Mardröm


dn.se


En skyskrapa brann ner i Shanghai igår. 28 våningar hög och bebodd främst av pensionerade lärare och deras familjer. Min vän såg folk hoppa ut från fönsterna. Fruktansvärt. Det är min största skräck här, att det ska börja brinna i vårt hus. Hur löser man det från 21a våningen?!

 

Idag går mina tankar till familjerna i den brinnande skyskrapan...

 

 

 

 

Kärlek

SaraKommentarer
Postat av: Daniel

Ush ja att tvingas hoppa, mardröm!

tragisk händelse.

2010-11-16 @ 11:55:16
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: sara ♥

JA, verkligen tragiskt

2010-11-17 @ 03:05:02
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/
Postat av: Freedomtravel

Verkligen mardröm! Måste ju vara nåt som hänt under renovering? Otroligt sällan man hör om sånt här. Vi bor på bottenvåningen, vilket är skönt ur den här aspekten, men när vi bor på hotell högt upp brukar jag försöka kolla nödutgångar och sånt...

2010-11-17 @ 07:06:10
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Katja

Hej Sara!Förlåt men nu kommer jag skriva ett opersonligt svar... Men det här med branden tycker jag ju på ett sätt ät lite intressant... Givetvis mycket hemskt!!! Men också intressant eftersom jag ju jobbar med att förhindra sånt där.Iaf, jag förutsätter att reglerna inte är desamma i Sverige som i Shanghai (men kanske inte helt olika heller eftersom många svenska brandingenjörer jobbar i Shanghai och andra delar av världen) men i Sverige ska det iaf alltid finnas 2 vägar ut OM inte trapphuset är byggt på ett speciellt sätt så att det är "extra säkert". Vidare så bygger man in skydd i husen så att en brand inte kan sprida sig till för stora delar av huset samtidigt. I det huset som brann så kan jag tänka mig att enda anledningen till att branden kunde sprida sig på det sätt som den gjorde var för att det stod byggställningar runt huset och via dessa kunde branden vandra till olika brandsäkra celler (man har nämligen inte samma krav på skydd utanför huset eftersom en brand vanligtvis inte får något fäste där).Så, det jag ville komma fram till är att detta var mycket olyckligt att branden inträffade när där stod byggställningar, annars hade antagligen konsekvenserba blivit mycket mindre! Vilket borde kunna lugna dig ngt... :o) Men jag skulle också tipsa dig om att kolla upp hur brandskyddet är tänkt att fungera i ert hus. Finns det någon alternativ utrymningsväg (att hoppa från fönstret räknas inte i så här höga hus!!!)? Finns det "brandsäkra våningar"? (Dvs våningar som är speciellt byggda för att man ska kunna befinna sig där under ett helt brandförlopp på något annat plan i huset?) Jag tycker alltid att man bör kolla upp sånt så att man vet hur man ska bete sig om något, mot förmodan(!), skulle hända...Ok, förlåt för detta tråkiga inlägg... Verkar som att jag är svältfödd på att diskutera brandfrågor... ;o)Många kramar!!!

2010-11-19 @ 13:53:28

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0