Nanjing




I helgen var vi som bekannt iväg på en liten miniweekend till Nanjing. Vi var sex glada resenärer som bestämmt oss för att utforska Kina närmare. Nanjing har tidigare varit Kinas huvudstad men kallades då Nanking. Som de flesta städer finns det många aktiviteter att välja på, på våra två dagar hann vi bara med en bråkdel. Utifrån den bråkdelen kommer mina betraktelser :-)




To do:
Besök Nanjing massaker museumet. Runt 1930 invaderades Nanjing som Kinas dåvarande huvudstad av Japanerna. Summan var en blodig massaker där 300 000 civila mördades. Museumet är visar på ett snyggt och respektfullt sätt invationens förödelser. Trots att museumet är något partisk är det riktigt bra gjort!

Besök den fantastiska franska restaurangen Les 5 sence. De har en fransk kock och serverar bland annat utmärkta sniglar, mums!

Ta en sväng om bargatan 1912. Den är fullpackad mer barer och uteställen, allt på lagom krypavstånd!



Dont do:
Vi besökte gamla innerstaden som vissterligen är fin men något av en turistfälla. Byggnaderna är nykonstruerade (precis som gamla stan i Shanghai) och sovernibutikerna avlöser varandra. Stadsdelen är förvisso fin och mysig men den är inte lika vacker som de vattenstäder som omger Shanghai. Åk dit istället. 

Prommenera runt sjön som finns i Nanjing. Visserligen mysigt med lite natur men du prommenerar på asfalterade vägar eller stigar. Åk istället upp på "purple montain" som ligger nära staden. Vi hann tyvärr inte dit men jag tror att det är mycket bättre än en vandring runt sjön! Där finns även varma källor och möjlighet för en spa-inspirerad vistelse.




Så, Nanjing är värt ett besök om du ska spendera en längre tid i Kina. Dock är det inte värt att klämma in ett Nanjingbesök om du bara har någon vecka i landet. Staden är betydligt fattigare och gråare än Shanghai och erbjuder inte alls samma utbud. Vad Nanjing har är lättåtkommen natur!




Kärlek
Sara


Kommentarer

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0