På resande fot

Väntsalen till spår 7 på tågstationen i Hangzhou. Japp, alla ska på samma tåg.
Tågen är låååånga, öresundstågens tre vagnar kan slänga sig i väggen. Det är både frächt och billigt med tåg I Kina. En förstaklass biljett mellan Shanghai och Hangzhou kostar ca 70 kr, ca 2h resa.

 

 

 

Om du är på resande fot inom Kina är tåg ett bra alternativ. Tågen är frächa, punktliga och billiga. Det är lätt att hitta på stationerna och all information du behöver finns på engelska. Biljetter kan du köpa på tågstationen, det går att beställa också men vet inte hur lätt det är om du inte kan kinesiska. Själv beställer jag alltid tåg-biljetter via IKEAs travelservice men det kan ju inte Shanghai-turisten göra :-).

 

 

Det du ska tänka på när du åker tåg i Kina är att vara på stationen i GOD tid. För att hantera alla tusentals människor som ska på varje tåg så sitter man i väntsalar och väntar på tåget, man står inte på perongen. Varje spår har en egen väntsal. Ca 20 min innan tågets avgång kan man gå ner på perongen. 10 min innan tågets avgång STÄNGS grindarna in till perongen och du har missat tåget, trots att tåget inte gått. Detta upptäckte Micke den jobbiga vägen :-).

 

 

 

Trevlig resa!

Sara


 


Kommentarer
Postat av: Anna - Starwoman

Tack för "tipset" ang Alexaväskan, sådant man inte alltid tänker på och sådant jag kan reta mig på ibland när de liksom säckar ihop =) Så tack för det!Trevlig helg, kramar

2010-09-24 @ 08:43:31
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Hanna

Bilden är ifrån Cool docks, restaurang Mythos. De har en härlig takterass där det passar utmärkt att äta en lugn middag och kolla på utsikten över bundet :)

2010-09-25 @ 06:01:59
URL: http://hemmahoshanna.blogg.se/
Postat av: sara ♥

Tack själv Anna!Åh, har inte varit på mythos än men vill gärna dig. tack för tipset Hanna!

2010-09-26 @ 11:58:19
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0