Att äta Pekinganka

Att äta Peking-anka, step by step.





När man beställer en anka på Duck Kina skivar kocken upp den vid bordet.




Till pekinganka behövs bara 4 ingridienser. Anka, tunn brödskiva, sås och skivad purjulök. Såsen är ganska söt coh tjock, ankan riktigt fet. Lägg alla ingridienser i brödet.




Vira sedan ihop brödet som en tortilla och käka!




Pekinganka smakar bäst om den serveras tillsammans med vänner och en kinesisk touch!




Det är lätt att få tag på Pekinganka även i Shanghai. Igår gick vi till Duck King, Huihai lu 786 (nära Ruijing lu). Pekinganka är riktigt gott men ganska så maffigt så jag skulle inte vilja äta det allt för ofta. Vi beställde in en massa grönsaker till vilket jag kan rekommendera. Gänget drack öl till, jag vatten. Notan gick till slut på 70 kr/person. Godkänt, helt klart godkänt! Mer info om just Pekinganka hittar du här.





Kärlek
Sara





Kommentarer
Postat av: Stina

Det ser gott ut.:-)

Stina

2011-01-09 @ 11:40:22
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: Caroline

Mmmm va gott det ser ut! Så jäkla synd att vi missade detta igår. Jag älskar pekinganka! Det är en av mina favoriter. Men jag hoppas på fler tillfällen! :) Hoppas att ni har haft en finfin söndag! Stor kram

2011-01-09 @ 12:44:11
URL: http://carolinedahl830514.wordpress.com
Postat av: sara ♥

ja, pekinganka är verkligen smarrigt!



Carro, jag saknade er! Nästa gång

2011-01-10 @ 04:32:13
URL: http://lifeinshanghai.blogg.se/
Postat av: Freedomtravel

Ääälskar pekinganka! Har ätit i Kina flera gånger. I Stockholm är min favoritrestaurang för Pekinganka restaurang Mooncake på Luntmakargatan.

2011-01-10 @ 22:05:29
URL: http://www.freedomtravel.se

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0