En annan del av Shanghai

De flesta som varit i Shanghai slås av stadens enorma kontraster. Shanghai är staden där du kan dricka te i ett klassiskt kinesiskt tehus med utsikt över en av världens största skyskrapor. Du kan äta lunch för en femma, middag för flera tusen. I Shanghai finner du kontrasten mellan väst och öst men även mellan fattiga och rika. Detta blir ett blogginlägg om det fattigare Shanghai

Många av de äldre områdena i Shanghai är också de fattigare områdena. De flesta av dessa jämnas med marken för att ge plats åt coola shoppingcenter eller höga höghus. Folket flyttas ut i nya fina lägenheter utanför stan istället. Det finns dock rester kvar av dessa gamla fattigare bostadsområdena inne i centrala Shanghai. Några få områden har de inte hunnit riva ännu. Om du går och strosar på gatorna i de äldsta delarna av Shanghai går det faktiskt att få en liten inblick i hur livet ser ut för den fattigare kinesen. Här kommer några sådana tillfällen i bildformat. Bilderna har jag lånat av Jenny som varit på guidad tur genom gamla Shanghai.



Detta är ett fd fattigare bostadsområde som ligger mitt i gamla stan i Shanghai. Numera är det jämnat med marken, en familj bor dock kvar i skjulet du ser på bilden.



 
Ett typiskt boende för en fattigare kinesisk familj. Förr i tiden var genomsnittsytan för ett boende för en familj på fem personer 5 kvadratmeter, nu är den 15 kvadratmeter. Micke och jag tyckte att det kändes trångt på 51 kvadratmeter…



 

Denna byttan är till för nattliga behov, det är bara rika som har råd med inomhustoalett. Nuförtiden är det vanligast med byttor i plast men det går att hitta de mer traditionella i trä också.

 


I denna box stället regeringen gratis mjölk varje morgon.



Kärlek
Sara


Kommentarer

Säg nått här:

Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0