Var ska man bo då?

Många frågar mig var man ska bo i Shanghai. Det bor 22 miljoner personer i Shanghai, staden är lika stor som Skåne. Bostadsmöjligheterna där efter :-). Således en helt omöjlig fråga att svara på. Det finns dock några riktlinjer att ge. Shanghai är en stor stad och transport blir därför lätt ett problem, speciellt i rusningstider. Därför rekommenderar jag dig att bo på gångavstånd från en metrolinje som tar dig till jobbet så smidigt som möjligt. Metrolinje 1 och 2 och stans största metrolinjer och går via de mest centrala delarna av Shanghai, att bo nära någon av dem underlättar också livet en hel del.

 

 

Annars så är det bra att fundera över sin livsstil. Om du vill ha nära till restauranger, shopping, barer och klubbar då ska du bo i Puxi. Om du å andra sidan värnar mer om lite bättre luft (inte bra, bättre), trädgård och möjlighet för barnen att springa runt i kvarteret är compunden i Pudong ett bättre val. Generellt så bor barnfamiljerna i Pudong och de utan barn i Puxi.

 

 

För dig som vill bo centralt så är centrum stort och även om du bor mitt i smeten så kommer du få transportera dig till klubbar och restauranger. Det går inte att ha gångavstånd till allt i Shanghai. Men jag har sagt det innan och säger det igen, det är Puxi som gäller, mest poppis bland oss västerlänningar är området french concession. Tyvärr har jag dålig koll på boendealternativ för dig som vill bo i Pudong, någon annan som kan komma med tips?

 

 

 

Undrar du något om att flytta till Shanghai? Ställ en fråga i kommentarsfältet.

 

 

 

Kärlek

Sara


Kommentarer
Postat av: Anna

Är det sant? En stad lika stor som Skåne... Galet! Och sen bor där 22 gånger fler människor. Måste bli trångt.

2011-01-24 @ 19:22:11
URL: http://annaibyen.blogspot.com
Postat av: sara ♥Det är väldigt trångt :-)

2011-01-25 @ 03:18:42
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0