When in China...


Jag kan tyvärr inte bjuda på andra bilder än denna från lördagskvällen. Solfjäder och hårprynad från accessory market. Klänning inköpt under gymnasiet (alltså för ca 10 år sedan, galet!)

 

 

 

 

I lördags var vi på en heltrevlig fest. Vår goda vän Peter fyllde 30 och dagen i ära fixade hans tjej Malin ett hejdundrans partaj! Hela gänget skramlade också hyrde Malin in ett salsaband så att vi alla kunde vicka på rumporna till livemusik. Tilläggas ska att Peter och Malin besitter Shanghais bästa uteterass som rymmer 20 glada vänner, ett salsaband och ett litet dansgolv. Lite solsken på det och lyckan är gjord!  

 

 

Då vi befinner oss i Kina kickade vi igång festen redan klockan fyra. På så vis var bandet färdigspelade vid åtta och alla kinesiska grannar kunde krypa till kojs vid tio utan störande salsatoner. Trodde vi ja! Klockan 19 tog jag emot första klagomålet från grannarna, vi var alldeles för högljudda! Klockan 19.55 kom polisen… Detta i ett land som smäller smällare klockan 5 på morgonen, som tutar en i öronen dagarna i ända och som skriker en i öronen med megafon i mataffären. Då bandet inte hunnit till grande finale än försökte vi med lite västerländsk logik: "under kinesiska nyåret (2 veckor) smälldes det smällare dygnet runt, då kan väl vi få spela musik till klockan åtta på kvällen bara en kväll". Det gick inte så bra, polisen svarade kallt "ni är i Kina, här är det OK att smälla smällare klockan tolv på natten men det är inte ok att spela musik klockan åtta en lördagskväll så släck ner". Vi släckte ner.

 

 

Jag kan inte låta bli att dra en parallell till Sverige. Om en polis skulle tala om för en invandrare att så gör vi minsann inte Sverige, rätta in dig i ledet misstänker jag att det skulle bli fina rubriker i aftonbladet, eller vad tror du? 

 

 

 

Kärlek

Sara


Kommentarer
Postat av: Charlotte

Tråkigt slut på festen :(Men jag tror det är samma för alla invandrare världen över...det är nog bara att rätta sig fast man tycker det är dumt, you win some, you loose some.Dessutom är ju inte Kina ett demokratiskt land så då kan ju sådant inträffa fast det enligt lagboken inte finns stöd för det.Hoppas det var trevligt i övrigt :)

2010-06-02 @ 03:01:38
Postat av: Emma ("Emmisen")

Vilken historia, ja se Kina man ska väl sluta bli förvänad :) Hoppas det va trevlig i övrigt!

2010-06-02 @ 08:17:12
URL: http://emmasutsida.blogg.se/
Postat av: Maxiander - A

Inte så roligt slut på en fest kanske?Men egentligen, varför är kinserna så osugna på att man har lite partaj till klockan tio iallafall? Jag förstår inte!!! :)/A

http://www.maxiander.se

2010-06-02 @ 10:23:38
URL: http://www.maxiander.se

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0