Sara och Angelica, en vecka i Shanghai

av Gästbloggarna, Sara och Angelica




I bakgrunden, Shanghai World Financial Tower


Kina... Ett väldigt annorlunda liv, där man varken förstår eller blir förstådd.

Flyget landade 6.40 (Kina tid) förra lördagen, några timmar senare var vi framme hos Sara och Micke. Dags att leva lite lyxliv! Efter någon timmes vila tog vi en taxi till textilmarknaden (det finns olika marknader/köpcentra för allt) för att få lite kläder uppsydda. Vilken syn!! Underbara kläder överallt, väldigt svårt att bestämma sig (för ovanlighets skull). Kvällen bjöd på riktigt kinamat, där en massa rätter beställdes in, ställdes på en snurrbricka och sen var det bara att plocka (med pinnar så klart!). Samtidigt som mat serverades blev man uppdragen för dans på scenen... ett riktigt kul ställe som inte kan beskrivas i ord! En mycket bra kväll med väldigt trevligt sällskap!

Söndagen bjöd på shopping på Fakemarket, massa folk, massa affärer och en massa prutande, underbar shopping men väldigt påfrestande, lite manikyr emellan är nödvändigt.

Måndagen var första dagen på egen hand i Shanghai, tack och lov är en taxiresa billig, men dock livsfarlig! Visitkort är nödvändigt för att ta sig någonstans (Sara och Micke har en stor kollektion, tack), sedan är det bara att hålla i sig (säkerhetsbälten är överskattat, man kan väl inte dö om man sitter i baksätet?) och hoppas att man kommer rätt. Vi har inte legat på latsidan utan haft sightseeing varje dag med bland annat besök i Zhujiajiao (flodstad ca en timme från Shanghai), Old town där vi hängde lite i Yuyuan Garden, Pudong med besök i Shanghai World Financial Center (100e våningen), People's Square, Nanjing Lu och The Bund.

Kvällarna har vi spenderat mestadels med Sara och Micke, på diverse restauranger (bland annat China Town med Moulin Rouge stil), barer (Lounge 18 och Vue Bar), nattklubbar (som Mint och Zapatas) , med kinesisk massage och en kväll spenderade vi själva på Era (akrobatik på kinesiskt vis).

Shanghai är en väldigt högljudd stad med skrikande kineser (väldigt många), bilar, tutande (både bilar, cyklar och motorcyklar) och väldigt mycket ombyggnader/byggande inför Expo. Man kan även återfinna Expo gubben (Haibao) överallt (även på de mest bisarra ställen som på museum). Det finns dock delar av Shanghai som är lite lugnare, bland annat Taikang Lu och Xintiandie dit Sara och Micke ska flytta. Vi har varit där idag och spanat in de mysiga och lite lugnare kvarteren. Klart godkänt fick dem efter en glass i parken.

En väldigt spännande, annorlunda och utmattande resa (där allt är ett projekt eller ett äventyr med lyckligt slut).

Vi tackar Sara och Micke för en underbar vistelse och hoppas att dem får det underbart i sin nya lägenhet. Äventyren i Shanghai hade inte varit lika underbara om det inte vore för deras expertis, tips på ställen utan allt för många turister och framförallt deras förträffliga sällskap!

Imorgon (måndag) blir det ett besök på Ikea (och lunch med Sara) och förhoppningsvis ett besök på sexmuseum innan vi drar vidare till Peking för lite mer äventyr. Det må vara underbart med semester men vi hoppas på att komma hem som planerat (alla har ni väl hört om vulkanen på Island och om Katla).




/Sara och Angelica från soffan på Grand Gateway


Kommentarer
Postat av: Anna G

Kul med gäster på bloggen!

Jag kanske har missat att du skrivit om det tidigare Sara men vad är Expo?

Kramar

2010-04-18 @ 19:24:06
Postat av: sara ♥

hej anna, kul att du gillar mina gästbloggare :-)



expon är en världutställning som ska hållas I maj. samma utställning som eiffeltornet skapades för. jag har itne skrivit ngt om expon än, får återkomma på den pungten!

2010-04-19 @ 03:44:01
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/
Postat av: Anna G

aha! är det där lilla sjöjungfrun också ska vara?

2010-04-20 @ 09:02:26
Postat av: sara ♥

precis!

2010-04-21 @ 05:14:25
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0