo in oss innan vi börjar med detaljer som tavlor och småplock. Vi har rusat in i inredningsval förr och då har det inte blivit riktigt bra. Jag tycker att det är svårt att riktigt få till det och verkligen skapa en helhetskänsla i ett rum. Att hitta massa snygga prylar är lätt men så ska ju allt passa ihop… Tja, någongång faller kanske allt på plats… :-)

 

 

I höst kan ni för övrigt vänta er en fortsättning på lägenheten på 21a våningen. Näst på tur står nämligen sovrummet och en ny säng. Egentligen behöver vi inte en ny säng utan nya madrasser och här finns inga madrasser som passar vår sängstomme i Kina (nej, inte ens på IKEA). Så det blir till att byta ut allt och tanken är att vi ska rita vår egen säng. Men som sagt, återkommer i höst.

 

 

 

Kärlek

Sara


Nytt i sovrummet

NU ÄR DEN HÄR! Stolen vi längtat och suktat efter i över ett år är äntligen här. Igår packade vi upp den sjukt snygga barcelona-stolen och nu förgyller den tråkiga hörnet i sovrummet. We are in looove!


Ps. Vi har köpt fler fåtöljer, visar så fort jag hinner!Kärlek
SaraSuperhero


Igår var vi på superhero fest. Vi var två ninjor och en catwoman.Igår tog vi första steget mot vårt första Shanghaiförväl. För första gången ska några ur vårt gäng flytta från Shangai och hem till Sverige. Läskigt, ovant och lite nervöst. Det är Nina och Gustav som bestämt sig för att bli svenskar igen och flyttar strax efer midsommar.


Igår firade vi av dem lite i förväg. Jag misstänker att de ville avleda fokus från flytt till fest så då de valde att hålla temafest. Superhero var temat och en catwoman och två ninjor minglade igår med pippi, luke skywalker, superman, charlies angels, rambo med flera. Trevligt!
Kärlek
Sara


Bästa expotipset


Trion på expot, här tillsammans med Expots maskot Haibao
I söndags besökte Farmor, Nina och jag expot. Nina och Farmor konstaterade att det inte går att beskriva världsutställningen med ord. Jag är benägen att ålla med, denna jätteutställning är svår att jämnföra med någonting annat. Du måste besöka den helt enkelt :-)Till dig som ska besöka expot har jag ett toppen-tips, gå dit med en farmor! Alla besökare som är över 70 år får nämligen använda snabbkön! Eftersom de inte ska behöva gå runt i paviljongerna själva får en eller två personer följa med. Så i söndags var vi några av de få som slapp stå i timlånga köer för att titta in i de eftertraktade paviljongerna, nice!Kan även passa på att tala om att enligt mig finner du de bästa utställningarna i tema-paviljongen. De flesta landspaviljonger är faktiskt lite småtråkiga och du klarar av dem på en kvart. I temapaviljongerna kan du lätt spendera en timme och vi var riktigt tagna av utställningarna. Dessutom verkar det som att många inte tänker på att det finns mer att se på expot än bara landspaviljonger så köerna är små.
Kärlek
SaraAi


Jag älskar att småpyssla hemma, men det där med storstädning slipper jag gärna. En lyx som faktisk är möjlig att unna sig i Kina.

 

 

 

 

Sedan jag flyttade till Kina har jag en ny kärlek, vår ai. Ai betyder tant och är även ordet för hemhjälp. När man tilltalar sin hemhjälp gör man det med ordet ai. Det är inte ett dugg konstigt eller nedlåtande på något sätt, det är helt enkelt bara det hon är. Nå, det var inte poängen, det handlade ju om varför hon var min nya kärlek.

 

 

 

Vår ai besparar mig oändligt mycket irritation. Hon fyller på fruktfatet, handlar mjölk, bäddar sängen och tar bort störiga dammtussar från golvet. Hon förgyller vårt vardagsrum genom att se till att det alltid står en bukett blommor på matbordet och hon springer små extra ärenden. Hon fungerar precis som magi, jag kan lämna frukostrester framme och ändå ha ett städat kök när jag kommer hem, underbart. Hon är bra för min riktiga kärlek också! Hur många par gnabbar inte om disk, tvätt, toalettrengöring…? Well, inte vi. Är något fel så är det ju bara att skylla på ain, praktiskt! Men som med alla kärlekar har vi haft små duster, som när hon färgade Mickes vita skjorta rosa. Men säg den kärlek som är fläckfri…

 

 

 

Kärlek

Sara


Ny junivecka


Dagens önsketanke!

 

 

 

Idag mina vänner är det en trött Sara bakom tangentbordet. Helgen var allt annat än lugn och denna tidiga månadsmorgon betalar jag med en tung trötthet. Benen känns tunga som bly och det var riktigt svårt att krypa ur sängen, jag hade allra hellst snoozat några timmar till.  Lördagens helkväll och gårdagens expomaraton har satt sina spår. Men det är värt varenda gäspning!

 
Denna vecka lär inte bli lugnare, vi har finbesök från Sverige på kontoret vilket innnebär en vecka fullspäckad med möten och presentationer. Det är inte annat än att jag känner mig lite nervös, mitt lilla team ska granskas i detalj. Tanken är att Sverige ska kunna dra lärdom av hur vi jobbar och tvärt om, kul! Samtidigt vill jag spendera så mycket tid med farmor och Nina som möjligt så jag gissar på att jag kommer att stupa i säng om kvällarna denna vecka. Misstänker att bloggen kommer att bli lite lidande, något jag hoppas att ni har överseende med. Nu vänner kickar jag igång denna nya junivecka!

 

 

 

Kärlek

Sara


Underbar lördag
Bilder från gårdagskvällen på Taikan lu.

Åh, vi hade en underbar lördag! Jag, Nina, Farmor och Micke så till att njuta så mycket vi bara kunde av gårdagen och den var så bra att vi inte kom i säng förrän klockan fem på morgonen!Dagen spenderade vi tjejer ensamma och fyllde den med shopping, nagelfix och parkhäng. En riktigt tjejdag med andra ord och precis vad vi behövde för att hinna komma ikapp och snacka om allt som hänt det senaste året. På kvällen mötte vi upp Micke för en prommis på mysiga Taikan lu med tillhörande middag. Vi hittad en tyst mysig italiensk restaurang med underbar mat, perfekt för oss fyra :-). Sedan släppte vi av farmor hemma och vi tre kids mötte upp våra vänner för en galen natt på stan. Som sagt, en underbar lördag.Då kvällen varade länge så ligger jag trött i soffan för att samla krafter för eftermiddagens expobesök. Nina, farmor och Micke är på glasögonmarknaden. Hoppas att er helg är lika härlig som min!

Kärlek
Sara

 


Nytt i gardroben


Tunika med handgjorda detaljer, 240 kr. Inköpt på silkmarket, Luijabang Lu 399

Att ha besökare i Shanghai innebär onekligen en hel del shopping. Jag agerar shoppingguide, smakråd och prutexpert och även om jag är fullt fokuserad på mitt uppdrag så händer det att det råkar slinka ner en liten grej även till mig...
Igår spenderade vi några timmar på silkmarket, platsen där du kan få preces vad du vill uppsytt. Det blev en hel del fynd både för Nina och farmor som väntas leverars på torsdag. Har ni tur delar de med sig av godbitarna :-). Jag tycker att det är underbart att Shanghai bjuder på en klädmarknad som passar alla åldrar, vi hade lika kul alla tre! Mysigast var att se farmor botanisera runt bland alla tyger! 


Kärlek
Sara


MYYYYS!


På flygplatsen, farmor något inklämd mellan the sisters. Hihi!
På prommis runt kvarteretJag fick massa små presenter från Svergie. Här med lakrits och LEVERPASTEJsmacka. Sjuuuukt gott!

Nu är de här på plats i gästrummet. I skrivade stund ligger de två och snusar i bäddsoffan och jag gör mig redo inför veckans sista jobbdag. Det är så mysigt att ha lite familj på plats igen! Allt är precis som vanligt, det känns knappt att det var ett helt år sedan vi sågs sist. Men det är det som är det fina med familj!!!


Nä vänner, fler betraktelser hinner jag inte med denna morgon. Jag ligger redan lite efter schemat. Började dagen med simning, underbart sätt att börja dagen på men tror jag stod lite för länge i duschen efteråt :-). Önskar er en underbar fredag, gärna med lite helg-feeling!

Kärlek
Sara
YES!

Om fyra timmar kommer dem!!! Snart snart snart kramar jag om finaste farmor och min underbara syster. LYCKA!Kärlek
SaraThe story of Pudong, Shanghai

Pudong, Shanghai 1990
Pudong, Shangai 2000
Pudong, Shanghai 2010
Pudong, Shanghai the future?
Shanghai är staden som befinner sig i ständig förändring! Ibland känns det som att ingeting är omöjligt i denna galna stad! Jag tycker att det ska bli otroligt spännande att se var Shanghai befinner sig om 20 år. De senaste 20 åren har det ju hunnit hända en hel del…

 

 

Ett mysigt exempel på den föränderliga staden Shanghai står min goda vän Martin för. Han blev något förvånad när han efter tre veckor på resande fot skulle gå på sin capoeira klass. Väl framme vid lokalen inser han att capoeiran måste ha bytt lokal, det gamla huset fann nämligen inte kvar. Det var puts väck och borttaget på enbart tre veckor! Det går undan i Shanghai!

 

 

Kärlek

Sara


Balkongen


Balkongen, numera en plats för massa mys!Vår fina fågelbur innhöll levande ljus på förra balkongen men det blev aldrig riktigt bra då de inte kunde hålla emot blåsten. Nu stoppade jag inte en blomma istället. Jag är supernöjd!
På vårt handgjorda minibord från Filippinerna har jag ställt en söt blomma och kinesiska porslinskulor.Jag älskar vårt lilla bord med alla dess detaljer. Den höll på att inte få följa med hem från Filippinerna då vi glömde den på flygplatsen. Jag fick smita in bakvägen för att hämta upp den :-)Porslinskulorna fann jag på blomstermarknaden, 10 kr st!Godmorgon bloggen! Tänkte passa på att titta in en snabbis innan jag tar metron till jobbet för att bjuda på lite bilder från vår balkong. Jag är som sagt supernöjd med vår lilla uteplats. Tanken var att den skulle gå nästan helt i blått och vitt men fann inte så många blå blommor så det fick bli lite rosa inslag. Nu längtar jag redan tills klockan slår 18 så att jag kan skynda hem och förbereda middag på balkongen :-).Tänkte passa på och höra med er om ni tycker om att se bilder från lägenheten på 21a våningen? Detta är ju ingen inredningsblogg men då det är just inredningen som står på tapeten i mitt liv har det blivit några sådana inlägg. Bu eller bä?

Kärlek
SaraNycklar


Nyckelmannen in action!


Det var väldigt spännande att se hur man kopierar nycklar. Lite skrämmande oxå då det var superenklet och gick på ett nafs. Tur att nyckelmannen inte vet var vi bor!Jag stod snällt och väntande de 5 minuter det tog och fixa två extranycklar. Det var jag, nyckelmannen och en snarkande kines. Micke försvann för att fota.Nu när det vankas besök i Shanghai var det dax för oss att skaffa oss några extranycklar. Tursamt nog har vi en nyckelkille precis runt hörnet så i söndags på väg till expot stannade vi till och gjorde två nycklar. Det tog 5 minuter och kostade 30 kronor. Simple as that!

 

 

 

Kärlek

Sara


Sveriges nationaldag i Shanghai
Vår goda vän Peter sjöng "Cecilia Lind" av Wresvik, inte ett öga torrt!
Nina sjön ett slagermedly och Martin ledde allsång på Paviljongen :-)


 

Vi firade Sveriges nationaldag på expot med allsång och körsång. Vi var 200 flaggviftande svenskar som skrålade "jag tror på sommaren" och längtade hem till öppna landskap. Sveriges generalkonsul läste en dikt. Jag råder dig att se orginalet här och ägna en minut åt vårt underbara land!Jag är en kran i Göteborgs frihamn en disig morgon.

Jag är en kyrkbåt vid Siljans strand.

Jag är figuren Rosenbom i flottans Karlskrona.

Jag är Bohusläns karga stenar och sand.

Jag är Riddarfjärdens klarblå vatten.

Jag är busstationen på torget i Söderhamn.

Jag är Kungsgatans blixtrande ljus om natten.

Jag är alla blommorna i Roslagens famn.

Jag är Vingas salta, friska västvind.

Jag är Hälsinglands trollska susande skogar.

Jag är sommarhagens svängande trädgren.

Jag är bordet på en gammal söderkrog.

Jag är Djurgården och Brynäs på Hovet.

Jag är Thore Skogman i Malmö Folkets Park.

Jag är en badande unge på sommarlovet.

Jag är Smålands skogbevuxna mark.

Jag är eftermiddan´s Aftonblad och Expressen och kvällens Aktuellt i TV 1.

Jag är den väldiga pung på NK-stressen.

Jag är mera Värmland än en värmlänning någonsin kan bli.

Jag är midsommarstången på den gröna ängen.

Jag är adventsstjärnans blekröda ljus.

Jag är Lucian med kronan och kaffe på sängen.

Jag är lördagskvällsdansen i Åmåls Folkets Hus.

Jag är midnattssolens mäktiga sken.

Jag är ett paket ifrån Ellos i Borås.

Jag är violen från bokhandeln i Flen.

Jag är stämpeluret hos Asea i Västerås.

Jag är Povel Ramel och jag är Evert Taube.

Jag är Pettersson Berger i treans kanal.

Jag är kostym från Kapp Ahl i en garderob.

Jag är Karl XVl Gustaf i Vita Havets sal.

_____________

Jag älskar Mitt Land och människorna som bor där,

även om jag naturligtvis ifrågasätter ett och annat

av sådant som händer omkring mig.

Men kärleken och känslan, för det land där jag är född och lever,

den kan ingen ta ifrån mig.

De milsvida skogarna och alla älvarna och sjöarna

och människorna....är en del av mig.

Och människorna som bor här.... Dom tror jag på

i en värld som inte riktigt vet vad den vill.

Men jag är glad över att jag får leva och att jag får bo

i Sverige


- mitt hem av Alf Robertson


Kärlek
Sara


Just nu...

... fixar jag vår balkong. Snart blir det nationaldagsfirande på expot.
Kärlek
Sara


Blomestermarknaden

Blommor, blommor, blommor och allt som hör till finner du på blomstermarknaden. Hong Jing Lu 718


I går styrde jag kosan mot blomestermarknaden, en av mina absoluta favvoritmarknader i Shanghai. Så som sig bör i Shanghai så är blomestermarknaden allt annat än lagom. Den är gigantisk och bjuder på snittblommor, krukväxter, utomhusväxter, träd, buskar, krukor, trädgårdsredskap... Det finns ingen hejd, är du blommoman kan du lätt förlora dig i denna väldoftande marknad. Jag älskar att bara strosa runt i detta blomstrande himmelrike. Hmmm anar att i dessa stunder är pappas flicka :-).Igår spatserade jag runt där på egen hand vilket var riktigt mysigt, ingen som som stressade mig bort från blomsterkrukorna. Jag var där på uppdrag balkong och jag lyckades fullföra mitt uppdrag. 7 plantor och några krukor färska kryddor lyckades jag få med mig hem för det ringa priset av 120 kr. Överkomligt! Det enda som drog ner mitt blomstrande besök var att jag såg en råtta kila iväg bakom perennerna, tog ett tag innan jag vågade mig in i just de blomsterhavet...

Kärlek
Sara


PlanerJag bjuder så här på veckoslutet på ett hem to kill for. Såååå snyggt! Jag gillar verkligen kombon vitt och brunt.

 

 

 

 

Mmm, äntligen helg! Denna fredagseftermiddag har krypit fram i snigelfart och jag har mest bara längtat efter att klockan ska slå sex så att jag får fira helg! Jag tycker att det väldigt frustrerande att det inte är tillåtet att flexa på mitt jobb. Idag hade alla parter tjänat på att jag fick fira helg lite tidigare och istället jobba lite längre andra dagar. Men, men så fungerar det inte här.

 

 

Helgen är som vanligt planerad in i minsta detalj. Detta är sista besöksfria helgen innan vi lämnar Shanghai för sommarsemester i Sverige så det är mycket som ska hinnas med. Mest fokus kommer lägenheten att få. Gästrummet ska göras beboligt, ett rum som just nu främst agerar föråd. Den helt blomsterfira balkongen ska också få lite uppmärksamhet. Det blir en tur till blomstermarknaden i jakt på lavendel och ett citrusträd. Utöver det ska vi hinna träffa våra vänner, springa en mil, yoga och fira Sveriges nationaldag på expot. Ni ser, en fullspeckad helg.

 

 

Jag planerar att kicka igång med lite manikyr (50 kr) sedan middag med Micke och eventuellt någon vän. Önskar er en toppenhelg!

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Good news


Att mitt Sverigebesök bara är en månad bort är värt att fira!

 

Idag kom min flygbiljett till Sverige. 9 juli landar jag på Kastrups flygplats, lycka! Jag stannar ända till den 1a augusti, det vill säga tre veckor. Jag kan inte riktigt greppa att det var ett helt år sedan jag var i Sverige sist, hjälp vad jag längtar!

 

 

 

Kärlek

Sara


Spicy Sichuan


Sichuan Citizen ligger på Donghu lu, nära Huihai lu.

 

 

 

 

Idag är det bara en vecka kvar innan Nina och farmor anländer till Shanghai, lycka! Sitter och funderar över allt vi ska hinna med under deras veckor i Shanghai. Vilka ställen vi ska besöka, vad som ska shoppas och kanske viktigast var vi ska äta.

 

Ett av mina lite senare favvorithak när det kommer till kinamat är Sichuan Citizen. Detta röda place bjuder på mat från provincen Sichuan, platsen som gett namnet åt den intensiva Sichuanpepparn. Mat från Sichuan är spicy och den röda chilin går som en röd tråd genom alla rätter. På Sichuan Citizen används det så mycket chili att jag ibland börjar hosta av den chiliklädda matosen. Men maten, mums! Tyvärr blir det nog inte ett besök här under kommande besöksvecka. Min fina farmor är nämligen allergisk mot just chili. Så jag får fundera vidare över Kinas mindre spicy alternativ. Dumplings, grillspet, nudlar alternativen är många :-).

 

 

Kärlek

Sara


Att blogga om bloggar


Bra förebilder!

I looove Blondinbella och Carolina Gynning! Coolare brudar får man faktiskt leta efter! I mångas ögon är de dumma blondiner med stockholmsdialekt eller sillisar men den uppfattningen delar absolut inte jag.
Nu ska krypa till korset och erkänna att jag följt bådas bloggar av och till i ett år och enligt mig är de långt ifrån pantade blondiner! Båda tjejerna har skräddatsytt deras egna karriärer och är enligt mig drivande, framgångsrika och ambitiösa karriärskvinnor. Blondinbella är 19 år och har skrivit en bok, har ett eget klädmärke, driver en av Sveriges mest framgångsrika bloggar och har signat ett miljonkontrakt med spotlife. Gynning är den vråpiga big brother donnan som även hon skriver böcker, har sin egen parfym, gör TV och kan livnära sig på sin konst om hon vill.  Nä, jag tycker att dessa brudar är lysande förebilder på 2000-talets kvinna som vågar vara sig själv trots omgivningens påhopp. För visst är det så, i alla fall i akademikernas värld att vråpiga blondiner inte står högt i kurs, de kallas ytliga och korkade. Blondinbella och Gynning har tagit den dumma blondinen och förvandlat henne till en snygg kvinna med klös. Jag hejar på dessa snygga, fixade, shoppinggalna, rika, framgångsrika, drivande entreprenörer, you go girls!

Om du vill se ett klipp där Blondinbella intervjuar Gynning så klicka här.

Kärlek
Sara

11 Shanghai-tips!


Shanghai från 101a våningen

Titt som tätt trillar det in små mail med frågor från mina läsare, lycka för en hobbybloggare som jag! Det senaste mailet kom från Johanna som reser till Shanghai om två veckor, hon skriver "Jag skulle vilja ha tips om ställen där man inte tappar bort sig lätt, men shoppar billigt, äter gott och med fina miljöer". Well Johanna here we go! Här kommer 11 Shanghai-tips med fina miljöer!

 

 

♥ Ha alltid med adressen till ditt hotell på kinesiska. På så vis är du bara en taxiresa bort om du skulle komma bort.

 

♥ Besök Expot! 

 

♥ Prommenera i French Concession. Donghu lu, Anfu lu och Julu lu är tre favvogator som har ett enormt utbud på både shopping och mat. Xinle lu (nära Shanxi lu) är min favvogata för shopping.

 

♥ Åk upp I "the bottle opner", Shanghais högsta skyskrapa. Här kommer du så högt som till våning 101 och kan spatsera på glasgolv. Efteråt kan du skryta med att du varit uppe i världens högsta observatorium. Det kostar 150 rmb att komma hela vägen upp.

 

♥ Ät en vardags-lunch på M on the bund (100 rmb). Shanghais första västerländska restaurang och med en terass som bjuder på förstaklassig utsikt över Shanghais skyline.

 

♥ Gå upp i ottan och ta dig till en park eller till the Bund för att titta på alla morgonpigga tai-chiare. Har du lika tur som min mor får du vara med.
 

♥ Hitta dig ett hål i väggen och smaka på lokal kinesisk mat. Nudlar, dumplings, grillspet… Ta med dig fynden till en park för en fin miljö.

 

♥ Åk till fejkmarket på Naning lu 588 (nära Chengdu lu) och shoppa loss. Pruta tills du skäms och sedan lite till!

 

♥ Söndagsprommenera i Peoples Park och besök äktenskapsmarknaden.

 

♥ Åk till Taikan lu och njut av alla små gränder. Här är ett virrvarv av små designbutiker, restauranger och cafeer. Thaimat är ett säkert kort.

 

 ♥ Lost Heaven har kinesisk mat som brukar tilltala västerlänningar. Dessutom är stället riktigt snyggt! Notan brukar hamna på 150 rmb/person inklusive dryck. Sichuan citizen är en annan restaurang med mumsig kinamat, lite åt det mer spicy hållet.

 

 

 

Kärlek

Sara


When in China...


Jag kan tyvärr inte bjuda på andra bilder än denna från lördagskvällen. Solfjäder och hårprynad från accessory market. Klänning inköpt under gymnasiet (alltså för ca 10 år sedan, galet!)

 

 

 

 

I lördags var vi på en heltrevlig fest. Vår goda vän Peter fyllde 30 och dagen i ära fixade hans tjej Malin ett hejdundrans partaj! Hela gänget skramlade också hyrde Malin in ett salsaband så att vi alla kunde vicka på rumporna till livemusik. Tilläggas ska att Peter och Malin besitter Shanghais bästa uteterass som rymmer 20 glada vänner, ett salsaband och ett litet dansgolv. Lite solsken på det och lyckan är gjord!  

 

 

Då vi befinner oss i Kina kickade vi igång festen redan klockan fyra. På så vis var bandet färdigspelade vid åtta och alla kinesiska grannar kunde krypa till kojs vid tio utan störande salsatoner. Trodde vi ja! Klockan 19 tog jag emot första klagomålet från grannarna, vi var alldeles för högljudda! Klockan 19.55 kom polisen… Detta i ett land som smäller smällare klockan 5 på morgonen, som tutar en i öronen dagarna i ända och som skriker en i öronen med megafon i mataffären. Då bandet inte hunnit till grande finale än försökte vi med lite västerländsk logik: "under kinesiska nyåret (2 veckor) smälldes det smällare dygnet runt, då kan väl vi få spela musik till klockan åtta på kvällen bara en kväll". Det gick inte så bra, polisen svarade kallt "ni är i Kina, här är det OK att smälla smällare klockan tolv på natten men det är inte ok att spela musik klockan åtta en lördagskväll så släck ner". Vi släckte ner.

 

 

Jag kan inte låta bli att dra en parallell till Sverige. Om en polis skulle tala om för en invandrare att så gör vi minsann inte Sverige, rätta in dig i ledet misstänker jag att det skulle bli fina rubriker i aftonbladet, eller vad tror du? 

 

 

 

Kärlek

Sara


RSS 2.0