Restips!

Vi har under vår minisemeter på Filippinerna bott på hotellet Flueris. Flueris är det lyxigaste hotellet i staden Puerto Princessa, det enda med varmvatten :-). Vi bodde här 4 nätter och betalade 3 200 kr för två. Då ingick frulle, en dagsutflykt, en lunch, fotmassage och en stadsrundvandring.


Flueris är helt, rent och har allt du behöver men förvänta dig inget lyxhotell. De har en restaurang, en liten pianobar och en pool. Poolen är liten och de har bara tre solstolar. Det räckte perfekt då vi alltid var ensamma vid poolen. Personalen är fantastisk och du möts av ständiga leende och lite småprat.

 

Poolen, pianobaren ovh vår favvoritbartender!
Tyvärr är staden Puerto Princessa mindre rolig. Den består av främst en huvudgata som är överbelamrad av tuktuks. Dessa bidrar till illaluktande föroreningar. Hade det inte varit för dem hade det varit ganska mysigt att vandra runt på gatorna och titta på folk. Staden är fattig vilket märks på både byggnader och befolkningen. Det är många som tigger och vi mötte en del gatubarn. Staden lyckades inte heller övertyga oss på matfronten. De bjuder på ett fantastiskt utbud av fisk och skaldjur men ofta grillas maten bara och serveras med ris. Då de inte är såsälskare som vi svenskar blir maten ofta torr.

 


Puerto Princessa är dock ett bra val om man har ont om tid men ändå vill se så mycket som möjligt av den underbara ön Palawan. Från staden finns många lättillgängliga dagsutflyckter så som island hopping, djungelvanding och underground river tour. Har man mer tid än vad vi hade rekommenderar jag dock att man inte stannar i Puerto Princessa utan byter staden mot öns underbara natur och vackra stränder. Jag skulle inte bli förvånad om jag återvänder till denna paradisö!


Kärlek
Sara


Kommentarer

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0