Gott Nytt År!


Gott Nytt År till er bloggisar, ni har förgyllt mitt 2010!





Vi firar nyår med härliga vänner i Båstad. Sötisarna ovan (min syster Nina och hennes Marcus) bjuder till till nyårsfest.





Gott Nytt År bloggisar! Micke och jag firar in det nya året och vår sista kväll i Sverige i Båstad tillsammans med riktigt fina vänner, god mat och bubbel i glasen. Vår önskekväll.



Tittade mest in för att önska dig en riktigt härlig kväll och ett Gott Nytt År. Också vill jag säga tack för att du tittat in till mig så troget under 2010 :-). Vi ses nästa år vänner, då från lovely Shanghai!





GOTT NYTT ÅR
Sara


Vintervitt Skåne


Ett vintervitt Helsingborg. Lite svårt att se men havet har fryst till is. Det kan vara första gången jag ser det Skånska havet fryst. Här på prommis med pappa.





Skåne blir verkligen vackert med all snö.





Jag är inte van vid att se Skåne så vitt. För er norrlännignar kan jag tala om att snön bara brukar stanna någon dag här nere i Skåne, sedan smälter det bort. Det innebär att vi inte är vana vid snö i drivor. Igår när vi var ute på vinterprommis vid Helsingborgs kuststräcka fick vi putta en stackars bil upp för backen. De kom bara inte upp. Trots det extra jobb som snön innebär så måste jag säga att jag tycker att Skåne blir sååå vackert i sin vintervita skrud.




Kärlek
Sara


Semesterdagar

Dessa små godingar är nästan exakt lika gamla som mig. Min mor köpte dem min allra första jul när jag bara var ett par månader gammal. Hon tyckte att det behövdes i alla fall ett litet julpynt när det fanns ett barn i huset. De har åkt fram varje jul sedan dess.



Ännu en vacker vinterdag att vakna till denna julsemester. Som sig så bör på semesterdagar har jag tagit det lugnt denna morgon, legat kvar i sängen och läst. Just nu läser jag boken bakom filmen "eat pray love". En helt underbar bok, jag är nästan förälskad i alla vackra meningar om livet. Hihi, jag är en riktigt bokmal och igår köpte jag hela åtta böcker bara till mig. Butiksbeträdet frågade lite försiktigt om hon skulle slå in några av dem. Nej, svarade jag, alla är till mig! Vad underbart svarade hon och så förenades vi en liten stund över kärleken till böcker.


Idag kommer min andra kärlek till Helsingborg. På tiden tycker jag, igår missade han en middag med hela tjocka släkten. Han hängde med sina vänner istället. Idag blir det lunch och fika med min far, sedan ska vi på konsert med min mamma-familj och alla respektive ikväll. Jag hoppas på att klämma in en lång strandprommis någonstans mellan alla familjeaktiviteter.


Vi hörs imorrn vänner, kommer inte att hinna bjuda på fler inlägg idag. Men som sagt, vi ses ju imorrn!





Kärlek
Sara

Svensk!


En mycket stolt svenska! Även om jag efter mitt frisörbesök ser något mindre svensk ut i mitt mörka hårsvall.




Det känns så trist, att nyår snart är här. Det innebär nämligen att vi snart är på väg hem till Shanghai, redan på lördag åker vi. När jag är i Shanghai kan jag inte påstå att jag längtar efter Sverige, visst är det mycket/många jag saknar men jag går inte runt och längtar hem. Men nu, när jag är i Sverige längtar jag hem som aldrig förr. Jag älskar verkligen mitt land, mitt Sverige. Jag tycker verkligen om Sverige och allt som är svenskt. Jag tycker om ica, morgontv och svensk design. Det enda jag lätt kan vara utan är klagande svenskar (vi måste vara världsbäst på att klaga).


Jag ska verkligen försöka att njuta av de få dagar jag har kvar i mitt land denna gång istället för att redan sörja att jag snart åker här i från. Innan vi åker hem ska jag hinna med en stor släktmiddag, konsertbesök, middag med vänner, luncher och ett hejdundrans nyårsfirande så jag har mycket att njuta av :-). Först ut är ett tandläkarbesök och lunch med gymnasiegänget, tror att jag kommer njuta mer av det sistnämnda :-). Hoppas att även du njuter av dina mellandagar!




Kärlek
Sara


Grönkålen


I vår familj är det grönkålen som har huvudrollen under julen, hemligheten är grädde.




Jag och pappa. Det är helt omöjligt att få hjälpa till att laga mat när min pappa står vid spisen. Men man får titta på.




I väntan på julens godaste rätt!




Det verkar som att de flesta familjer har sina egna tradtioner. Visst är köttbullar och Kalle Anka inslag som verkar gälla oss alla men så finns det oftast något sticker ut. I min familj är det grönkålen, den är helig. På själva julafton äter ju inte vi julmat, ingen av oss är några riktigt fan av julmat. Men det blir alltid en grönkåls-lunch eller så blir det regält mycket grönkål på lillejulafton hos pappa. I år var det hos pappa jag fick njuta av denna rätt, tillsammans med en bit julskinka. Jag tröttnar aldrig och kan äta precis hur mkt som helst!


Vad är er jultradition?



Kärlek
Sara



Vintermys


Åh vad jag njuter av vintern, den är så vacker. Den blir extra vacker när jag får vara på besök i vinterlandet. När jag får åka tillbaka till en tillvaro utan långkalsonger :-).




Man kan inte säga annat än att vi har varit mobila denna jul. Helsingborg, Malmö, Lund, Klagshamn, Örebro och Arboga har vi hunnit besöka hitills. Båstad står kvar och väntar på vårt nyårsbesök. Jag måste erkänna att vi är lockade av att kunna ha ett eget hus i Sverige, så att alla kunde komma till oss istället. Dessa jo-jo tendenser är faktiskt lite slitsamma.


I eftermiddag planerar vi att ta tåget tillbaka till Skåne. Det blev verkligen en snabbvisit här uppe i norr för mig men riktigt kul att jag kunde närvara vid lilla Vilhelms dop (Mickes systerson). Micke är favorit här uppe och de andra två syskonbarnen är totalt tokiga i honom. Det har inte blivit mycket Micke kvar till mig direkt .-). Nu står en lunch kvar på schemat och sedan håller jag tummarna för att tågen går som de ska. Jag har en middagsdejt med min bästa vän från Lunda-tiden ikväll och den vill jag ju absolut inte bli sen till. Men så har det snöat hela natten i Örebro så finns en liten risk för förseningar. Håller tummarna som sagt.





Kärlek
Sara


Present-tips!


Baby-Uggs måste vara nått av det sötaste som finns!




Jag blir sugen på en bebis bara så att jag får behålla dem!




Att köpa små söta bebis-skor måste vara den bästa bebis-presenten. Vi hade ett helt gäng nykläckta små sötisar att hälsa på under julen och gav ett par lurviga skor till de små godingarna. Jag är inget fan av UGGs för vuxna, de må vara sköna men designen... Däremot blir de helt bedårande i miniformat! För dig som är i Shanghai och planerar att köpa hem en present till en liten knodd rekommenderar jag baby-skor. Nanjinglu 580 :-).




Kärlek
Sara



Minnen från julafton


Julhälsning till er alla från moi!



 
Vackraste julsyskonen!




Moder och bror


Och granen så klart, som stod så grön och grann i stugan med fina klappar som väntade på kvällen.



Så var julafton över och jag ligger och drar mig i barndoms-rummet. Jag tycker verkligen om att få ligga kvar i sängen och läsa/blogga och bara mysa. Idag är min rastlösa kärlek i Örebro och jag kan ligga kvar precis hur länge jag vill utan dåligt samvete.


Det blev en härlig julafton i Ramlösa igår. Jag firade tillsammans med mamma och syskonen. Fram emot kvällen kom även min mormor och moster. Nu sedan alla vi syskon har blivit vuxna ser julen ganska annorlunda ut mot när vi var barn. Numera går vi alltid en lång julprommis och tittar in hos vänner som bor i samma kvarter för att önska god jul. Vi dricker bubbel och äter en fyra-rätters middag. Vi skippar faktiskt julmaten på själva julafton. Ingen av oss är stora fan och den feta julmaten så vi kör på långsittning istället. Med många rätter och gott i glasen.



I eftermiddag tar jag förhoppningsvis tåget upp till Örebro och besöker kärlekens familj. Vi firar jul på olika håll men en sväng upp till hans familj är ju ett måste även för mig. Dessutom vankas det barndop för Mickes nya systerson imrogon, något man så klart inte får missa. Håller tummarna för att tågen går som de ska. Det har äntligen slutat att snöa i Skåne så jag ser ett ljus i tunneln. Innan jag sätter mig på tåget ska jag hinna med en liten dejt med gymnasievännen Sara.



Skickar en liten julkram till er alla, hoppas att er julafton var lika mysig som min!




Kärlek
Sara


Julmorgon



Julstämning!




Ser du att jag färgat håret? Ser att ögonbrynen också behöver sig en omgång :-)





Tittar bara in en snabbis för att säga GOD JUL till världens finaste bloggisar! i Helsingborg råder morgonmys och juolstämning och vi laddar inför en julafton i familjens tecken. Vad är fokus hos er denna julafton?!








Kärlek
Sara

 




Sneakpeak






Så här dan före dan så ger jag er julklapps-sneakpeak. Denna lovely plånbok är min julklapp från kärleken. Eftersom vi hade NOLL plats över i våra väskor så bytte vi julklappar innan jul. Ibland får man vara lite praktisk :-).





Kärlek
Sara







Lillejulafton


Denna lillejulafton är det snökaos i Skåne. Det har snöat precis hela dagen




Systrar på väg ut på snöprommis med pappas hundar.




Denna lillejulafton har snön fullkomligt vräkt ner över Skåne. Jag är glad att jag inte behövt byta stad, jag har snällt hållt mig till Helsingborg. Vi syskon möttes upp för en lunch i stan och jag fick äntligen träffa min systers blivande sambo. Vi skålade i bubbel och lärde känna varann, me likey!


I skrivande stund sitter jag i pappas kök och skriver. Mina syskon röjer på ovanvåningen och pappa fixar med grönkålen. Ljuvliga jul! Vi firar alltid jul med pappa på just lillejulafton. Då kommer alla plastsyskon, helsyskon och halvsyskon till pappa och Cecilia för att fira jul. Farmor kommer hon med. En riktigt mysig tradition och en perfekt start på julen. Imorrn blir det jul hos mamma. Jag njuter och försöker att hålla hårt i varje minut. Denna jul fullkomligt flyger iväg och jag vill inte att den ska ta slut. Jag trivs så otroligt bra hemma i Helsingborg tillsammans med min fina familj!


Nej mina kära, nu är det dax för mig att signa ut. Det blir mer tid över till er sedan, när jag är tillbaka i Shanghai.





God Jul!
Sara


Frulle


Shanghai lyckas inte riktigt leverera en god frulle. Så nu när vi är hemma äter jag frulle tills jag storknar!




Jag njuter så av den svenska maten. Är orolig f¨r att jag kommer svälla upp och komma hem till Shanghai 2 storlekar st¨rre... Mest njuter jag nog av frukosten. Ostar, leverpastej, filmj¨lk, grova br¨d. Jag kan inte få nog, äter tills jag storknar.


Ikväll firar vi jul hos pappa, då ska vi äta gr¨nkål, pappas gr¨nkål. Har laddat hela dan, hoppade ¨ver mellanmålet. Jag säger YES till den svenska maten!




Kärlek
Sara


Fly away





Någonstans över Danmark




Jag är inget fan av att flyga, tycker mest att det är obehagligt. Men resor som dessa väger upp, världen är ju så vacker från ovan!




Kärlek
Sara


Gerdahallen

Igår körde jag ett pass på Gerdahallen, Sveriges bästa gym. Innan vi flyttade till Shanghai ledde jag klasser där. Aerobic, step och yoga. Åh vad jag saknar det, jag saknar gruppträning! I Shanghai tränar jag i vårt gym också går jag på yoga så klart. Men jag vill ha svettiga danspass med coola moves och groovy music. Dessa två Sverige-veckor ska jag försöka klämma in så många Gerdapass som möjligt!




Kärlek
Sara


Kaos i Amsterdam


För mycket folk, alldeles för mycket folk.




De gjorde sitt bästa...





Äntligen med biljetter!



Thank GOD att vi kom hem!





Kärlek
Sara


Vi kom hem


Moi förra gången jag var hemma, i somras. Jag har inte lyckats hitta en dator i Skåne som kan läsa vårt SD kort än. Hoppas att kunna visa pics från ett överfullt Amsterdam inom kort.




Vi kom hem. Men hjälp sånt kaos det var på Amsterdams flygplats. Det tog oss över två timmar att checka in vårt bagage och då hade vi redan checkat in oss själva online och smitit in via first class ingången. Men vi kom hem. Efter över 2 dygn på resande fot, ca 36 timmar försenade. Mamma och Mats var änglar och hämtade oss på Kastrup, vi orkade inte vänta på ytterliga en transport. Sedan blev det lammstek, after eight, paralmentet och inspektion av gran hemma i Ramlösa. Lovley!


Idag börjar ett minimaraton i att träffa vänner. Något mer kompakt än ursprungsplanen då vi missat två dagar av semester. Idag är schemat brunch hos farmor, klippning, zumba-pass på älskade Gerdahallen i Lund och till slut middag hos fina vännerna Chrisitne och Fredrik. I den takten rullar det fram till och med den 23e. Då stannar jag upp och börjar fira jul :-).


Bloggen blir nog lite lidande, det hoppas jag att ni har översende med. Men jag försöker att titta in här varje dag för att säga hej. Puss på er!



Kärlek
Sara






Strandade i Amsterdam

Det är en utmaning att ta sig hem i år... I skrivande stund har vi varit på resande fot i 36 timmar och sovit på två olika hotell utan värme (det senare med röda sammetstapeter). Jag är redo för att komma hem kan man säga.


Nu befinner vi oss i Amsterdam och har precis lyckats checka in oss online på ett flyg som förhoppningsvis tar oss till Kastrup i eftermiddag. Håll tummarna för oss vänner!!! Vi har redan missat årets stora julmiddag med familj och vänner. Chansen att få träffa min brors nya tjej verkar vara körd för denna gång, suck. Så håll tummarna för att vi kommer hem, har ju så många planer!




Kärlek
Sara



På svaj


Foto by Micke. Shanghai i ett nötskal.

 

 

 

För mig så är det där med tvätten såååå Shanghai. Överallt så hänger det tvätt, i ur och skur. Sötast är underkläderna som får en egen galje, hänger solo och vajar i vinden. Bäst gillar jag de röda, de lyser lixom upp de gråa kvarteren, de tar lite plats.

 

 

Var tolfte kines har på sig röda underkläder, så det finns ganska många röda trosor på svaj i stan. Och hur vet jag nu det?! Jo, varje kinesiskt år är kopplat till ett djur, det finns tolv olika djur. I år är det tigerns år, 3 februari slår det om till kaninens år. Under det år som är "ditt" år, det vill säga samma djur som det året du föddes, är ett oturs-år. För att kompensera upp oturen bär man röda underkläder. Så klart, det är ju helt logiskt. Jag har hört mig för bland de kineser jag känner om de följer denna tradition och hitills har jag bara fått svaret "självklart, gör inte du det?".

 

 

 

 

Kärlek

Sara


På väg!


Imorgon får vi uppleva riktigt vinter! Med snötäckta granar istället för palmer!
 

 

 

Ikväll mina vänner åker vi HEM! Shit vad vi längtar! Inte ens det faktum att vi nu lämar Shanghai 04.30 istället för 23.30 kan få oss på fall. Vi är ju på väg hem!

 

 

Vi kommer ikväll att kämpa med ett mindre logistik-problem. Att klämma ner alla julklappar samt vinterkläder för 2 veckor i våra "små" väskor. 20 kg försvinner alldeles för snabbt. Jag försöker ta med mig så lite kläder som möjligt, mest för att jag vill kunna fylla väskan med svensk shopping på vägen hem. I år planerar jag att stoppa väskan full med leverpastej, ost och filmjölk. Har sett lysande exempel på att man kan göra egen filmjölk, om man bara har lite att börja med.

 

 

Förutom att packa planerar vi också att göra ett besök i gymmet innan take off. Långflighter är jobbiga och ju tröttare kroppen är ju lättare är det att sova bort resan. Vi höst imorrn vänner, då från Sverige!!!

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Drömmar

bilder från Sköna Hem





Jag börjar ändra inredningsstil. Från  att ha varit helt besatt av vitt, vitt, vitt så är jag nu inte helt främmande för lite mörkare toner. Inredning som denna gör mig knäsvag. Vit, vit, vit med asiatiska inslag ifrom av lite tyngre trämöbler. Det vita mot det svart, spännande. Det vita mot det bruna, mmm perfection. Det vita mot den något dimmiga lila tonen, elegant! Så snyggt!  Det enda jag inte gillade var det gröna soffbordet…

 

 

 

Kärlek

Sara



Galet!







Denna lappen hänger i hissen och visar priser på parkeringsplatser i vårt hus. Priserna är i RMB. 1 RMB är ungefär det samma som 1 kr… Fastighetsmarknaden i Shanghai är galen! De vill ha mer för en parkeringsplats än hela vår lägenhet i Malmö!





Kärlek
Sara


Snötäcke på takåsarna


Morgonsol i Shanghai


Utsikten från sovrummet på 21a våningen. Det är första gången jag vaknar i Shanghai till synen av ett vitt snötäcke på takåsarna. Vackert.

 

 

Idag var en första. Första gången jag såg snö ligga på hustaken i Shanghai. Första gången snön har valt att stanna kvar. Det är bitande kallt utomhus, precis runt nollan. På söndag ska det bli 17 grader igen, det känns lite knäppt…

 

 

 

Kärlek

Sara


Tillbaka-blickar


Julaftonskväll 2009. Tomteluvan och skumtomtarna var det enda juliga vi lyckats få med oss





Tillbakablickar, förra julen på Filippinerna. Hoppas på en lite annorlunda jultallrik i år :-)

 

 

 

En av de mysiga sakerna med att blogga är att det är så lätt att titta tillbaka. För ett år sedan förberedde vi en resa till Filippinerna. I år blir det jul i Sverige istället vilket känns otroligt skönt. Hjälp vad vi längtar till fredag, när planet äntligen lyfter mot Sverige. Det var lite tufft förra året, att fira julen i solen istället för med våra kära. Förra julafton var faktiskt den enda gången jag gråtit av hemlängtan sedan vi flyttade ut. Hihi, jag satt på hotellrummet med en tomtemössa och en påse skumtomtar med tår-blöta kinder. Detta året blir det kanske några lyckotårar istället, det hoppas jag på!

 

 

 

Kärlek
Sara

 

 


En sista kväll med fina vänner


Sjukt dåligt kort… Men det enda jag fann på kvällens kvartett. Filip, Zuzana, Micke och jag.

 

 

 

Idag har jag varit tillbaka på jobbet efter tre dygn i soffan. Lite tufft måste jag erkänna, tror att min kropp önskat ytterligare en dag med vila men det gick inte riktigt. Är ju på väg på två veckors semester och dagarna innan blir alltid lite smått hysteriska. Speciellt i Kina då resten av landet jobbar på som vanligt utan jul-ledighet.

 

 

Ikväll ska vi fira av finaste Zuzana och hennes Filip, det är deras sista kväll i Shanghai. Imorgon flyttar de hem till Prag. Det känns verkligen så fel, att Zuzana inte längre ska bo i Shanghai. Vi träffade Zuz och Filip våran första kväll i Shanghai, vilket även råkade vara deras första kväll här (Micke och Filip jobbar ihop). Sedan dess har vi hängt ihop, tacklat Shanghai tillsammans. Jag och Zuzana har vanligtvis sets flera gånger i veckan, vi har yogat ihop, gått på ladies-nights ihop, partat ihop, haft parmiddagar… Hur Shanghai kommer se ut utan Zuzana, det har jag inte vågat tänka på än. Ikväll blir det I alla fall skumpa, sushi och en lååång kväll i goda vänners lag.

 

 

 

By the way, igår skrev jag att jag inte sett en snöflinga sedan jag flyttade till Shanghai. Idag ligger det ett litet tunt snötäcke på Shanghais gator (på lördag är det dock 14 grader igen)!

 

 

 

 

Kärlek

Sara


One Shanghai outfit


Det vore en lögn att påstå att jag ens ser hälften så piffad ut idag... Bilderna togs för några dagar sedan när jag inte var sjuk...




One Shanghai outfit. Jacka/kavaj uppsydd hos skräddaren på Luijabang lu 399, 350kr. Jag gillar att den är så dräktinspirerad, skulle gissa på att det är en kopia från typ Chanel/Dior/etc men har faktiskt ingen aning. En av vinterns stor-favoriter!





Kärlek
Sara


3 dagar kvar....

Sommarminnen från i somras när vi var i Sverige. Härliga sommarkvällar hemma hos min mamma med la familia.



SHIT, idag gick det upp för mig, om bara 3 dagar lyfter planet till Sverige. Micke och jag går bara runt och längtar och tjatar om långprommenader och middagar med vänner. För att inte tala om julen, med hela grande familia! Jag har skilda föräldrar så jag gör redan allt två gånger och numera ska ju Mickes familj också klämmas in. För oss som missade julen förra året så gör det absolut ingenting. Vi vill ha en sjukt maxad jul! Men snö!!!




På tal om snö, jag vet att ni har fått mycket av den varan för andra året i rad. Men vi har inte sett en snöflinga på två år. Vi har inte heller upplevt minusgrader sedan vi flyttade ut. Ja, och det där med att det bli mörkt så fort, det har vi också glömt bort. I Shanghai går solen ALLTID upp före oss, tom mitt i vintern. Jag tror att 2 veckor av svensk vinter blir precis lagom, framför allt då vi får fira jul!




Kärlek
Sara


Man får!





Dagens vardagslyx, för visst bör man vardagslyxa fast man är sjuk?!




När man är sjuk, då får man! Då får man lägga all energi man har på att gå 5 minuter till Starbucks för att köpa en caramel-latte och en chokladmuffin. Fast det är måndag. Eller hur?!






Kärlek
Sara





Le tavelvägg


Vårt röda vinskåp dominerar vår matplats. Det var ett djärvt val att köpa detta knallröda skåp, speciellt för oss som inte brukar inreda med några utmärkande färger. Än så länge är vi dock supernöjda, speciellt gillar jag den asiatiska touch som skåpet för med sig.




Hej bloggisar! Ligger hemma sjuk och vad passar då bättre än att foto lägenheten i dagsljus?! Har befunnit mig i vertikalt läge sedan jag gick och la mig lördags så kändes som en lagom utmaning, att foto matbordet ur olika vinklar.


Den börjar falla på plats, vår mathörna. Tog oss lång tid att komma fram till att vi skulle satsa på en tavelvägg men när vi väl bestämt oss och fått upp ett gäng tavlor så känns matplatsen lite med ombonad än innan. Nu väntar vi bara på att knäppa de perfekta bilderna så att alla ramar får ett innehåll.




Kärlek
Sara



3e advent

Vi har inte mycket julpynt i lägenheten på 21a våningen men jag har samlat ihop förra årets julgranskulor och lagt i en skål. Blev riktigt bra tycker jag. Riktigt rött och juligt utan att bli plottrigt.





Jag spenderar denna 3e advent hemma i lägenheten på 21a våningen, uppkrypen i soffan med en kopp te. Micke befinner sig på julmingel hos vänner men då jag vaknade upp en en öm hals och ett dunkande huvud stannar jag hemma. Trodde först att jag vaknade med en regäl baksmälla, vi var nämligen på en väldigt trevlig middag i går som slutade med vattenpipa och rockande på dansgolvet på Zapatas. Men ju fler timmar som passerat denna söndag, ju värre mår jag så det är bara att inse att jag blivit sjuk. Bad timing! Mkt på jobbet och vill ju inte vara sjuk på fredag när en 16-timmars flight till Sverige väntar. Det blir vila under veckan som kommer!


På tal om middagen hos Caroline och Chrille så börjar jag se en trend på våra parmiddagar. De har en tendens i att sluta med alldeles för mycket vin och ett gungande dansgolv :-). Mycket trevligt! Är bara rädd att jag snackade för mycket igår. Om jag får i mig några glas vin och slängs in i debatter som ligger mig varmt om hjärtat blir jag ostoppbar. Kan hålla låda i timmar. Kul för mig men mindre kul för de som tvingas lyssna på mitt malande. Ber en tyst bön för att sällskapet var lika dimmiga som jag så att de inte la märke till mitt pladder :-). Efter att ha tittat på bilderna på Carros blogg så verkar det onekligen så.


Nä, nu klarar mitt dunkade huvud inte fler minuter framför datorn. Jag ska bädda ner mig i soffan och vänta på att Micke kommer hem. Har hört rykten om att det snälla värdparet skickat med en lussebulle till mig. Det finns trots allt en liten mysfaktor i att vara sjuk.




Kärlek
Sara



# 30 - Ett sista ögonblick


I december 2008 var vi i Shanghai en vecka för att bestämma oss för om vi ville bo här. Vi hann inte mer än att landa sedan satt vi på en av Shanghais högsta barer och blickade ut över Shanghai. Vi föll pladask.

 

 

 

Så kom den äntligen, den sista dagen på listan. Ett sista ögonblick. Som sista ögonblick på listan väljer jag ett första ögonblick i Shanghai. När vi var här en vecka för att kolla in staden, för att bestämma oss för om vi ville bo här. Vi hann inte mer än att landa sedan satt vi på en av Shanghais högsta barer och blickade ut över Shanghai. Ett sådant ögonblick! Ett jag aldrig kommer att glömma!

 

 

Med detta ögonblick så avslutas listan, den jag kämpat med i 30 dagar. Lite skönt, att bloggen blir kravlös igen. Har du tyckt om den, listan?! Känner vi varandra bättre nu?! Vore kul att veta, ifall jag skulle bli lockad av att följa en annan lista någon gång. Puss på er!

 

 

 

Kärlek

Sara


# 29 - Mina ambitioner

Mina ambitioner. De vill jag nog hålla för mig själv. Jag tillhör den sorten som helst berättar om mina mål efter jag har uppfylld dem. Så att andra inte ser om jag misslyckas :-). I alla fall så här in public som en blogg faktiskt är. Pratar gärna om mina ambitioner över en kopp te, bara vi två.

 

 

Men mina ambitioner om bloggen, de delar jag gärna med mig av. Du är ju en stor del av denna lilla blogg så det vore ju nästan taskigt annars, om du inte fick ta del i dess ambitioner. Mitt mål med lifeinshanghai för 2011 är att dubbla antalet läsare. Det hade varit kul, om vi blev fler. Jag känner även att denna blogg kommer att röra sig mer och mer mot en livsstilblogg där Shanghai får vara en del. Istället för tvärt om. Känns det ok?

 

 

 

Kärlek
Sara


Höstfeeling


Vår sista helg i Shanghai är lika ljuvlig som decembers tidigare helger. Blå himmel, solsken och härliga höstvibbar. Nästa helg är vi i Sverige, är rädd att vi kommer få en köld-chock!





Tittar in en snabbis så här på lördagsförmiddagen. Vi sitter och väntar på Per som är dagens lunch-sällskap. Idag är sista dagen vi bor i samma stad som Per, han flyttar nämligen hem till Göteborg. Igår var vi 30 glada som firade av honom med middag och party. Känns lite konstigt, att ytterligare en vän lämnar Shanghai.



Annars så står ytterligare lite shopping på schemat, även om jag är klar med årets julklapps-köp så är inte Micke det och av någon konstig anledning blev jag involverad även i hans köp. Hmmm... :-). På tal om Micke så var han den perfeka sambon i torsdags, du vet då när jag helst vill stanna hemma. Han tog en titt här på bloggen sedan skickade han ner mig till gymmet medan han gick och handlade och fixade mat. Det blev oxfile. Med gorgonzolasås och levande ljus. Sjukt gott och en helt perfekt torsdag. Tänk så lite det behövs för att man ska känna sig speciell och ompysslad. Det räcker att någon går och handlar oxfile och att man har en ai (hemhjälp) som tar hand om disken sedan :-).



Nä, lördagar med strålande sol är inte gjorda för att sitta inne framför datorn. Dax för oss att signa ut och njuta av helgen! Kram till er!




Kärlek
Sara


# 28 - Det här saknar jag

Idag ska jag skriva om vad jag saknar. Men jag tycker att det är intressantare att skriva om att jag inte saknar så mycket längre. När jag började fundera över detta ämne så inser jag att jag har funnit nya vanor och lösningar som ersatt mycket av det jag saknat. Trist vore det ju annars, vad är poängen med att flytta utomlands om man ändå bara ska sakna det svenska?! I början saknade jag mycket mat, nu drömmer jag inte längre om stora ostar, leverpastejsmackor och ljuvlig husmanskost. Det betyder dock inte att jag inte kommer att frossa hämningslöst i dessa svenska läckerheter under julen… Men jag går inte runt och dagdrömmer om kålpudding längre.

 

 

Men så finns det ju vissa saker som jag inte kan sluta sakna. Som min familj, jag längtar verkligen efter min familj. Jag kommer att sitta som en igel på mina familjemedlemmar under julen och bara njuta av att ha dem nära. Mina hjärtevänner, de saknar jag också så klart även om det är familjen som norpar förstaplatsen på "jag saknar" listan.



Och havet, jag saknar havet.

 

Vad saknar du?




Kärlek

Sara


Behöver din hjälp!

Hösten 2007 gick mitt hår i oranga toner.




Sommaren 2008 var mitt hår riktigt långt!




Vintern 2008 var det mörkare toner som gällde, i princip svart.





Våren 2009 åkte längderna och mitt hår var kortare än någonsin.




I februari 2010 klippte jag lugg, ofrivillgt med ändå. Dagarna då jag inte plattade mitt hår var jag förvisad till hårnålar.





Sommaren 2010 la jag ljusa slingor.




Idag har jag en mittemellan frisyr. Inte långt men inte kort. Inte ljust men inte mörkt. Det enda jag vet säkert är jag jag kommer vara tvungen att ta en del på längden för att få bort mina slitna toppar.






Vänner jag behöver er hjälp! Om lite mer än en vecka ska jag äntligen gå till frisören. Har väntat och väntat på att få klippa bort mina slitna toppar i månader! Ser även fram emot en uppfräschning av hårfärg!


Under de senaste åren har jag varit lite villrådig över mitt hår och gått igenom ett antal hårfärger och klippningar. Så nu behöver jag hjälp. Vad ska jag egentligen satsa på?!?!?! Jag har rotat runt i bildarkiven och funnit de flesta sorter, så att du kan ta en ordentlig titt. Förvillas nu inte av att jag plattat håret på vissa kort och behållit mina lockar på andra. Min kommande frisyr kommer att bäras både med lockar och utan :-). Bara hjälp mig att välja!


Vilken är din favorit?!?!






Kärlek
Sara


# 27 - Min favoritplats

Vad jag gillar mest med Helsingborg är havet som är en naturlig del av stadens stadskärna.

 

 

 

 

Att flytta till Kina har hjälpt mig att inse var hemma är. Först sedan vi flyttade hit så vet jag var jag vill bo, i Sveriges vackraste stad Helsingborg. Helsingborg är min favoritplats. Hihi, när jag flyttade från Helsingborg vid 18 års ålder lovade jag mig själv att aldrig återkomma till denna sundets pärla. Nu har jag ångrat mig.

 

 

Däremot vet jag inte riktigt när jag vill flytta tillbaka till Helsingborg. Jag vill gärna få möjligheten att bo i olika länder, olika städer. När vi är klara med Kina är det inte självklart att vi åker hem till Sverige direkt, kanske tar vi en omväg om ett annat land. Eller så mellanlandar vi en sväng i Sverige och sticker sedan ut igen. Vad som är väldigt tydligt är dock att Helsingborg är favoritplatsen och att jag verkligen vill bo där, någon gång i framtiden.

 

 

 

Kärlek

Sara


Dagens ros!

Det är få saker som piffar ett hem så som levande blommor. Dessa rosor flyttade hem till oss på vår 4-års dag. Nej jag fick inte, jag gav.

 

 

 

Hej sötisar! Tack för att ni tittar in till mig idag! Måste säga att era många kommentarer verkligen värmer mitt blogghjärta. Så mysigt att öppna bloggen och läsa igenom era avtryck på mornarna. Dagens ros vill jag ge till er som gett små tips om vår soffgrupp, tusen tack för era tankar!

 

 

I Shanghai skiner solen även denna torsdag, jag vet att jag tjatar men denna höst har verkligen varit helt otrolig. Strålande sol och blå himmel nästan varje dag. Denna vecka har dagstemperaturen varit upp mot 15 grader vilket är lovely för december. Nej, det är inget snack om att vi gjort oss ett uppköp klimatmässigt genom att flytta till Shanghai. Däremot kan jag inte påstå att vi hinner njuta så mycket av det fina vädret. Igår jobbade jag till klockan tio och Micke ramlade inte hem förrän efter klockan 2 i natt (han var på jobbmiddag). Inte mycket tid över för något annat än jobb med andra ord.

 

 

Ikväll anordnar svenska handelskammaren julmingel. Svenska kören kommer att vara där och sjunga julsånger också kommer det bjudas på lite svenskt julplock. Låter onekligen supermysigt! Men jag måste säga att en hemmakväll med Micke lockar det med, har knappt sett honom denna veckan. Också har träningen blivit ganska försummad på sista tiden, hade varit skönt att röra lite på sig. Dessutom är helgen redan fullbokad med hejdå fest för Per, middag och julfika. , jag hör ju själv hur jag låter. Hemmakväll får det bli denna torsdag! Kram till dig!

 

 

 

 

Kärlek

Sara


# 26 - Mina rädslor

Jag är rädd för att dö i en flygolycka.

Jag är rädd för att välja fel.

Jag är rädd för höga höjder.

Jag är rädd för att förlora alla mina fotografi.

Jag är rädd för att förlora någon jag älskar.

Jag är rädd för att gå ensam i mörka gränder.

Jag är mest rädd för att ligga på min dödsbädd och ångra mig.

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Jag har testat nytt


My new boots! Oh yes, de är köpta i Shanghai. Oh yes, de är storlek 40!


 

 
Jag är supernöjd med mina nya svarta stövlar. De sitter som en smäck och jag är riktigt nöjd med handarbetet.





Vänner, I got news! Jag har shoppat skor i Shanghai! Skor är som jag tidigare skrivit ett problem för en donna som mig med fötter i storlek 40. I Shanghai är jag förvisad till fejkmarkets convers eller UGGs, om jag inte är villig att klämma ner fötterna i för små skor vill säga. Hitills har jag därför köpt mina pjux hemma i Sverige, inte en lösning som håller i längden. Nu har jag äntligen kommmit på vad man gör, man besäller så klart ett par skräddargjorda skor!

 

 

Det finns många skomakare i Shanghai som mer än gärna specialtillverkar ett par läderskor till dig. Jag valde en skomakare som håller till på tygmarknaden (Luijabang lu 399). Det tar ca 1 månad att köpa ett par specialtillverkade skor. Först ska man till skomakaren och mätas och förmedla önskad design. Två veckor senaste måste man till skomakaren igen och prova en plastvariant av din sko, be picky! När plastvarianten känns bra tillverkas den "riktiga" skon, detta tar ytterligare 1-2 veckor. Totala tiden för ett par skor är alltså dryga månaden så det är ingenting jag rekommenderar för Shanghai-turisten. Priset? Varken billigt eller dyrt, jag gav 1400kr för mina.

  

 

 

 

Kärlek

Sara


Kineser på jobbet

Det verkar vara väldigt många hemma i Sverige som är nyfikna på kineserna. Som undrar hur de är på jobbet, om de är lika duktiga som "oss". Kanske är det för att vi är rädda för kineserna, för att de ska konkurera ut oss. Att skriva om hur "kineserna" är på jobbet är svårt, jag måste dra alla kineser över en kant och skriva om min generella uppfattning. Självklart finns det många undantag. Jag samlar också alla mina erfarenheter och skriver utefter dem. Jag omöjligt skriva ner en sanning, bara min uppfattning. Med det sagt så ska jag försöka att ge er mina åsikter, ni verkar ju vara så många som undrar :-).

 

 

Men generella uppfattning är att kineserna har en bit kvar innan de kan konkurera med väst-världen på riktigt. Jag förstår faktiskt varför det finns så många expats (västerlänningar som är utskickade till Kina för att jobba) i Shanghai. Många kineser är duktiga och otroligt ambitiösa men enligt mig behöver kineserna öva på att analysera, dra paralleller, kritiskt granska information, säga sin mening och förbättra sin engelska. Nu vill jag inte säga att "kineser" inte besitter dessa egenskaper, de gör de. Men de är uppväxta i ett skolsystem där de aldrig får öva på det. I svenska skolan får vi nästan en överdos i kritiskt granskande och egna analyser, i Kina är det inte så. Här får man inte ifrågasätta läraren och undervisningen går främst ut på att lyssna. Kulturen är också sådan, att man inte ifrågasätter. Hade alla kineser börjat ifrågasätta och säga sin mening skulle Partiet få stora problem…

 

 

På mitt jobb kämpar jag mycket med den egna åsikten och att ta ansvar (sak-kunskaper är det inga som helst fel på). Det är många gånger mina medarbetare stött på ett problem, förstått problemet men sedan bara lämnat det. Först nu börjar de komma till mig och säga ifrån när de möter ett problem eller när de gjort något fel. Jag jobbar också mycket på att få mina medarbetare att säga vad de tycker. Uttrycker jag min åsikt upprepar de bara den. Å andra sidan ifrågasätts inte varje litet beslut så det går snabbt att få saker och ting gjorda (till skillnad från mitt jobb i Sverige när vi aldrig kunde få till ett beslut). Mina medarbetare besitter även en enorm koncentrationsförmåga och det är aldrig något tjabb om fikaraster.

 

 

Och om jag tycker vi ska vara rädda för kineserna?! Inte än, men när kineserna väl lär sig att ifrågasätta och vara innovativa, då har vi semester-och-fika-fixerade svenskar inte en chans!

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 


# 25 - En första

Dag 25 på listan och jag ska skriva om en första. Det blir en repris av mitt allra första blogginlägg som skrevs den 31 mars 2009, dagen innan vi flyttade till Shanghai.






Hur bestämmer man sig för att flytta 8250 km till andra sidan jordklotet? Hur tar man beslutet att lämna vänner, familj och säga upp sig från jobbet för att kasta sig in i osäkerheten? Jag har vridit och vänt på denna frågeställning i månader oförmögen att fatta ett beslut. Jag har fortfarande inte ett väl genomtänkt och balanserat svar. Men ändå står jag här i ett virrvarr av flyttkartonger och resväskor och med en enkel flygbiljett till Shanghai... Hur hände det? Jag tog aldrig något beslut om att flytta. Valet gjordes istället någonstans mellan viljan att ta till vara på de möjligheter livet ger och rädslan för att en gång ångra det jag aldrig gjorde. Så nu är jag på väg mot mitt livs största äventyr. Iden om att blogga om den kommer faktiskt från Er, mina vänner och familj. Denna blogg blir ett sätt att hålla kontakten, berätta och beskriva mitt liv i fjärran öster. Min önskan och förhoppning är att även om jag är långt borta så kommer ni fortsätta att vara lika nära som nu!


Min kloka mor gav mig en flyttpresent. En liten fågel i keramik för att påminna mig om att jag inte flyttar från Sverige. Jag är en flyttfågel, borta under en period men som kommer tillbaka! Med den tanken så är det med förväntan, glädje och hoppfullhet jag stiger på planet mot Shanghai!


Så på återseende, nästa gång från fantastiska Shanghai :-)





Kärlek
Sara


Just Shanghai


När vi var på långprommis i söndags hittade vi dessa stolar. De bara stod där, mitt på gatan och väntade på någon som ville slå sig ner. Thats just Shanghai, lite härligt oväntat sådär!



Godmorgon bloggisar! Idag är det sagt att vintern kommit till Shanghai, utanför mitt fönster är det dock klarblå himmel och strålande sol. Men det kan ju vara kallt ändå. Är inte allt för orolig för den utlovade vinterdagen, på fredag ska det vara upp mot 20 grader igen. Det är som att hösten inte vill släppa taget om Shanghai i år. Förra året vid den här tiden var det vinterjacka och mössa som gällde.


Dagen inleddes med att jag knappt kom ur sängen, har en träninsvärk som heter duga. Jag har inte haft ett dugg lust att träna de senaste veckorna så det har inte blivit så mycket av den varan. Igår kom jag dock iväg ner till gymmet och det blev en del styrketräning. Idag känns det som sagt. Nu är det som vanligt dax för mig att ta mig in till jobbet. Vardagen har en förmåga att vara ganska lik alla andra dagar :-). Puss på er!





Kärlek
Sara





# 24 - Det här får mig att gråta

Jag funderar på det där med gråten. Inser att jag gråter en hel del men bara till film och på bröllop. Jag gråter nästan aldrig "in real life".  Vet faktiskt inte när jag grät sist om man bortser från just filmer och bröllop. Så funderar jag vidare om jag är känslokall, som inte gråter. Men jag tror inte det, jag brukar bli kallad en mycket känslosam människa. Jag har nog ingenting att gråta över helt enkelt. Jag är nog en sådan där lycklig människa som mest skrattar. Det är ju skönt, att jag skrattar mer än vad jag gråter.

 

 

Just det, jag klarar inte heller av när vännerna skickar bilder på sina små gryn, då sitter jag på jobbet med fuktiga ögon och kämpar mot gråten. Lycko-gråten.

 

 

 

Kärlek

Sara



Brunch på Enoteca

Enoteca är egentligen en vinbar men på helgerna serverar de en lovely brunch. Jag valde Enotecas signatur-brunch, bäst var lax-tartaren! Det finns två Enoteca i stan, igår var vi på den som ligger på Taicang lu 58 (nära Jinan lu)

 

 

 

Söndagar i Shanghai är lika med brunch. Det är nästan ett måste att använda dina söndagsförmiddagar i Shanghai till att botanisera runt bland det enorma brunch-utbudet. Igår valde vi Enotecas brunch, sittandes på deras uteservering. Enoteca erbjuder 3 brunchmenyer som kostar mellan 75 och 130 kr stycket. En fransk, en amerikansk också Enotecas signatur-brunch, hela gänget valde Enotecas brunch och blev mätta och belåtna alla sju. Det bästa med brunchen var dock sällskapet, jag skrattade så jag grät!

 

 

 

Kärlek

Sara


Solig weekend


Hösten i Shanghai är ljuvlig! Första helgen i december och löven börjar äntligen skifta färg, vackert!




En sådan helg Shanghai har bjudit på! Klarblå himmel, smoggfri luft (i alla fall klar) och upp mot 20 grader. Helt underbart! Vi firade andra advent med att äta brunch på en ute-servering i goda vänners lag. Sedan gick vi riktigt lång prommis, det var så varmt att vi inte hann ta många steg innan jackorna åkte av. Vädret i Shanghai är dock lite kryptiskt och det verkar som att vinter kommer imorgon med natt-temperaturer ner mot nollan. Men ändå, att man får njuta av vår-temperaturer i december är fantastiskt!



Det blev en skön helg med mycket mys. Vi nyttjade Shanghais uteserveringar både lördag och söndag. Dessutom fick jag inhandlat de flesta julklapparna. Nu har jag bara ett litet julklapps-projekt kvar och sedan är jag redo för att åkta till Sverige för att fira jul! Under helgen hann vi även med ett svensk julbord och även om det varit 20 grader utomhus så lyckades värdparet förmedla julkänsla. Granen var klädd och det bjöds på allt från glögg, till köttbullar, till jansons. Behöver jag tillägga att jag rullade hem?!


Nu kallar en helt vanlig jobbvecka. Denna veckan har jag inga utbildningar på schemat utan jag kommer snällt att få sitta framför min datorn nästan hela veckan. Jag är inte så förtjust i dessa "dator-veckor" även om de är nödvändiga. Det är bara att bita ihop och jobba på.


Hur ser din vecka ut min vän? Några planer?





Kärlek
Sara




Soffgruppen


STEG I. Soffan är inte vår utan kom med lägenheten. Till en början såg den ut så här. Det var bara de små grå kuddarna och de blommiga kuddarna som gick att klä om så det tog bara några dar sedan såg det ut så här:



STEG II. Soffan har fått vita kuddar istället för blommiga. Hade helst haft samma gråa färg som resten av soffan men det fann jag inte. När vi omförhandlar lägenheten nästa gång (i maj) så ska jag försöka bli av med soffan helt. Önskar mig en egen soffa! I mina drömmar är den vit men det går inte kärleken med på (jag spiller mycket) så nu funderar vi på mörkgrå, beige eller brun. Tur att vi har några månader på oss att fundera klart.

Mattan kommer från IKEA och köptes på ikea-auktion. Inte ett bra köp kan jag tala om, hjälp vad den luddade! Ända sedan den kom in i lägenheten på 21a våningen har vi önskat den därifrån :-).




STEG III. Today. Ny stor underbar ludd-fri matta! Jag gillar verkligen att mattan är av större storlek, nu ramar den lixom in hela soffgruppen. Till skillnad från den lilla luddiga mattan så känns denna dessutom mycket elegantare. Love at first sight! Bakom soffan skymtar vårt nya sideboard. På den kommer det att stå en PH-lampa inom kort. Det kommer att bli fler förändringar, fortsättning följer.




Så får ni denna söndag kika in till vår soffgrupp, den som jag inte är helt nöjd med men som blir bättre och bättre. Förra helgen uppdaterades den med en ny matta och ett sidboard, ett sådant lyft! Speciellt mattan gjorde under. Hihi, både M och jag har varit lite smått besatta av vår nya matta hela veckan. Vi hittade undret på IKEA, Ådum heter den.  Annars är storfavoriten våra två Eames-fåtöljer. Precis lika sköna som snygga. Det enda negativa är att vi hellre sitter i fåtöljerna än i soffan och då hamnar man en bit ifrån varandra. Inte så kram-vänligt med andra ord :-).

 

 

Vad som gör vårt vardagrum lite speciellt är det stora heltäckande fönsterna till balkongen. Jag tycker inte att det är helt lätt att inreda med dessa stora fönster, balkongen och soffgruppen blir lixom ett. Soffan känns också so-so men till mitt försvar så är den ju inte vår. Så, vad säger du min vän, har du några tips på hur man kan förbättra detta rum?! Jag vet själv vad jag vill förändra och byta ut men vill gärna höra era tankar! How to pimp vardagsrummet?!?!

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 


# 23 - Det här får mig att må bättre

En kram, fina ord, en kopp te, tjejmiddagar, havet, när han visar vackra ord i mitt öra, syster och bror, ost, champange, en nyköpt flygbiljett, ljumma vindar, väskor, när jag blir överaskad, hjärtevänner, en god bok, när lägenheten är nystädad, en löprunda, amaroneviner, ett mail från en vän, beröm, ett varmt bad, vår nya vardagsrumsmatta, när jag dansar natten lång, solhälsningar, när jag får gå på långprommenad, hångel, när jag får vara med min familj, hemlagad mat, när du skriver en kommentar.  

 

 

 

 

Kärlek

Sara



# 22 - Det här upprör mig


Det är tur att utvecklingen går framåt…

 

 

 

Det finns få saker som gör mig så upprörd som orättvisa, när vi inte har samma förutsättningar. Lite extra nära mitt hjärta ligger det där med kvinnor och karriär. Det må vara ett uttjatat ämne men det berör min lika starkt för det. Vill du få mig att börja koka så är det bara att dra upp något exempel på kvinnor som inte kan. Jag kan bara inte titta åt andra hållet eller slå mitt döva öra till. Det går inte.

 

 

För ca 10 år sedan var 2% av alla vd:ar i svenska privata bolag kvinnor. 2%. Efter privatisering av sjukvården har siffran ökat markant och är nu uppe på 13%. Det är pinsamt, urdåligt och jag börjar koka inombord bara av att skriva ner siffran. Sverige, 13%. Vet du föresten att det finns ett kvinligt nätverk som heter Göran? De skapades för att det fanns fler vd:ar som heter Göran än vad det finns kvinnliga vd:ar. Jag tycker att vi kan sluta att kalla Sverige för ett jämnställt land.

 

 

 

Kärlek

Sara



Cherry on Top!

 

Jag har fått en fin award av Malin, tusen tack vännen! Denna award är till de bloggar med det där lilla extra och får man den så ger man vidare den till en annan bloggfavorit. Jag vill ge vidare denna award till två andra Shanghai-bloggerskors. De skildrar Shanghai på sitt egna sätt och jag tycker att det är hur mysigt som hellst att titta in till dem, gör det du med!

 

Hanna och Caroline, varsågoda!

 

 

 

Kärlek

Sara



Lördagsmorgon


Den nya sideboardet som tagit plats i vårt vardagsrum. Jag har letat i månader men till slut så hittade jag Bordet på ikea. Enligt våra planer så kommer denna PH lampa att inta plats på bordet inom kort.




Det råder lördagsmorgon i Shanghai. Visst är de härliga, helgdagarna?! Vi tycker om att börja våra helger med en stor frukost i soffan samtidigt som vi tittar på ett avsnitt från en av favorit-serierna. Just nu är det Breaking Bad som står för underhållningen, en serie som är så spännande att det ibland (ok, nästan alltid) får bli två avsnitt till frukosten :-).

 

 

Det blev en helmysig 4-års middag igår så klart. Underbar mat, gott vin och det bästa sällskapet. Det blir inga bilder till er, vissa kvällar vill jag hålla för mig själv :-). Idag blir en helt vanlig lördag, har inga stora planer förrän tills kvällen så vi ska på glöggfest hos Mickes chef. Innan dess kommer jag nog att plocka fram lite julpynt. Då vi lämnar Shanghai redan den 17e så hade jag tänkt att nöja mig med en julstjärna men efter att ha tittat in till alla er bloggisar så blev jag sugen på lite mer jul. Jag får se vad jag lyckas knopa ihop.

 

 

På tal om hem så kommer jag under morgondagen att visa er en del av lägenheten jag inte riktigt fått till, vår soffgrupp. Så kika gärna in här imorrn, släpp lös kreativiten och kom med ett tips eller två:-).

 

 

 

 

Kärlek

Sara


# 21 - Ett annat ögonblick






Som jag skrev dag åtta så är det ögonblicken som gör Shanghai. Detta ögeonblick har jag visat er innan men det tål att visas igen. Ett av mina favorit-ögonblick!

 

 

 

Kärlek

Sara



4 år med KÄRLEKEN









Micke och jag under vårt fjärde år som par :-). Jag älskar dig min kärlek!

 

 

Igår var det Mickes och min 4 års dag, idag kommer vi att fira oss! Det blir romantic dinner på ett av våra favoritplace, Madison. Vi ska bara titta varandra djupt i ögonen och prata om hur fantastiska vi är som par :-). Vi funderade länge på att slå på stort och äta avsmakningsmenyn på lyx-restaurangen Sir Ellies men en middag där går på några tusenlappar… Efter mycket om och men bestämde vi oss på att lägga tusenlapparna på ett nöje som varar lite längre. Innan vi lämnar Shanghai vill jag dock dit!

 

 

Så här på årsdagen så passar det ju bra att tala om hur vi träffades, M och jag. Vi sågs för fösta gången i mitt kök på studentlyckan i Lund. Jag och min dåvarande kombo hade julfest och Micke var ditsläpad av en vän. Han hade planerat en tidig kväll med så blev det inte :-). Redan dagen efter gick vi på vår första dejt. Då det är lite svårt att säga vilken dag vi faktiskt blev ihop så har vi valt att fira den dagen vi träffades för första gången, den 2a december 2006.

 

 

 

Kärlek

Sara


Limo-kvällen


Kvällen började med vinprovning. 2 glas skumpa, tre glas vita och två röda hann vi smaka av mellan allt skvaller.




Lovely ladies med skumpa i vita limos. 



Vodka provning. Jag vet att jag ser glad ut men att snapsa vodka är inte min grej... ;-)




Jag har ju inte visat er några bilder från i lördags. Du vet, då när jag åkte limosin och drack skumpa med 20 andra svenska pinglor. Nu har jag äntligen kommit över ett gäng pics att dela med mig av (tusen tack Hanna som lånat ut sina bilder).

 

Vi blev 15 donnor som provade vin, åkte limo, åt mat, provade vodka, drack skumpa i limo och som till sist skakade rumpan på M1NT. Heltrevlig kväll. Limosin är verkligen en party-höjare!

 

 

Så vad kostar det då att genomföra en sådan lyxig kväll i Shanghai?! Det var faktiskt inte så farligt som man kan tro. Vi betalade 600 kr/person men då var vi sponsade med skumpan i limon.

 

 

 

Kärlek

Sara



# 20 - Den här månaden

December blir månaden där jag får gå på långprommis längs Helsingborgs kust tillsammans med min älskade familj. Det kan ju inte bli annat än en underbar månad!

 

 

 

Dop i Arboga för Mickes systerson

Efterlängtad som få, vi åker nämligen hem till Sverige den 17e :-)

Clementiner, jag älskar clementiner

En hel del julfirande

Micke och jag firar 4 år!

Brådis

Enkel

Risgrynsgröt

 

 

 

Kärlek

Sara


Goddiebagen från Sverige


Delar av goddie-bagen från Bella. Jag saknar verkligen tidningar, speciellt inredningstidningar. För mig är det vardagslyx på hög nivå att få gosa ner mig med Sköna Hem. Med i påsen kom även några påsar djungelvrål men det är inte så många kvar nu...




Puh, jag hade en jobbig resa hem igår. För en flight som ska ta ca 2h så spenderade jag 8h på att ta mig hem. En tät dimma över Shanghai hade försenat flyg under hela dagen. Jag måste säga att denna jobbresa enbart har varit jobbigt. Jag kan tycka att det är kul att få resa lite med jobbet men denna gång han jag inte så mycket som att placera en utanför hotellet och då är det bara drygt med en lång flygresa. Visserligen så vägde innehållet i utbildningen upp för den tråkiga resan men jag hade mycket hellre gått den i Shanghai.


Well, nog klagat, nu är jag ju tillbaka i storstaden och jag fick faktiskt träffa Micke igår. Tanken var att han skulle vara på jobbresa men den förkortades med en dag i sista sekund så igår kväll hann vi i alla fall krama om varandra. Ikväll befinner har sig däremot i Wuxi.


Jag kan tala om att dimman ligger tät över Shanghai även idag och att stanna hemma och mysa hela dagen lockar betydligt mer än att ta mig in till jobbet. Men jobba måste man sägs det :-). Jag har ett hel gäng möten att klara av under dagen, dessutom ligger man alltid back på mailfronten efter några dagar på resande fot så jag har att göra. Vad gör du idag? Jobbar du hårt eller har du lyxen att få slappa lite denna torsdag?






Kärlek
Sara



# 19 - Detta ångrar jag

Om jag får välja ett motto här i livet så är det "man ångrar bara det man aldrig gjorde". Jag tror verkligen på att ta till vara på sina drömmar och möjligheter. Att våga. Även om jag har funderat i några dar över saker jag ångrar kan jag faktiskt inte komma på någonting. Tja, kanske en onödig fylla här eller hårda ord till någon där, men jag kommer faktiskt inte på någonting jag verkligen ångrar. Det känns skönt, som att jag iaf gjort något rätt här i livet.

 

 

När Micke och jag tog beslutet att flytta till Kina så resonerade vi enligt mitt motto. Vi vågade helt enkelt inte tacka nej, för tänk om vi ångrat det sedan! Jag måste säga att vi inte har inte ångrat oss en sekund :-). Nästa stora grej jag inte vågar säga nej till är barn. För mig är det mixade känslor inför barn men jag har en röst inom mig som säger att jag kommer ångra mig bittert om jag väljer att inte ha några…

 

 

 

 

Kärlek

Sara



RSS 2.0