Julafton

GOD JUL!Julafton, klockan är fem. Ingen kalle, inga köttbullar, inga paket och ingen tomte. Men en ganksa bra dag ändå. Sitter just nu på hotellets pianobar med utsikt över Puerto Princessas hustak och bloggar. Låter lite glammigare än vad det. Pianot är ett nött gammalt piano och hustaken är av plåt :-) en och annan plam sticker dock upp vilket förgyller utsikten.

Vi befinner oss i Puerto Princessa, Palawans enda stad. Här har vi tagit in på stadens lyxigaste hotell (vi betalar 400 kr natten). Vi myser. Ön är fattig men fylld av glada Filippinare. Det är ett vänligt och glatt folk, enligt Lonley Planet är de världens lyckligaste. Lyllos dem! De kan även engelska, det gör oss lyckliga! Dag två på semestern och vi är so far mycket nöjda. Mest nöjda är vi över att vi åkte på semester. Vi har nästan lyckats glömma att vi saknar er därhemma och fokuserar istället på poolhäng och upptäcktsfärder.


Dagen till ära har vi idag varit på "island hopping" vilket nog blir semestern enda stranddag. Vi har besökt två av öarna som ligger strax utanför stan och ett korallrev. Jag mår bra av att sila sand mellan tårna och njuta av solen. Det var varken de bästa badet, den finaste stranden eller coolaste snorklingen vi varit med om. Men det var helt lagom för en underbar julafton i solen. Årets julmiddag ska införtas på stans bästa restaurang. Misstänker att årets julskinka kommer bytas mot någon av havets läckerheter. Till fördrinken ska vi mumsa på ett paket skumtomar, så lite svensk jul blir det allt!I
Årets jullunch åt vi på stranden. Det blev grillat kött som smakade flintastek, räkor och grönsaker. Mumisig och det smakade inte sämre av att vi hade havsutsikt!
Oxå årets julkortKärlek
Sara


Kommentarer
Postat av: Mamma

Älskade Sara och Micke!En hälsning till er båda från oss alla och önskan om en god fortsättning.

Tankar och presenter från er har värmt oss här i Ramlösa!Vi älskar er!

2009-12-24 @ 17:03:36
Postat av: Jenny i Shanghai

GOD JUL på er!

Borta bra men hemma bäst! Så är det bara nu i juletider! Hoppas iaf att ni har det bra för det har vi det i snön!

Kramar

2009-12-25 @ 21:32:55
Postat av: sara

kram tillbaka till er båda!

2009-12-27 @ 09:56:16
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0