#18 - Min favoritfödelsedag


Min favoritfödelsedag är när jag fyllde 25 år. Då fick jag nämligen världens bästa överaskning.

 

 

 

 

När jag fyllde 25 år skulle min familj inte komma ner till Lund för att grattulera mig. Vi skulle fira mig helgen efter istället eftersom jag planerade stor fest med vännerna på själva Dagen. Ni känner ju mig vid detta laget, jag står min familj väldigt nära så lite sorgligt kändes det, att mamma inte skulle krama om mig på min 25-årsdag.

 

 

Jag fyllde 25 år en lördag. Redan klockan åtta smög Micke up för att besöka toaletten. I själva verket gick han upp och låste upp ytterdörren. 10 minuter senare kom dem, hela familjen. Med paket, levande ljus, nybakta frallor och skrålande skönsång. De hade gått upp vid sex-tiden för att köra hela vägen till Lund och överaska mig. Snacka om glädetårar! Det är min absoluta favoritfödelsedag.

 

 

 

Kärlek

Sara



Restips


Till dig som är på resande fot kan jag rekommendera denna ansiktscreme från Elizabeth Arden. Den kommer i små kapslar och är perfekt att ta med på flyget
.



God morgon vänner. Idag är jag trött ska jag tala om. Har sovit på en kinesisk säng, det vill säga på en stenhård säng. Utan madrass, typ. Jag har inte riktigt kunnat slappnan av på hela natten.


Tänkte mest titta in och ge ett litet tips för dig som är på resande fot. Jag fick en ansikts-creme på prov när jag förlängde mitt yogakort sist. Cremen är förvarad i små kapslar och eftersom varje kaspel bara rymmer några få ml så är det perfekt att ta med sig när man flyger. Jag måste erkänna att jag blev lite förvånad då innehållet i kapslarna är en olja, inte en creme. Det hade jag aldrig sett innan. Men olja eller inte olja, det är grymt skönt att smörja in ansiktet med den och för mig som lider av torr hud är den toppen.


Nu ska jag bege mig ner till hotellfrukosten, hoppas på en riktigt god omelett och lite färsk frukt. Det kan lika gärna vara så att hotellet bjuder på kineisk frukost (risgröt, ägg, "knyten" men köttfyllning) men håller tummarna för att så inte är fallet.



Happy tisdag!




Kärlek
Sara


Shenzhen


Min LV travelbag har satts på prov för första gången idag. Den klarade testet med bravör. En snygg, smidig väska med plats för allt man behöver för 2 nätter på hotell. Perfekt weekend-bag med andra ord. Här står den färdigpackad på soffbordet. På bilden kan du även skymta både den nya mattan och det nya side-bordet :-).





Så var jag då framme i Shenzhen. Det är snabba ryck här känner jag, har inte riktigt hunnit berätta för er att jag kommer att spendera två nätter i Shenzhen denna vecka. Jag ska på utbildning, igen. Då denna utbildning följer samma tema som den förra, att hålla i internutbildningar så är jag mycket förväntansfull. Mannen (svensk) som ska hålla denna utbildning har ett mycket gott rykte så ska bli intressant att gå utbildning för just honom.


Lite synd är det att jag ska åka iväg just denna vecka. När jag kommer tillbaka till Shanghai på onsdag har Micke precis hunnit sticka iväg två nätter på jobbresa i Wuxi. Så vi går om varandra lite kan man säga. Speciellt synd att vi går om varandra är det denna vecka då vi firar 4 år tillsammans på torsdag. Vi planerar dock att ta igen det med buller och bång på fredag med en riktigt romantisk dinner.


Önskar att jag kunde skriva några inspirerande ord om Shenzhen innan jag signar ut men so far har jag bara sett staden i mörker genom ett taxifönster. Jag kan dock konstatera att det är varmare här än i Shanghai, ca 20 grader och jag har sett ett helt gäng palmer längst vägkanterna. Jag bor på ett hotell i utkanten av staden så vi får se hur mycket stad jag hinner med. Misstänker att det mest blir hotellet som jag kommer att utforska. Nu planerar jag att gosa ner mig tillsammans med en av filmerna jag tagit med och njuta av att jag inte kan göra så mycket annat. Vi hörs imorgon igen vänner!





Kärlek
Sara






# 17 - Mitt favoritminne


Jag har så många fina minnen, väldigt många tillsammans med Micke. Idag berättar jag om ett av dem.

 

 

 

Oj, hur ska jag kunna svara på detta? Mitt favoritminne. Har du ett favoritminne? Jag har så många fina minnen. Men ett, som är favoriten, det går inte. Jag får ta ett i högen, eftersom Micke och jag snart firar 4 år tillsammans så väljer jag ett minne med Micke.

 

 

Det var precis i början, när vi var helt nya. Vi var nya och inte helt övertygade om att vi hörde ihop. Visst trodde vi det, men det tog ett tag innan vi visste säkert. Micke bad mig att möta honom vid stationen i Lund en helt vanlig eftermiddag. Sedan tog han med mig på en överasknings-övernattning i Köpenhamn. Vi bodde på Grand och när vi kom upp på rummet kom det en flaska champange för att fira oss. Shit vad nykära vi var. Det var någonstans där, mittemellan öresundstågen och champangen som vi verkligen bestämde oss för att det är vi. Vi som hör ihop. Han och jag. Det är ett av mina finaste minnen.

 

 

 

  

 

Kärlek

Sara


Min väsk-tjej


Här mina vänner finner ni min väsk-tjej. Nanjinglu 580, våning 3, shop 131





Jag får så många frågor om fejkmarket, speciellt är det många som undrar exakt var jag köper mina väskor. I helgen tog jag ett kort, så att ni alla kan hitta till min väsk-tjej, Katy. Men jag varnar er, hon är nog dyrast av dem alla på fejkmarket och är extremt svår-prutad. Å andra sidan så säljer hon bara top-kvalitet. Hälsa henne från mig!






Kärlek
Sara



Blogg-vän


Bella och moi, på fejkmarket i Shanghai.





Igår var jag på fejkmarket för att handla julklappar, men jag var inte där på egen hand. Jag mötte upp en utav er bloggisar, Bella som var på jebbresa i Shanghai. Bella skickade ett mail till mig för ett tag sedan för att höra om jag kunde tänkas behöva något från Sverige när hon ändå skulle hit. Inte tackade jag nej till en sådan trevlig invit :-). Så idag stålade vi samman på fejmarket, jag fick en GRYMT uppskattad goddiebag från Sverige och Bella fick shoppingtips. Vi hade väldigt mysigt på fejmarket och efter nästan två timmar lämnade jag kvar Bella i shoppingens paradis.



Tusen tack Bella för goddie-baggen! Hoppas vi ses snart igen!






Kärlek
Sara




Jul-feeling


Jag kan tala om att dessa ursnygga espresso-muggar från Filippa K även passar utmärkt till Blossas glögg!





Söndagkväll och jag packar min nya LV travel bag inför morgondagens jobbresa. Jag ska på ubildning även denna vecka på samma tema men nu i en stad som heter Shenzen. Shenzen ligger i södra Kina, endast en 30 minuters tågresa från Hong Kong. Tyvärr kommer jag nog inte hinna besöka den coola staden, dagarna kommer att vara fulla av jobb.


Hemma i lägenheten på 21a våningen råder julstämning. Idag har det inhandlats julklappar, druckits glögg och julpyntats. Eller tja, julpyntat vet jag inte riktigt med vi har fått upp en julstjärna (nästan, ska bara hitta en förlägningssladd). Är det så hos er också, att alla små projekt blir så låååångdragna? Man ska bara sätta upp julstjärnan men så hittar man ingen bra förlägningssladd. Man ska framkalla foto, men så blir det fel storlek. Man ska köpa julklappar, men så finns inte den planerade klappen i lager. Man ska hämta upp stövlar, men så är de inte färdiga på utlovat datum. Grrr, sånt gör mig tokig, att inte kunna avsluta. Så ligger alla små projekt och gnager i bakhuvudet.


På tal om julstjärna så har vi under helgen uppdaterat vårt vardagsrum med ett litet sideboard och en ny matta. Jag är sjukt nöjd med båda köpen! Jag har funderat i några månader och under helgen kom vi äntligen till skott. Speciellt mattan är en darling :-). Jag ska försöka komma upp i tid imorgon och fota så att jag kan visa er.


Hur har din helg varit, har du fått någon jul-feeling?! Kanske varit på julskyltning?! Hoppas i alla fall att du har en fin söndag!





Kärlek
Sara





#16 - Min första kyss

Jag gick i åttan. De flesta andra i min klass redan fått sin första kyss, jag var sjukt redo för min. Det var ju pinsamt, att jag var så gammal och okysst.

 

 

I alla fall så var jag på läger, mot droger och alkohol (där jag testade att röka cigg gjorda på te, i smyg). Där fanns en kille som hette Ludde, han var ett år yngre än mig och väldigt söt. Vi stod på en strand i mörkret och kysstes. Kommer mest ihåg att jag var så stolt över att våra tänder inte stötts ihop, det hade mina mer erfarna vännet varnat mig för. Vi var ihop i två veckor och hann hångla en hel del. Jag gjorde slut för att bli ihop med en annan kille från lägret. Man kan säga att jag rivstartade min hångel-karriär :-).

 

 

 

Kärlek

Sara


#15 - Mina drömmar


Sweet dreams...






Idag står det på listan att jag ska skriva om mina drömmar. Jag väljer att skriva om mina nattliga sådana. Jag tillhör de som kommer ihåg mina drömmar, i alla fall direkt när jag vaknar. Under dagen glömmer jag ofta bort dem, men så är det väl för de flesta?! Ibland händer det dock att drömmen följer med mig hela dagen, då sätter drömmen stämningen. Hihi, det har hänt både en och två gånger att jag har haft en liten gnagande irritation mot Micke en hel dag, bara för att han har gjort något dumt i en dröm. Inte riktigt rättvist.

 

 

Nästan alltid drömmer jag om de som jag har nära. Om Micke, mina syskon eller någon vän. Det är sällan det kommer nya personer till mina drömmar. Jag ser det som en gåva att jag får komma ihåg mina drömmar, jag tror nämligen att de kan sända ett budskap, hjälpa en att inse vad hjärnan jobbar med.

 

 

 

Sweet dreams!

Sara



Ljusglimt på Peninsula


Ljuständing på the Peninsula, ett av Shanghais lyxigaste hotell. Vi var där och skålade in julen med champange!






Njutning! Njutning i mängder (och alldeles gratis, hihi)




Lovely kärlekpar på lovely Peninsula. Vi känner oss snart hemma här, på Peninsula.



Julkänsla med barnkören!



Tack Daniel för ännu en lyxig kväll på the Peninsula!




Vi har gjort det förr, druckigt gratis skumpa på the Peninsula. Det gör det inte mindre trevlig när man får göra det igen. The Peninsula, champange, snittar, choklad och julsånger är ett vinnande koncept. Också fick vi se när "slottet" tändes inför julen, som pricken över i:et.

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Hej godingar!

En liten glimt av alla godbitar som gårdagskvällen på Peninsula bjöd på. Det kommer fler pics, jag lovar.

 

 

 

Hej godingar! Det känns som att det var länge sedan! Även om det har ploppat upp en hel del inlägg under veckan så kan jag avslöja att de flesta av dem skrevs under helgen, det går nämligen att tidssätta sina blogginlägg. Så för mig känns det som att vi inte hörts på evigheter :-).

 

 

Det är en trött Sara bakom tagentbordet denna fredag. Den underbara utbildningen jag gått denna vecka har tagit mycket energi. Dessutom har jag hunnit med en tjejmiddag, lite träning också en glammig "gala"-kväll. Inte konstigt att ögonen går i kors. Jag hade faktiskt ingen aning om att veckan skulle bjuda på en free-flow-champange-kväll på the Peninsula förrän sent onsdag-kväll. Hihi, det är Shanghai i ett nötskal. Så torsdagmorgon var det bara att sätta klockan lite tidigare än vanligt och rafsa ihop en outfit som passar både på jobb och på gala-fest (mitt tips är kjol och topp, med en tröja över under jobbtid). Det blev en riktigt trevlig kväll på the Peninsula som även gav mig årets första jul-känsla. Jag är dock nöjd med att jag lyckades dricka en rimlig mängd champange och komma i säng i rimlig tid, vilket inte brukar vara fallet efter en kväll på Peninsula.

 

 

Ikväll ska jag välkomna helgen genom att ta det lungt (efter att ha inhandlat ett side-bord på IKEA). Jag behöver energi inför helgens alla planer. Julklapps-shopping och glammig tjejkväll står på schemat. Under helgen ska jag även träffa en utav ER, mina bloggisar :-). En av mina läsare är i Shanghai och erbjöd sig att köpa med lite smått och gott från Sverige. Sååå gulligt, jag ser verkligen framemot att träffa henne och ge henne en stor kram. Som tack har jag även lovat att agera shopping-assistant på fejkmarket.

 

 

Nej, nu är det dax för denna donnan att logga ut och hålla helg. Lev väl mina fina!

 

 

 

Kärlek

Sara

 


# 13 - Den här veckan


M och jag på ljuständing-"gala" på Peninsula. En av veckans aktiviteter.  

 

 

 

Den här veckan är en sådan vecka som bara finns i Shanghai. En sådan vecka där man bara råkar hamna på ett free-flow-champange event på en av Shanghais lyxhotell, Peninsula. Tillsammans med en pop-stjärna i päls från Hong Kong. Den här veckan kommer jag även att tillbringa delar av min lördagskväll i en limosin, tillsammans men 20 party-pinglor. Den här veckan är sådan vecka som bara finns i Shanghai.

 

 

 

 

Kärlek

Sara


På kurs


Idag har jag lärt mig om olika inlärningstyper. Jag till exempel lär mig bäst genom att relatera till erfarenheter eller att göra saker. Läsa tjocka tunga böcker är inte min grej.




Jag går under denna veckan en väldigt inspirerande utbildning med en mycket duktig facilitator! Under tre dagar får jag lära mig hur jag ska kunna hålla kurser för andra. Jag går en utbildning för att utbilda helt enkelt. Jag får lära mig hur man planerar, förbereder, genomför och följer upp en intern-utbildning. Jag njuter. Jag tror faktiskt att jag har hittat den, my passion!



Idag gick det upp för mig att så fort jag finner något jag tycker om så hittar jag ett sätt att lära ut det. Som barn lekte jag mer än gärna skola, men bara om jag fick vara fröken. Som ung simmade jag jämt, så jag blev en simfröken. Jag blev besatt av aerobic, så jag blev en aer-instruktör. Jag älskar yoga, så jag blev en yoga-lärare. Att jag inte insett detta förrän nu...





Kärlek
Sara






# 12 - I min handväska


Jag inser nu att innehållet i min handväska är ganska enfärgat :-)






Jag har en stor handväska som rymmer...
plånbok
nycklar
passerkort hem
passerkort jobbet
ett paraply
metrokort
en miniväska
ett par handskar


I väskan som ligger i väskan har jag...
två lippgloss
nässpray
2 hårnålar
hårsnodd
alvedon
våtservetter


Det brukar ta ett tag innan jag hittar det jag letar efter i min väska!




Kärlek
Sara





There was a party...







foto by Larissa





There was a party. Med 80-tals tema.

There was a party. Med en fotostudio.

There was a party. Med rysk vodka.

 

 

 

What else is there to say?!

 

 

 

 

Kärlek

Sara


# 11 - Mina syskon

Mina tre syskon på besök hemma hos farmor. I jul ska jag se till att ta ett bra foto på oss alla fyra. Hittade inget sådant i bildarkivet.

 

 

 

Mina syskon Nina och Jacob, hjälp vad jag älskar dem! Vi är lixom av samma sort, vi skrattar åt samma saker, vi hör ihop mina syskon och jag. Nu för tiden, nu när vi är vuxna bråkar vi inte längre. Nu tycker vi bara om varandra, ställer upp, finns där, asgarvar. Mina syskon är mina nära vänner. De är de vänner jag vet alltid kommer finnas där, de kommer alltid att älska mig. Det känns väldigt tryggt med Nina och Jacob.

 

 

Jag har ett litet bonus-syskon också. Han heter Fabian, är 10 år och har samma pappa som jag. Till honom har jag en annan relation. Kärleken är lika stark men vi är inte vänner, ålders-skillnaden är för stor. Vi har inte vuxit upp ihop, jag flyttade ut när han flyttade in. Det ska bli spännande och se hur vår syskonrelationen blir när Fabian blir vuxen :-).

 

 

Jag saknar mina tre syskon, jag saknar dem något grymt!

 

 

 

 

Kärlek

Sara


Höst-sol

I lördags var vi på 80-tals disco. Är väldigt nöjd med ögonskuggan måste jag säga. Ögonskuggan och håruppsättningen :-).

 

 


Måndag och solsken i Shanghai. Jag har förstått att ni njuter av snötäckta landskap i Skåne, i Shanghai känns vintern fortfarande ganska avlägsen. Här har löven precis börjat trilla av träden och i helgen satt vi på en uteservering och njöt av höstsolen. Då gillar man Shanghai lite extra, när uteserveringarna har öppet i november.

 

 

Precis som resten veckan så försvann även helgen i en rasande fart. Känns som att livet just nu går på snabbspolning. Hur gör man för att bromsa livet lite?! Till snabbspolningens försvar så hann vi i alla fall med en hel del. Brakfest på lördagen, adventsfika och filmkväll har varit några av helgens aktiviteter. Årets första lussebullar slank ner :-).

 

 

Nu sitter jag och funderar över kommande vecka. Jag en tre dagar lång utbildning framför mig och ska lära mig hur man skapar och genomför utbildningar för andra. Där med har ni också fått en liten hint om mitt hemliga jobbprojekt :-). Mer information än så får ni dock inte, än. Utöver det så verkar det bli en alldeles vanlig vecka med lite träning och en tjejmiddag. På lördag blir det stor-party igen. Det börjar bli för mycket party känner jag, det är egentligen inte "jag" att springa på stora fester varje helg. Men just på lördag innehåller kvällen både limosin-åk och 20 party-pinglor så har svårt att tacka nej :-). Men, innan dess har jag ju 5 vardagar att njuta av. Veckans mission blir att verkligen försöka njuta av dem, vardagarna.

 

 

 

Vi hörs vänner!

 

 

 

Kärlek

Sara



# 10 - Det här hade jag på mig i dag


Topp från Noa noa, inköpt typ 2005 :-). Byxor från Zara.

 

En sådan där vanlig måndag, i alldeles vanliga kläder. Som jag kanske vanligtvis inte visat på bloggen. För här visar jag ju bara upp mig lite speciella dagar :-). Så att du ska tro att jag typ är perfekt. Men det är det som är poängen med listan. Att vi ska lära känna varandra lite bättre. Så här är jag, en vanlig måndag i alldeles vanliga kläder.

 

 

 

 

Kärlek
Sara


Söndags-projekt


Brandsläckaraffären i Shanghai.




Efter en del besultsångest valde vi till slut en lagom stor brandsläckare, 65 kr gick det på. Det känns som ett bra köp.




Du vet den där branden, den skrämde oss. Även om jag verkligen älskar lägenheten på 21 våningen så känns tanken på en brand lite så där. Så idag köpte vi en brandsläckare, för att i alla fall känna oss lite säkrare. Hihi, det blev ett ganska kul söndags-projekt. Utrustade med en liten adress-lapp så gick vi på brandsläckar-jakt. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men brandsläckar-affären låg gömd på en liten gata i ett bostadsområde. Mitt bland tvätt och barnfamiljer hittade vi till slut den lilla butiken, specialiserad på just brandsläckare. Efter att ha kännt och klämt på ett antal röda släckare valde vi till sist ut en lagom stor "tank". 65 kr kostade den.



Så nu vet ni vad jag sysslat med denna söndag :-). Snart kommer Caroline och Chrille över. Vi ska titta på film och smida lite semesterplaner :-). Önskar dig en fin dag!





Kärlek
Sara



 


# 09 Min tro

Jag har en tatuering som jag gjorde när jag var 21, då hade jag funderat på den sedan jag var 16. Hihi, tatueringen är faktiskt ett kinesiskt tecken och är placerad precis nedanför min högra höft. Även om just ett kinsiskt tecken på höften har en viss fjortisklang så älskar jag denna tatuering (har faktiskt en till, mkt mer orginell som jag inte älskar). På min höft står nämligen hela min tro, summerad i ett litet tecken. Det står ljus.

 

 

Jag har en stark tro på ljuset, på det goda. Jag tror på att ett litet ljus kan lysa upp det mörkaste rum. Mest av allt så tror jag på att det finns ett ljus hos alla och jag tror att bara man vill så vinner ljuset, lätt. Jag tror på en ljus värld.

 


Just det, Gud. Ja, jag tror på Gud. Hon är ljus.



Vad tror du på?






Kärlek
Sara





# 08 - Ett ögonblick


Ett ögonblick i Shanghai



Shanghai kryllar av dem, ögonblicken. Det är ögonblicken som gör Shanghai, som gör det värt att flyga över halva jorden för att ta sig hit. För att få uppleva dem, ögonblicken.





Kärlek
Sara


Inköpslista

Dagens inköpslista


En brandsläckare
En bergssprängare
En oversize leksaks-moiltelefon
Axelvaddar
Ray-ray solbrillor
Hubba bubba tuggumi




Vi ska på 80-tals disco ikväll.



Kärlek
Sara


# 07 - Min bästa vän

Jag har många fina vänner, hjärtevänner kallar jag dem. De som fått en alldeles speciell plats i mitt hjärta och som alltid kommer att ha kvar den platsen. Jag har faktiskt en hjärtevän som inte ville hänga med mig mer, hon "gjorde slut" med mig (aj). Men hon har kvar sin plats i mitt hjärta, ändå. Har man en gång fått en plats i hos mig så har jag svårt att ge den platsen till någon annan. Jag vill gärna tro att mitt hjärta är stort nog :-). Jag jobbar i alla fall på det. Min äldsta hjärtevän har funnits där sedan jag var två år. Vi är olika som få, bråkade under tonåren och hörs ärligt talat inte så ofta. Men när vi ses är allt som förr (19 december Charlotte, är det dax för den årliga julmiddagen).  Sådana vänner är guld värda för en som bor på andra sidan jorden. Min nyaste hjärtevän har jag träffat här i Shanghai.


 


Som sagt, jag har så många fina hjärtevänner. Men min bästa vän, min bästis. Den platsen har Micke.


 

 

 

 

Kärlek

Sara



Nybakat bröd


Detta bröd anlände nyss till dörren. Ett exempel på den utmärkta service som går att finna i Shanghai.

 

 

 

Hej fredag! Det var verkligen inte länge sedan det var fredag sist men det är lika härligt för det! Just denna fredag hälsade oss med nybakat bröd, lyxigt.

 

 

Man kan ha många åsikter om Shanghai men en sak är säkert, det går verkligen att få en bekväm vardag här om man bara vet hur man ska göra. Bröd till exempel kan lätt bli ett problem här, det är svårt att få tag i gott, nyttigt bröd. Vi har gått på många nitar ska jag tala om. Nu har jag hittat en ett företag som säljer tyskt bröd online och som sedan leverar brödet till dörren varje fredagsmorgon. Så på torsdagar klickar jag numera hem veckans bröd och på fredagsmorgon ca klockan 08.00 anländer det nybakta brödet till dörren. Suveränt tycker jag. Extra bra är att det inte är nämnvärt dyrare än att handla samma bröd i butik.

 

 

Denna fredag har jag annars inga stora planer. Jag är riktigt sugen på att svänga ihop något riktigt smarrigt här hemma ikväll. Har kyckling, bacon och grädde i kylskåpet vilket det nog ska gå och göra något gott av. Lägg till ett gäng levande ljus och sedan tror jag faktiskt att fredagen är räddad. Imorgon ska vi på 80-tals disco så vi kan behöva en slow fredag att "ladda" på.

 

 

Vi hörs senare vänner, jag följer ju listan så innan dagen är slut ska jag berätta för er om min bästa vän :-). Önskar dig en härlig fredag till dess att vi "ses" igen!

 

 

 

Kärlek

Sara



# 06 Min dag

Jag tror inte på vardag, men jag tror på vardagslyx :-)! Till exempel så har jag samlat ihop lite vardagslyx som jag står brevid vasken i badrummet. Det gör mig faktiskt lite gladare så där en torsdagsmorgon.






07.30 - Gick upp, tvättade ansiktet, drog upp gardinerna och kröp tillbaka ner mellan våra vita lakan och njöt av den blå himeln.

08.05 - Så njöt jag lite för länge och fick äta frukost snabbare än vanligt och strunta i att försöka skapa något som heter frisyr.

09.40 - I taxin. Nästan inga köer på gatorna och solsken. Konstaterar att detta är en ganska bra morgon! Taxi-chaffisen hade grymma problem med att förstå vad jag sa. 1,5 år i Kina, samma adress varje morgon och fortfarande blir jag inte alltid förstådd! Jag ger lixom upp och kör teckenspråk…

09.05 - Framme på jobbet. Kollar mail och dubbelkollar mitt teams jobb från gårdagen. Jag jobbar ju i Kina, dubbelkollens land :-)

12.00 - Lunch med Micke och hans kollegor.
13.00 - Jobbar hela eftermiddagen med mitt hemliga projekt :-). Kul kul men jag känner mig lite lost måste jag erkänna! Hinner med en snabb tel-konferens med Älmhult.

18.00 - Bye, bye office! Tar metron hem. Snabbt, smidigt men trångt. Har lite fobi för alla handtag på metron. Kineserna nyser inte i armbågen direkt… En kvinna brevid mig smaskar på torkad fisk och petar sig i näsan. Vet inte var som är äckligast. Stanken från den torkade fisken eller att titta på en tant som pillar sig i näsan….

19.40 - Home sweet home. Hungrig och trött och vill bara däcka i soffan. Trycker istället i mig två glas vatten och hoppar i träningskläderna.

19.10 - På väg till yogastudion. Gångavstånd, LYX i Shanghai.

19.30 - Bara jag och mitt andetag. Inga tankar, inget prat. 90 minuter bikramyoga (yoga i 40 grader).

21.00 - stapplar ut från yogasalen. Helt slut i kroppen men helt klar i knoppen :-). Hihi. Lång skön sval dusch för att svalka ner mig och återvända till verkligenheten.

21.30 - Hemma, käkar rester från gårdagen framför TVn. Kollar på ett avsnitt av Breaking Bad tillsammans med Micke. Sjukt bra serie för övrigt, TV-tips! Bloggar.

22.30 - Tvätta ansiktet, noppa ögonbryn, smörja benen, borsta tänder…

22.45 - I sängen på spikmattan. Har återupptagit mitt lilla cellulitprojekt så 15 min spikmatta varje kväll för att försöka bli av med de FULA groparna.

23.00 - släcker lampan.

 

 

PUH, det var dag 6 på listan!

 

 

 

Kärlek

Sara


Shintori

Shintori, med dess öppna kök. Designen faller mig verkligen i smaken.



Shintori ligger på Julu lu 803 (nära Fumin lu). Det är svårt att hitta dit, håll utkik efter denna lilla gång.





I måndags var jag på tjejmiddag, den sista för Ellinor. Nu befinner sig Ellinor i Amsterdam på alldeles nya äventyr och jag håller mina tummar för henne. Vi valde att fira av Ellinor på Shintori, en japansk restaurang. Det är grymt snyggt på Shintori som ligger i en gammal lagerlokal. Snyggt, så snyggt. Kockarna lagar mat i ett öppet kök som ger lite "hells kitchen" känsla. Servitriserna är klädda i svart och har "ninja-band" runt huvudet. Tyvärr måste jag erkänna att maten är så där… Jag blir ständigt besviken på Shintoris (snygga) rätter. Jag hade ett minne av att sushin var god så jag beställde den i måndags, mitt minne svek mig. Dessutom är det ganska högljutt på Shintori vilket också drar ner betyget.

 

 

 

Det är verkligen synd att maten på Shintori inte faller mig i smaken, för det är snyggt. Så snyggt!

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 


# 05 Vad är kärlek?

Jag får skrivkramp, så jag lånar en text.

 

 

Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas icke, kärleken förhäver sig icke, den uppblåses icke. Den skickar sig icke ohöviskt, den söker icke sitt, den förtörnas icke, den hyser icke agg för en oförrätts skull. Den gläder sig icke över orättfärdigheten, men har sin glädje i sanningen. Den fördrager allting, den tror allting, den hoppas allting, den uthärdar allting. - Bibeln

 

 

 

 

Kärlek

Sara



Min plats


Favvoritplatsen i lägeneheten på 21a våningen. Så snygg, så skön! Jag är 100% nöjd med detta köp. 




God morgon godingar! I Shanghai börjar det bli kallt, brr! Här finns ingenting som heter centralvärme utan man värmer/kyler med aircon. Vi har ännu inte slått på vår aircon i sovrummet och i morse kändes det vill jag lova. Tror faktiskt att jag tar vinterjackan i dag, för första gången i år. Jag var smart nog att lämna in den på kemtvätt för några veckor sedan så den har hängt i gardroben ett tag, redo för vinter.



Ikväll kommer Caroline och Chrille hem på oss på en enkel middag. De är nyss hemkomna från två veckor på Mauritius och har säkert massor kul att berätta. Igår samlade vi vuxenpoäng och förberedde maten. Även om vi inte ska bjuda på någon avancerad matkonst så är det svårt att hinna svänga ihop en dinner för fyra när man inte är hemma förrän tidigast halv sju. Så igår kväll stod vi och rörde i grytorna ihop.



Nu mina kära är det dax för mig att knäppa på vinterjackan och bege mig till jobbet. Håll utsikt här under dagen mina vänner, idag ska jag ju beskriva vad kärlek är...




Kärlek
Sara


# 04 - Det här åt jag i dag


I söndags åt vi ostbricka till kvällsmat. The we are talking food! Jag älskar ost, älskar!





Detta hade jag nog inte redovisat för er om det inte stått på listan. Känns lixom ganska mycket som… Som trist info. Anyway, det här har slinkigt ner idag:

 

 

Frulle - gröt med lingonsylt. Massa linfrön i gröten, insmugglade från Sverige :-)

Lunch - hot pot med kollegorna. Grönsaker och nötkött. Och tofu!
Mellis  - en apelsin och en banan
Middag - feta och salami sallad. Mickes lovely vitlökstoast.

 



+ sjukt många koppar te och två pepparkakskolor innan träningen.

 

Vad har du ätit?!

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Mardröm


dn.se






En skyskrapa brann ner i Shanghai igår. 28 våningar hög och bebodd främst av pensionerade lärare och deras familjer. Min vän såg folk hoppa ut från fönsterna. Fruktansvärt. Det är min största skräck här, att det ska börja brinna i vårt hus. Hur löser man det från 21a våningen?!

 

Idag går mina tankar till familjerna i den brinnande skyskrapan...

 

 

 

 

Kärlek

Sara



The Bund


Shanghais berömda skyline, foto tagit ståendes på The Bund.



 
Vi tog en prommis på The Bund i lördags. När vädret är så klart som det var i helgen så är det väl värt att ta sig till The Bund även för en Shanghai-invånare som mig. Utsikten är magisk!




Prommenad stråket på the Bund. Till höger ser du en helt annan typ av byggnader än vad som finns på andra sidan floden. Gamla västerländska byggnader.



Denna stora byggnad byggdes 1907 och är nu tillhåll för en av Kinas största banker. Hade det inte varit för skyskrapan i bakgrunden och flaggorna hade man kunnat tro att man befann sig Europa.





The Bund, eller Waitan som det heter på kinesiska är ett av de mest besökta turistmålen i Shanghai. The Bund är det centrala område som ligger väster om Huangpu river (floden som flyter tvärs igenom Shanghai). Det är här som man får bästa utsikten över Shanghais imponerade skyline med några av världens coolaste skyskrapor :-). På själva The Bund lyser dock skyskraporna med sin frånvaro. Här hittar du istället gamla byggnader i västerländsk stil. Många av dem byggda under tidigt 1900-tal.

 

 

Det finns många sätt att besöka The Bund, mest populärt (och billigast) är att ta en långprommis längst flodkanten. Om du är morgonmänniska kan jag rekommendera dig att vara på plats redan vid 6 på morgonen. Chansen är stor att du ser kineser utöva chi gong med de baxnande skyskraporna i bakgrunden. Annars kan du njuta av utsikten från de barer och restauranger som kantrar The Bund. M on the Bund, Lounge 18 och Bar Rouge är tre populära "turist-mål". På The Bund hittar du dock bara "up-scale" ställen så var beredd på att betala en slant. Viktigast är dock att du tar dig dit, till The Bund.

 

 

 

 

Kärlek

Sara



# 03 Mina föräldrar


Min mamma. Min vackra mamma.




Pappa. Kan du se det? Ögonen, skrattrynkorna, munnen, tänderna, ansiktsformen. Jag har fått allt av min pappa.






Mina föräldrar träffades på en färja. Min mormor tappade ut en väska full med pappiljotter som pappa plockade upp, på kvällen bjöd han upp min mamma på dans. Min mamma var 24 år och skitsnygg, pappa var 32 och körde en röd bil. De var gifta i 16 år och fick tre barn ihop, jag är äldst.

 

 

De är vackra människor mina föräldrar, jag kan luta hela min vikt på dem om jag skulle behöva. När jag fick min mens för första gången firade min mor mig med ett spa-paket från bodyshop jag suktat efter i månader. Så kändes det helt plötsligt inte så farligt längre. När jag fyllde 18 var det pappa (och inte pojkvännen) som uppvaktade mig efter skolan med ett stort fång röda rosor.  

 


Jag är mest lik min far, inte bara på utsidan utan även på insidan. Han har lärt mig att alltid göra mitt bästa. Mamma har lärt mig att kärleken kommer före allt.

 

 

Om lite mer än en månad åker jag hem till Sverige. Då ska jag tala för mina föräldrar precis hur mycket jag älskar dem!

 

 


Kärlek

Sara



# 02 - Min första kärlek


Bild: Kiss the Groom




Listan, dag 2.


Min första kärlek hette Paul. Vi gick på samma dagis. Vi brukade leka i kuddrummet, jag var Pauls fru och sjuk. Jag låg bland kuddarna och var sjuk och Paul höll mig i handen. Emellanåt var han tvungen att springa ut för att jaga. Jag var bara sjuk. Kärleks-sjuk :-).






Kärlek
Sara


Festens tecken


Visst är det en häftig stad jag bor i!? Mitt emelland helgens alla fester hann vi med en riktigt lång prommis i det härliga höstvädret. Bland annat gick vi ner till floden. Galet cool utsikt.





Så är det söndagkväll igen och jag sitter åter igen uppkrypen i soffan. Känns om att vi har en stående söndags-dejt, soffan och jag :-).


Det har varit en helg i festens tecken. Både fredag och lördag kom vi inte i säng förrän efter tre och just nu känner jag verkligen av de bort-kalasade sömntimmarna, gäsp. I fredags var vi som varje uppmärksam läsare vet hemma hos Micke chef på dinner. En mycket trevlig sådan! Jag kan tala om för er att det inte alls verkar fy skam att på i ett villa-compund i Shanghai. Vilket hus! Vi funderar allvarligt på att producera tre barn fort som attan så att vår hus-budjet åker upp till en som har råd med en villa :-). 


Igår var vi på hej-då kalas med gänget. Både Ellinor och Zuzanna är på väg att lämna Shanghai och igår firade vi av dem men middag, drinkar och partay. Återkommer med bilder när jag fått tag på några. För varje fest jag går på nu för tiden så blir det bara tydligare och tydligare att jag håller på att bli gammal... Jag njuter verkligen av mat och drinkar tillsammans med vänner men när vi närmar oss klubbarna tröttnar jag snabbt. Jag tycker inte att det e så kul att stå och skrika någon i örat längre. Jag kräver ett kick-ass dansgolv för att kunna ha kul. Ett kick ass dansgolv och en fylla. Igår hade jag varken eller. Grymt kul var det dock fram till det att festen gick på nattklubb!



Nu mina kära är det dax för mig att ringa min fina far och önska honom en fin fars-dag! Ha det fint och tack för att du tittar in här hos mig!






Kärlek
Sara



Kärlek

One Shanghai-morning. Typ klockan 7. Jag och min yoga.

 

 

 

Jag älskar min yoga. Den öppnar mig, får allt att flöda mycket friare. Och min rygg, min stackars rygg. Jag har stora tuttar (nej, inget silikon) och kraftig svank. Två stora no-no´s för en ryggrad. Yogan, den räddar mig.

 

 

Jag tycker du ska prova. Du behöver INTE vara vig. Du kommer att få en bra träning av det, men antagligen inte de första gångerna. Då ska du bara lära dig hur man gör. Jag tyckte yoga var urtrist de första gångerna jag gick. Nu kan jag inte leva utan den.

 

 

 

Nahmaste

Sara



# 01 - Presentera mig själv






Klicka här, där står allt. Jag tillägga att jag precis insett att jag håller på att förvandlas. Jag håller på att släppa 20-something där äventyret varit meningen. Jag är på väg till… Något annat. Men annars hittar du allt om mig här.

 

 

 

Kärlek

Sara




Förvandling

Vår lilla, lilla gardrob i anslutning till hallen. Eller tja, här ser du bara dörrarna :-). Jag GILLAR att vi kan stuva undan alla jackor och mössor så att det inte blir så rörigt i vår lilla hall.





Before. Väskor, strykjärn, skor, jackor. Hullerombuller kan man säga.




After. Upp med två hyllor och helt plötsligt fick var sak sin plats.





Vi har ett litet städskåp/gardrob/proppskåp. Eftersom vi inte använt jackor sedan vi flyttade in i lägenheten på 21 våningen så har skåpet varit tillägnat vår ai (hemhjälp) och vinterjackorna. Det vill säga, det har inte sett klokt ut där inne.



När hösten kom till Shanghai så har också gardrobsdörrarna öppnats varje dag. I veckan fick vi nog och styrde upp gardroben. Nu känns det lite roligare med vinterjackor och regnstövlar.






Kärlek
Sara



Today!

Today. Nya byxorna, favoriter. 

 

 

Today. Solen skiner, jag har hunnit andas på jobbet och det är fredag! Jag är glad för att jag hann yoga i morse Jag är mindre glad för att jag föll in lathets-spåret och åt KFC till lunch. Jämnar de ut varandra?

 

 

Ikväll ska vi på dinner i förorten, till ett av de berömda Compounden där alla expat-familjer bor. I inhägnade bostadsområden finner du fina villor och familjer med många barn. Hemmafruar, garageuppfarter, vovvar och chaffisar är också lättfunna i compunden. Förortsidyll. Jag har än så länge bara varit på snabb-besök hos compunden. Ikväll ska vi spendera flera timmar där, få en glimt av livet med tre barn plus hund. Ett annat life in Shanghai. Det är Mickes chef som bjudit över oss på middag. Jag tror på en trevlig kväll!

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 


LISTAN






Om en månad kommer ni att veta allt om mig. Jag har nämligen bestämt mig för att följa denna lista som just nu är ganska poppis i bloggvärlden. Känns lite läskigt, listan sätter krav. Men jag svarar generellt ganska bra på krav. Imorgon börjar vi, är du med?

 

 

 

Dag 01 - Presentera mig själv

Dag 02 - Min första kärlek

Dag 03 - Mina föräldrar

Dag 04 - Det här åt jag i dag

Dag 05 - Vad är kärlek?

Dag 06 - Min dag

Dag 07 - Min bästa vän

Dag 08 - Ett ögonblick

Dag 09 - Min tro

Dag 10 - Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 - Mina syskon

Dag 12 - I min handväska

Dag 13 - Den här veckan

Dag 14 - Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 - Mina drömmar

Dag 16 - Min första kyss

Dag 17 - Mitt favoritminne

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Dag 19 - Detta ångrar jag

Dag 20 - Den här månaden

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Dag 22 - Det här upprör mig

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Dag 24 - Det här får mig att gråta

Dag 25 - En första

Dag 26 - Mina rädslor

Dag 27 - Min favoritplats

Dag 28 - Det här saknar jag

Dag 29 - Mina ambitioner

Dag 30 - Ett sista ögonblick






Kärlek
Sara



Slut på energi


Jag har hittat ett nytt ekologiskt favorit-te, Celestial. I Sverige var Yogi-te som gällde men de har jag inte hittat i Shanghai.





Godingar, idag är jag tröööt! Jobbet har fullkomligt dränerat mig på all energi idag. Har suttit i dator-utbildning i 8 timmar. Jag vet inte om det är jag som är känslig men jag klarar inte det. Jag kan inte sitta still och lyssna på någon som klickar runt i ett dator-system i åtta timmar. Det spelar ingen roll om jag är under tajt deadline och måste kunna behärska systemet redan nästa vecka. Jag kan bara inte koncentrera mig. Det funkar i 2 timmar max, sedan hänger inte min hjärna med längre.


Puh, idag gick som sagt all min energi till jobbet. Hade inte ens något över till en liten tur på gymmet. Det fick bli en stor kopp te och en bukett med blommor istället :-).





Kärlek
Sara


PS. TACK till dig som sa så fina ord om bloggen till Micke i gymmet idag. De värmde! Inte hade jag en aning om att jag har bloggvänner som bor i samma compund som jag :-)


Ljudkänslig

Svenska kvinnor kissar på porslinskanten, sssss låter det. Blygsamt. När vi ska göra nummer två lägger vi papper i toastolen, då låter det inte alls.

 

Kinesiska kvinnor kissar rakt ner i vattnet, som niagrafallet låter det. Det ligger inget papper i toastolen som bromsar ljudet av nummer två. Plopp, plopp låter det.

 

I Kina håller jag för öronen när jag går på toa.

 

 

 

 

Kärlek

Sara

 


Shopping-guide a la Sara


Jag har verkligen gjort många fynd i Shanghai men all fejk-shopping är inte superbillig! Om du vill ha riktigt bra kvalitet kostar det också lite mer. Sjal (Bottega Veneta) 450 kr, Converse 50 kr, liten skinn-väska (Mark Jacobs) 280 kr.

 

 

 

 

Jag får väldigt många frågor om shopping i Shanghai. Även om jag tycker att jag skriver ganska mycket om just shopping så verkar det inte räcka :-). Därför kommer här en shopping-guide a la Sara, mina tre bästa shoppingtips för dig som semestrar i Shanghai.

 

 

Fejkmarket

Det finns tre stycken i Shanghai, min favorit ligger på Nanjinglu 580

Behöver jag säga mer .-). Fejkshoppingen i Shanghai är, som du min trogna läsare säkert redan insett, riktigt bra! Men det är på fejkmarket som du verkligen ska vara på din vakt både vad gällande kvalitet och pris. Här kan du lätt få med dig en produkt hem som går sönder efter en vecka. Det går även att hitta saker som är så bra att det inte går att se någon skillnad mot den äkta varan. Generellt så måste du fråga efter de bra produkterna medans de med lite sämre kvalitet ligger ute på display. Priset ger också en kvalitets-indikation. Samma väska kan kosta både 150 eller 600 kr beroende på kvalitet.

 

Innan du besöker fejkmarket bör du även öva upp dina prutningsfärdigheter. Släpp allt vad skam heter och pruta dig blå :-). Det är inte ovanligt att startpriset är några tusenlappar på något som i själva verket kostar runt hundralappen. Å andra sidan finns det dom som ger dig "rätt" pris från början så det är inte alltid helt lätt att veta hur man ska bete sig. Mitt tips är att lägga dig löjligt lågt (säljaren säger 2000, du säger 20) när säljaren sedan garanterat säger "you give me joking price" svarar du med "no, you give me joking price" och sedan är ni i gång. Enda sättet att veta om du ligger för lågt i pris är att gå därifrån. Följer de inte efter dig ligger du för lågt, då är det bara att gå tillbaks. Glöm inte att le och skämta lite, att pruta ska vara charmigt. Så länge DU är nöjd med priset i slutändan så har du faktiskt gjort en bra deal :-).

 

 

Silkmarket

Lujiabanglu 399

Här syr du upp kläder, alla typer av kläder. Mest poppis är dock att sy upp skjortor(85kr) och kavajer (byxa plus kavaj 450 kr). Bäst blir det om du har redan ett plagg som sitter som en smäck, då låter du dem bara kopiera din favorit. Annars får du räkna med minst en omgång korregering. Tänk på att det tar några dagar för skräddaren att bli klar med dina kläder så boka in ett besök här redan din första dag i Shanghai.

 

 

Glasögonmarknaden

HuanLong Building 3yeh, 4Floor, shop 4056
Ett besök hos glasögonmarknaden och du kan spara in hela din flygbiljett. Om det är något som är riktigt billigt i Shanghai så är det glasögon, ca en tiondel av priset hemma. Trots att glasögonmarknaden är något hysterisk och garanterat ger dig huvudvärk så är det väl värt ett besök. De undersöker ögonen på plats (jag är nöjd med styrkan på mina glas) och så länge du inte ska ha någon special-slipning så är glasögonen klara på en timme. Tips, Burger King ligger runt hörnet! Priset varierar precis som hemma efter vilket typ av synfel du har. Mina brillor gick på 250 kr, min mamma som har större synfel än mig betalade 700 kr.

 

 

 

Enjoy!

 

 

 

 

Kärlek

Sara



Släkten


Farmor Vesta, sommaren 2010





God morgon! Gick igen bildarkivet lite snabbt denna morgon och hittade denna fina bild på min vackra farmor från i somras. Ser ni några likheter? När det gäller mitt utseende så brås jag nästan bara på min pappa, den kvinna jag är mest lik i släkten är min faster. Ansiktsform, läppar, tanduppsättning, hårfäste, kroppsform, rynkorna i pannan... allt kommer från min pappas sida. Så rimligtvis borde det finnas en möjlighet att jag ser ut typ så här när jag är strax över 80 år :-). Det är lustigt det där vem man är lik, jag är som sagt min far upp i dagen, från min mamma har jag bara fått mina händer och min ögonfärg (mina händer är för övrigt så lika min mammas att jag ibland får flashbacks till min barndom av att titta på dem). Är det så för dig med, är du mest lik en förälder?



Jaha, det är lustigt det här med att blogga, orden lixom bara flyger iväg av sig själv. Jag hade inte alls tänkt blogga om mina släktband men se där, så blev det :-). Nu hinner jag inte med så mycket mer, jobbet väntar. Önskar dig en härlig tisdag!







Kärlek
Sara







En helt vanlig måndag

Höstfint i lägenheten på 21a våningen. Något som jag verkligen älskar med Shanghai är de billiga snittblommorna. Vi har alltid en bukett i hallen med mina favoriter, liljor. Sedan tar jag in en bukett till som jag varierar efter humör, just nu mer höstliga blommor. Detta stilben pryder vårt matbord.

 

 

 

Hej Bloggen! I Shanghai har redan måndagskvällen gjort antåg och jag blickar ut över ett mörkt Shanghai. Nu för tiden blir det mörkt redan vid halv sex tiden. Däremot går solen fortfarande upp före min väckerklocka börjar ringa. Otroligt skönt, det är så mycket lättar att kravla sig upp ut sängen om solens strålar får lysa lite på en.

 

 

Jag kommer precis som vanligt att inleda veckan i gymmet. Sedan vankas matlagning och lite soffmys. En helt vanlig dag med andra ord, vardagen finns även i Shanghai. Veckan i övrigt verkar dock blir lite festligare än så. Det står både några trevliga middagar och en brakfest på schemat så jag kan nog lyckas hålla vardagen borta i alla fall lite. Jobbmässigt har jag många långa möten inplanerade som ska förbereda mig på kommande utmaningar. Kul, kul. Denna veckan har potential att bli riktigt bra!

 

 

Hur ser din kommande vecka ut?

 

 

 

 

Kärlek

Sara



4 saker

Starwoman har skickat en utmaning till alla som känner sig manade, det gör jag :-).

 

 

Fyra TV-program jag ser:

Sedan jag flyttade till Kina tittar jag inte på TV längre, utbudet av TV-kanaler är dåligt för en person som inte pratar kinesiska. Dock så följer vi serier via datorn… Mad Men är en av stor-favvoriterna hemma hos oss, både Micke och jag älskar serien!



1. Greys Anatomy

2. Mad Men

3. 30 Rock

4. How I met your mother

 



Fyra saker jag har gjort idag:

Jag måste erkänna att det är helt ljuvligt att ha en ai (hemhjälp) som  städar, tvättar och stryker tre ggr i veckan. Helt klart värt den lilla peng vi betalar varje månad för att slippa storstäda själva.  Dock så får jag fortfarande en sting av dåligt samvete varje gång jag är hemma samtidigt som ain är hos oss.



1. Satt på mig mina nyinköpta byxor för att inse att det var ett mkt bra köp!

2. Åkt i en taxi med gnisslande bromsar

3. Sagt "sorry" till vår ai (hemhjälp) typ 50 ggr för att vi lämnat all disk från lördagskvällen till henne

4. Tryckt på snooze-knappen 6ggr

 



Fyra saker jag längtar efter:

En av mina absoluta favvoritplaster på jorden är kust-sträckan vid Helsingborg. Det finns få platser som bringar mig så mycket ro. Vi kommer till Helsingborg den 18e december nästa gång, då hoppas jag på många långa strandprommenader tillsammans med min familj.



1. Familjen

2. Havet

3. Doften av höstlöv

4. Svensk husmanskost

 

 



Fyra saker på önskelistan:

Jag älskar verkligen att läsa, att släppa verkligenheten en stund och helt gå in i en bra bok. Mitt föråd av svenska pocketböcker är dock helt slut, jag har plöjt dem alla. Jag håller tummarna för att tomten skickar ett helt gäng i år!


1. En resa till Tibet

2. Typ 100 svenska pocketböcker

3. Att mitt nya jobb-projekt blir precis så bra som jag tror

4. Att kärleken överaskar mig med 1000 pussar ikväll

 

 

Jag skickar vidare utmaningen till tre andra Shanghai-bloggar. Ellinor, Caroline och Hanna ni är utmanade!

 

 

 

Kärlek

Sara



Enjoy din söndag!


Idag har Shanghai bjudit på 20 grader och sol. Hösten är verkligen bästa tiden att besöka Shanghai! Vi åkte över till Pudong för att shoppa men tog en detour ner till floden för att njuta av solen.




När man besöker Haungpi river som rinner rakt igenom Shanghai står man vanligtvis på andra sidan floden (Puxi) än där vi stod idag. Bakom oss finns nämligen Shanghais coolaste skyspapor.





Söndagskväll och jag sitter uppkrypen i soffan invirad i min vita badrock och väntar på att älsklingen ska komma ut från köket med en kopp te och en liten chokladbit. Mysigt värre! Helgen har varit riktigt bra och har bjudit på allt från lite shopping till middag med vänner.



Idag har vi varit på utflyckt till andra sidan floden, Pudong. Vi är nästan aldrig i denna del av stan och det var kul att påminnas om alla coola skysprapor som faktiskt finns i Shanghai. Vi har varit i Shanghai så länge nu att vi nästan blivit hemmablinda. Huvudsyftet med vår tripp till Pudong var det stora shoppingcentret Super Brand Mall, både M och jag behöver uppdatera våra höstgadrober. Jag måste säga att jag var ganska besviken på utbudet, inte ens HM hade några plagg som lockade mig. Efter x antal provade plagg kom jag tillslut hem med ett par byxor och en tröja.



Nu mina fina kommer mina chokladbitar, enjoy din söndag!





Kärlek
Sara

 


Perfection






Pizza made from scratsh, a glas of red wine and some beloved friends. A perfect saturday-night!






Kärlek
Sara


IKEA växer

IKEA Finance Team






IKEA växer så det knakar i Kina. IKEA växer i och för sig överallt men det går extra fort i Kina. Visste du till exempel att Kina norpar 5 av 10 platser på listan "IKEA butiker med störst tillväxt under 2009"? Butiken i Beijing säjer näst bäst i hela världen, bäst säljer Kungens kurva i Stockholm.

 

 

Det är faktiskt ett lite smått galet företag jag arbetar för. Här kommer lite siffror för FY10.

 

7,7 % tillväxt

280 butiker runt om i världen

9 500 olika produkter

127 000 anställda

197 miljoner kopior av IKEA katalogen

626 miljoner butiks-besökare

23,1 biljoner Euro försäljning

 


 

Jag blir allt lite stolt :-)
 



Kärlek

Sara


Brunett


Mina fina ljusa slingor är bortbytta mot ett mörkare hårsvall utan utväxt. You like?

 

 

 

 

Mmm, så var det fredag igen, LOVELY! Det har varit en seg vecka för mig, är faktiskt glad att den är över. När livet är slow både på jobbet och privat blir jag uttråkad redan efter några dar. Hoppas på bättring redan nästa vecka, jag har ju mitt hemliga jobb-projekt som antagligen kickar igång då :-). Well, innan dess har jag ju en härlig helg att njuta av, tror inte att den kommer att bli tråkig. Ikväll planerar jag att hinna fixa mina naglar innan jag möter upp M och några av hans vänner från Sverige för en avslappnad dinner. Sedan kan det hända att vi svänger inom en drink-vänlig bar innan vi avslutar kvällen, jag är lite sugen på bubbel. 

 

 

Jag fick för övrigt ett ryck igår efter mitt svettiga träningspass och satte igång att färga både hår och ögonbryn .-). Ni ska veta att jag ääälskat mina ljusa slingor men nu gick det inte längre. Hur fina slingorna än är så är det fulare med utväxt. Då jag gått på ett antal frisör-nitar här i Kina vågade jag inte gå till frisören för att fylla i min utväxt, istället slängde jag i en brun hårfärg jag köpt med mig från Sverige. Ett säkert kort så att säga :-). Nu klarar jag mig fram till den 20e december, då har jag nämligen en tid hos min duktiga frisör i Helsingborg. Man hittar lösningar :-).

 

 

 

 

Happy Friday vänner, skickar er en stor helgkram!

 

 

 

 

 

Kärlek

Sara



Presenter








Titt som tätt får jag små paket på jobbet. I Kina brukar man nämligen ge bort en liten present till alla kollegor när man gifter sig eller skaffar barn. På mitt jobb är några bitar godis den mest populära gåvan, men det är förpackningen som är viktigast. Just denna lilla box är från min chef som fick en son för tre veckor sedan.

 

 

 

Kärlek

Sara


Glädjespridare



Snacka om glädjespridare en grå höstdag!

 

 

 

Kommer ni ihåg mina citroner?! Nu hänger det ett helt gäng klargula citroner på mitt lilla träd som samtidigt börjar tappa löv. Vackert, så vackert. Är det någon som vet hur länge jag kan låta dem hänga kvar innan de förstörs?

 

 

 

Kärlek

Sara



Kick för karriären


Jag tillsammans med mina kollegor




Jag måste säga, att flytta till Kina har inneburit en regäl kick för min karriär. Sedan jag började arbeta i Kina har jag fått personalansvar, driver stora projekt och har fått möjligheten att forma min karriär precis i den rikting jag vill att den ska gå. Jag har till exempel ett sjukt spännande projekt på G just nu, lovar att berätta så fort jag kan :-). Om jag ska ge ett tips till dig som vill boosta din karriär så kan jag verkligen rekommendera en flytt till Kina. Här kommer tre anledningar varför du bör satsa på en Kina-karriär:

 

 

 Som västerlänning i Kina har man helt plötsligt något som de andra inte har, man sticker ut. I en arbetsmiljö där typiska "västerländska" kvalifikationer saknas blir det lättare att synas. Jag vill absolut inte påstå att jag är bättre än mina kinesiska kollegor men jag är duktig på andra saker, kommunikation till exempel.

 
En annan stor fördel med att vara västerlänning i Kina är att cheferna på internationella bolag också är västerlänningar. Det ger ett enormt "nätverks"-förspång. Det känns helt plötsligt hur naturligt som hellst att ta en kaffe med högsta bossen och man får något gemensamt med gubbarna i toppen (för ja, de är gubbar även på IKEA).

 

Sist men inte minst så är det väldigt fördelaktigt att befinna sig i en del av världen som växer så det knakar. Möjligheterna lixom bara poppar upp överallt. När Europa down-sizar så expanderar Kina.

 

 


Som sagt, att flytta till Kina har inneburit en regäl kick för min karriär. Dock ska jag tala om att du med största sannolikhet får arbeta för en lägre lön. Min lön backade med över 50% när vi flyttade hit. Sedan har den rört sig ganska snabbt uppåt men jag ligger fortfarande långt efter svenska löner. Ett sätt att lösa löneproblemet är se till att bli utskickad av sitt företag hemma :-).

 

 

 

Lycka till!

 

 

Kärlek

Sara



Vardagsliv


En sjukt god veg-paj. Broccoli, svamp, tomater och valnötter.



Elle på kinesiska, dock med en scandinavisk touch.





Jag vet inte varför, men denna veckan händer inget kul alls. Jag tror att det är vardagen, den börjar verkligen komma till Shanghai nu. Min onsdag spenderade jag hemma. Jag bakade en paj, umgicks med kärleken och bläddrade i Elle Decoration. Som i Sverige, typ. Förutom att jag inte kunde läsa Elle, bara titta på bilderna.

 

 

Jag gick och handlade till min paj också. Jag tycker inte om att handla i Shanghai! Förutom att det tar evigheter att ta sig till butiken och att det är sjukt trångt när man väl är där, så går det aldrig att få med sig allt man behöver hem. Igår fanns det varken köttfärs eller havregryn. Så då står man där i den svettiga butiken och planerar om, med en tung jobbväska över axeln. Nej, ge mig lite Shanghai-glamm och ett glas skumpa för mycket. Det är på tiden!

 

 

 

Kärlek

Sara



Ny vana


Dagens morgon-latte. Fatet är just det fat som råkade följa med hem från Casa Pagoda igår.

 

 

 

Vänner, det går att lära gamla hundar att sitta. I alla fall så går det att få Sara att dricka kaffe på mornarna. Jag är vanligtvis ingen kaffe-drickare, jag tycker helt enkelt inte om kaffe. Det enda kaffe jag uppskattar är den sliska caramel-latten från Starbucks. Men så för någon morgon sedan så testade jag att göra en latte i vår nespresso-maskin, mest för att jag var sugen på en Starbuckslatte men vill hålla mig ifrån onödigt socker. Jag gillade den! Så hör och häpna, denna veckan har jag druckit en nespresso-latte tre mornar i rad.

 

 

Kärlek

Sara




Casa Pagoda

Det finns två Casa Pagoda-butiker i Shanghai. Den största ligger på Taikan lu 15-17 och har bäst utbud på större möbler. Den mindre butiken ligger på Fuxinglu 299 och bjuder mest på accessoarer.





På Casa Pagoda finns det en otolig mix av både stilar och produkter. Bilderna är pressbilder från Casa Pagoda.





Trots att jag jobbar på IKEA så måste jag erkänna att det finns bättre inredningsbutiker i Shanghai. Min absoluta favvorit heter Casa Pagoda och råkar även vara det företag finaste Zuzana arbetar för. Casa Pagoda bjuder på ett väldigt speciellt utbud med verkligt unika möbler och inredningsdetaljer. De kallar sin stil en mix mellan Vintage Living, French Country Living, Baroque och Ethnic Chic. I love it!

 

 

Prislappen är högre än IKEAs, det får jag erkänna. Men för att erbjuda ett sådant unikt utbud är det faktiskt inte så dyrt, tänk typ Mio-priser. Hade samma butik funnits i Sverige hade det garanterat varit hutlöst dyrt. Jag kan verkligen rekommendera dig ett besök hos Casa Pagoda, om inte annat så för att hämta inspiration. Jag tittar in hos Casa Pagoda någon gång i månaden, Shanghais lilla Casabutik ligger nämligen precis under min yogastudio. Igår kom jag hem från yogan med ett litet uppläggningsfat. Ooops!

 

 

 

 

Kärlek

Sara



Hej!



Idag bjuder jag på en snabbtitt in i sovrummet på 21a våningen. Jag har en ram som väntar på att inta hedersplatsen ovanför sängen, återkommer när den är på plats :-).

 

 

 

 

Hej sötnosar! Tittar in en snabbis mest för att säga hej. Jag ska tala om för er som inte bloggar att man lätt blir beroende, jag måste lixom bara skriva liiite. Dessutom var ni nästan rekordmånga som tittade in här igår så då känner jag ju lite press att leverera :-). Extra välkommen hit, du nya!

 

 

På mitt kvälls-schema står ett lovely yogapass på "min" yogastudio. Innan dess ska jag försöka hittat ett nytt batteri till min svenska bank-dosa. Blev lite nervös igår då dosan bara la av. Hoppas innerligt att det bara är batterierna som spökar, annars vet jag inte riktigt hur jag ska lösa min ekonomi… Att bo utomlands kan onekligen skapa vissa problem. Sedan är kvällen slut, har jag tur hinner jag pussa snabbt på min kärlek men man kan aldrig vara säker :-).

 

 

 

Vad händer hos dig?

 

 

 

Kärlek

Sara



Saras sifferskola!

Det är mycket som är annorlunda i Kina. Något som jag inte hade en aning om innan jag flyttade hit men som kan vara bra att veta är att kineserna räknar på ett annat sätt än vi. Nu menar jag inte att 1+1 blir 5 utan jag syftar på att de har olika hand-tecken för siffrorna. Good to know för Kina-turisten! Hur många gånger har man inte hållit fram fem fingrar för att visa att man vill ha just fem äpplen (eller vad det nu kan vara). Så håll i hatten, här kommer Saras sifferskola!






De första fem siffrorna är slående lika vår västerländska stil. Notera dock nummer 3, den siffran visar man med de tre sista fingrarna. Tummen och pekfingret förs ihop till en cirkel.






Det är nu mina vänner det gäller att vara uppmärksam. Nummer 6-10 visas på ett helt annat sätt än hemma (där vi helt enkelt fortsätter på hand nummer två). I Kina använder man bara en hand och försöker efterlikna de kinesiska tecken för siffrorna. Det är bara att börja plugga, ovan visar jag siffrorna i stigande ordning.




Om du ska till Kina kan det vara bra att plugga in dessa hand-gester. Jag har många gånger varit med om att kineserna inte förstår våra siffer-tecken. Om har har visat 7 fingrar har jag fått 5 eller 2 produkter. Det som för oss är glasklart är helt ologiskt här. Det gäller så klart inte överallt men ett hett tips till Kina-turisten är som sagt att plugga siffror :-).

 

 

 

 

Kärlek

Sara


 


Hej November!


Även om sommaren är min absoluta favvo-årstid så tycker jag mycket om hösten. Mysfaktorn är hög och jag njuter i fulla drag av gosiga halsdukar och stämningsgivande värmeljus!

 

 

 

 

Det är inte klokt vad tiden rusar iväg, har lite svårt att greppa att november redan är här! Kan det vara vädret i Shanghai som spelar mig ett spratt?! Idag är det 17 grader och sol, inte riktigt novemberväder med svenska mått mätt. Hösten är för övrigt underbar i Shanghai med blå himmel, krispig luft och behagliga 15-20 grader. Oktober/november är helt klart de bästa månaderna för ett Shanghai-besök, om du nu går i Shanghai-funderingar. Förra året var mamma och mormor här och njöt av det fina höstvädret, detta året är vi ensamma. Undrar vad som händer nästa höst :-).

 

 

Veckan som kommer är tämligen oplanerad. Min kalender är nästan helt tom, i Mickes står det "jobb" några kvällar denna vecka. Vi har funderat på att åka till Yellow Mountains över helgen men vi har inte riktigt bestämt oss än. Micke har jobbat säkert fyra helger i sträck (även i helgen satt han några timmar framför datorn) och längtar mest efter lugn och ro. Jag kan tänka mig att göra en storsatsning i köket och kanske bjuda på middag. Som sagt, vi får se vad vi känner för lite senare i veckan.

 

 

Denna måndagskväll kommer jag att spendera i gymmet (suprize!), sedan väntar gårdagens rester i form av currypasta med kyckling. Inte fy skam för en vardag! Önskar er en mysig måndag vänner!

 

 

 

Kärlek

Sara

 

 


Bye bye Expo!


Svenska Paviljongen belönades med guldmedalj igår och stannar i Kina.




Trycket har varit stort på världsutsällningen i Shanghai som tagit emot miljontals besökare från hela världen.







Igår avslutades den 6 månader långa världsutställningen i Shanghai. Med 73,084,400 besökare slog världutställningen alla rekord, precis som väntat :-). Jag måste säga att Kina lyckats att arrangera en helt fantastisk utställning. Metrolinjer, kö-system, toalett-lösningar... allt har lixom bara funkat. Det enda jag kan klaga på är att trycket varit så stort att man fått köa i timmar för att besöka de mest populära paviljongerna.

 

 

Svenska paviljongen har tagit emot totalt 3,5 miljon besökare. Paviljongen har även kammat hem guldmedaljen i kategorin "utställningens kreativitet och design". Bra jobbat Sverige!

 

 

Vad som ska hända med alla häftiga byggnader nu har jag inte lyckats ta reda på. Det känns verkligen som slöseri med resurser att riva alla dessa coola byggnader. Kinas paviljong kommer dock att stå kvar på plats för att ta emot ytterligare besökare. Den svenska paviljongen är såld och stannar i Kina även den. Men resten har jag som sagt ingen susning om.
Vad jag vet är att jag kommer att sakna expot!

 

 

 

Kärlek

Sara

 

 


Du har väl inte missat...






Godmorgon vänner, hoppas att din helg var lovely! Du har väl inte missat att jag uppdaterat sidan om mig (uppe till höger). Om du vill veta lite mer om mig och mina tankar om bloggen klickar du där. När du är där får du gärna passa på att skriva några rader om dig själv, så kan vi mötas där du och jag ♥! 

 

 

Kärlek

Sara


RSS 2.0