The Bund


Shanghais berömda skyline, foto tagit ståendes på The Bund. 
Vi tog en prommis på The Bund i lördags. När vädret är så klart som det var i helgen så är det väl värt att ta sig till The Bund även för en Shanghai-invånare som mig. Utsikten är magisk!
Prommenad stråket på the Bund. Till höger ser du en helt annan typ av byggnader än vad som finns på andra sidan floden. Gamla västerländska byggnader.Denna stora byggnad byggdes 1907 och är nu tillhåll för en av Kinas största banker. Hade det inte varit för skyskrapan i bakgrunden och flaggorna hade man kunnat tro att man befann sig Europa.

The Bund, eller Waitan som det heter på kinesiska är ett av de mest besökta turistmålen i Shanghai. The Bund är det centrala område som ligger väster om Huangpu river (floden som flyter tvärs igenom Shanghai). Det är här som man får bästa utsikten över Shanghais imponerade skyline med några av världens coolaste skyskrapor :-). På själva The Bund lyser dock skyskraporna med sin frånvaro. Här hittar du istället gamla byggnader i västerländsk stil. Många av dem byggda under tidigt 1900-tal.

 

 

Det finns många sätt att besöka The Bund, mest populärt (och billigast) är att ta en långprommis längst flodkanten. Om du är morgonmänniska kan jag rekommendera dig att vara på plats redan vid 6 på morgonen. Chansen är stor att du ser kineser utöva chi gong med de baxnande skyskraporna i bakgrunden. Annars kan du njuta av utsikten från de barer och restauranger som kantrar The Bund. M on the Bund, Lounge 18 och Bar Rouge är tre populära "turist-mål". På The Bund hittar du dock bara "up-scale" ställen så var beredd på att betala en slant. Viktigast är dock att du tar dig dit, till The Bund.

 

 

 

 

Kärlek

SaraKommentarer
Postat av: annelie berg

Låter som en alldeles underbar morgonpromenad!

2010-11-15 @ 19:31:01
URL: http://annelieberg.se
Postat av: Fnulan

Hej sötaste!Vilka fina foton!!!

kramen

2010-11-15 @ 21:29:16
URL: http://fnulan.se
Postat av: Mia

Det var mysigt på The Bund i april. Vi var där på kvällen och det var så mycket ljus i olika färger men såååå mycket människor!

2010-11-15 @ 21:43:17
URL: http://miaojulia.blogg.se/
Postat av: Fnulan

Hur är det med er????? Hörde på nyheterna om en hemsk brand!!!

2010-11-16 @ 00:02:09
URL: http://fnulan.se
Postat av: sara ♥

Ingen fara Malin, branden var långt från oss.

2010-11-16 @ 03:19:19
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/
Postat av: vendela

hej!

grymt inspirande blogg om shanghai!

ja skall till shanghai om en månad.

& undrar om man kan köpa märket belstaff där på fakemarketen? :)mvh/ Vendela

2010-11-18 @ 20:21:30
URL: http://vendelafridell.blogg.se/
Postat av: sara ♥

Vendela!Kul att du hittade till min blogg och ännu roligare att du ska till lovely Shanghai! jag har inte sett belstaff här men har inte heller letat så kan mkt väl finnas. Lycka till!

2010-11-19 @ 02:27:56
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0