Guilin

Utsikten från hotellets balkong var sagolik. Tyvärr var det lite för kallt för att sitta på balkongen men kommer man på våren ser jag ingen bättre kvällsaktivitet än att njuta av några öl på denna mysiga balkong.

Vi hyrde en bambuflotte för 300 kr och tuffade runt I 1,5 timme på Li River. Vi såg bland annat fiskare som fiskar med hjälp av fåglar. De binder ett snöre runt fåglens hals och låter sedan fåglarna dyka ner i floden efter fisk. Snöret hindrar dem från att svälja fisken och fiskaren tar fångsten istället.



Andra dagen i Guilin hyrde vi cyklar för 50 kr st sedan cyklade vi längst floden och tittade in i de småbyar som ligger längst floden. Vi beundrade risfälten och apelsinodlingarna, äcklades av toaletterna och betraktade de ruckel som folket bor i. Det var ca 4 grader varmt och de flesta hus saknade både fönster och dörrar. De verkade arbeta hårt på fälten och vi såg många puckelryggade äldre. Dock mötte vi ett mycket vänligt folk och vi hörde många skratt innefrån byarna. Det var en nästintill magisk upplevelse och det kändes som att vi fick titta in i en helt annan värld. Vi njöt även av att få motionera utomhus och jag tog så många djupa andetag jag bara kunde.



Sista kvällen såg vi en ljusshow. Den var helt på kinesiska så vi hängde inte riktigt med i storyn men vi njöt av de vackra vyerna.





Mmmm, Guilin! Jag gillar Guilin. Med dess sockertoppsliknande bergstoppar, lummiga grönska och glada befolkning är det en plats helt i min smak. Guilins landsbyggd är en härlig kontrast mot storstaden Shanghai och bjuder på ren luft, naturupplevelser och det gamla Kina. Platsen vi besökte ligger mer precis utanför den lilla staden Yangshuo och här lyser skyskraporna, neonljusen och intensiteten med sin frånvaro. Taxibilarna byts ut mot cyklar, Shanghais skyline byts mot mäktiga berg och de glittriga pråmarna på Shanghaifloden är utbytta mot bambuflottar. Vi har cyklat, gått prommis och åkt bambuflotte. Inte ens den magsjuka som drabbade oss alla fyra kunde få oss på fall. Några extra timmar i hotellets sängar och vi var redo för upptäcktsfärd.

 

 

Om du ska besöka Shanghai en längre tid och även är sugen på kinesiska landsbyggd kan jag starkt rekommendera Guilin. Vi spenderade två nätter i Guilin och den kostanden inklusive flyg (2 h) blev ca 2500 kr per person.Vi bodde på ett fantastiskt ekologiskt bambuhotell som låg mitt bland bergen. Det var aningens kallt men annars har jag verkligen ingenting att klaga på. Vänligt personal, bra mat och mysigt boende för en rimlig peng (400 kr per natt och par). De skötte verkligen allt exemplariskt, allt från upphämtning på flygplatsen till uthyrning av cyklar. Jag rekommenderar detta place varmt!

 



Kärlek

Sara


Kommentarer

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0