A natural?





Sedan jag kom till Kina tycker jag att ämnet "gradivitet" är otroligt intressant. Kineserna har ett helt annat synsett på detta livets under, spännande tycker jag! Bland mina kollegor har jag nu två blivande pappor och en blivande mamma så ämnet är just nu högaktuellt.


 

Häromdagen frågade jag en av papporna när barnet är planerat att komma. Hans svar var "antingen i början eller i slutet av maj". Ett något märkligt svar enligt mig men inte för en kines. I Kina är det nämligen vanligast att låta de små liven komma till världen via kejsarsnitt. Jag har inte riktigt förstått varför. Enligt mina kollegor rekommenderar läkarna starkt kvinnorna att föda med kjejsarsnitt, vill de ha en naturlig förlossning får de ofta ligga på lite. "Kinesiska kvinnor är svaga" förklarar min chef.


 

Kan det vara så att de små kinesiska kvinnorna med sina obefintliga höfter löper en större risk under en naturlig förlossning än oss ofta kurvigare västerlänningar?! Eller är det helt enkelt så att de flesta kinesiska kvinnor tänker som min chef som inte ser meningen att utsätta sig för smärta om man kan slippa? Spännande frågor och hur mycket jag än frågar har jag inte funnit något svar. Jag håller dock stenhårt fast vid tron att bäst för både mamma och barn måste ju vara att köra a natural, eller vad säger du?!

 

 

 

Kärlek

Sara


Kommentarer
Postat av: Maria

Natural! Den mest fantastiska upplevelsen jag varit med om. :)

2010-03-24 @ 20:19:08
Postat av: sara

♥♥♥ så klart, världens finaste Tea kom ju ♥♥♥

2010-03-26 @ 02:23:29
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/
Postat av: Katja

Jag tror iaf INTE att man slipper smärta om man föder med kejsarsnitt! Om jag har förstått det rätt så är återhämtningstiden iaf ofta avsevärt längre än efter en naturlig födsel...

2010-03-31 @ 09:03:13

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0